Game of Thrones: Το φινάλε και οι αντιδράσεις

Τι έγινε και πως είπαν «αντίο» η Εμίλια Κλαρκ και η Σόφι Τέρνερ σε «Ντενέρις» και «Σάνσα Σταρκ» αντίστοιχα

Game of Thrones: Το φινάλε και οι αντιδράσεις

Το Game of Thrones έφτασε στο τέλος. Ο κύκλος έκλεισε ύστερα από οκτώ σεζόν και το Game of Thrones προκάλεσε αντιδράσεις.

Ένας θάνατος στο φινάλε και ο ηγέτης του βασιλείου του Γουέστερος. Αλλά και υπογραφές από τους φανατικούς του Game of Thrones. Περισσότεροι από 650 χιλιάδες φανς ζητούν να ξαναγυριστεί το φινάλε.

Φαντάζει μεγάλος ο αριθμός αλλά δεν είναι αν σκεφτούμε ότι προσέλκυσε 43 εκατομμύρια τηλεθεατές κατά μέσο όρο κι αυτό μόνο στις στις ΗΠΑ. Όχι συνολικά, αλλά σε κάθε επεισόδιο. αριθμός αυξημένος κατά δέκα εκατομμύρια από την 7η σεζόν, το 2017.

Στο φινάλε είχαμε την Daenerys Targaryen, την «Dragon Queen», να φέρνει την καταστροφή με τον δράκο της μπροστά στους παραδομένους αντιπάλους της. Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν άρεσε στους φαν.

Από κει και πέρα αντιδράσεις υπήρξαν για όλα. Τον θάνατος της Daenerys στα χέρια του Τζον Σνόου αλλά και την επιλογή του ηγέτη του φανταστικού βασιλείου, δηλαδή του Brandon Stark, τον οποίο υποδύεται ο Isaac Hempstead Wright.

«Η σειρά αξίζει έναν τελευταίο κύκλο που θα βγάζει νόημα», υποστηρίζει το έγγραφο που υπογράφουν όσοι θεωρούν βιαστικό το φινάλε.

Τα αντίο

Πριν από το τελευταίο επεισόδιο, η Εμίλια Κλαρκ αποχαιρέτησε διαδικτυακά την «Ντενέρις»: «Η προσπάθεια να βρω λέξεις για να συνοδεύσω αυτή την ανάρτηση με φόρτισε συναισθηματικά για το πόσα θέλω να πω, αλλά και το πόσο μικρός είναι ο λόγος απέναντι σε όλα αυτά που σημαίνουν για μένα η Dany και η σειρά. Το κεφάλαιο της Μητέρας των δράκων συνόδευσε την ενήλικη ζωή μου. Αυτή η γυναίκα έχει πάρει όλη την καρδιά μου. Έχω ιδρώσει στη φωτιά του δράκου, έχω ρίξει πολλά δάκρυα για όσους εγκατέλειψαν την οικογένειά μας νωρίς και έστυψα το μυαλό μου προσπαθώντας να κάνω την Khaleesi, τις ενέργειες (και τα ονόματα) που μου δόθηκαν, δικαιοσύνη. Το Game of Thrones με διαμόρφωσε ως γυναίκα, ως ηθοποιό κι ως άνθρωπο. Εύχομαι ο μπαμπάς μου να ήταν εδώ τώρα για να δει πόσο μακριά έχουμε πετάξει. Αλλά σε εσάς, αγαπητοί μαγευτικοί θαυμαστές, χρωστάω πολλά ευχαριστώ, για το σταθερό βλέμμα σας σε αυτό που έχουμε κάνει και σε ό,τι έχω κάνει με έναν χαρακτήρα που ήταν ήδη στην καρδιά πολλών. Χωρίς εσάς δεν υπάρχουμε εμείς. Και τώρα όλα τελείωσαν»

Κάτι ανάλογο έκανε και η Σόφι Τέρνερ, με τη «Σάνσα Σταρκ»: «Σάνσα, σε ευχαριστώ που μου δίδαξες τι σημαίνει σθένος, ανδρεία και αληθινή δύναμη. Σε ευχαριστώ που μου έμαθες να είμαι ευγενική και υπομονετική και να καθοδηγώ με αγάπη. Μεγάλωσα μαζί σου. Σε αγάπησα στα 13 και τώρα -10 χρόνια μετά στα 23 μου- σε αφήνω πίσω. Αλλά ποτέ δεν θα αφήσω πίσω αυτά που μου δίδαξες. Ευχαριστώ την σειρά και τους υπέροχους ανθρώπους που την έφτιαξαν επειδή που έδωσαν τα καλύτερα μαθήματα υποκριτικής και ζωής που θα μπορούσα να έχω ζητήσει ποτέ. Χωρίς εσάς δεν θα ήμουν σήμερα ο άνθρωπος που είμαι. Σας ευχαριστώ που μου δώσατε αυτήν την ευκαιρία πριν τόσα χρόνια. Και τέλος ευχαριστώ τους θαυμαστές που αγαπήσατε αυτούς τους χαρακτήρες και στηρίξατε την σειρά μέχρι τέλους. Θα μου λείψετε περισσότερο από κάθε τι».