Game of thrones: Κινγκς Λάντινγκ ήταν και πάει...

Η αποδεκατισμένη συμμαχία, το λάθος του Τύριον και μια βασίλισσα σε παράνοια...

Game of thrones: Κινγκς Λάντινγκ ήταν και πάει...

Αν δεν είδατε ακόμα το επεισόδιο που προβλήθηκε την Δευτέρα 13/5, ήρθε η ώρα να αποχωρήσετε από το κείμενο.

Κινγκς Λάντινγκ ήταν λοιπόν και πάει. Η Ντενέρις μετέτρεψε το μέρος σε στάχτες και πλέον οι μισοί χαρακτήρες που απέμειναν ζωντανοί ονειρεύονται να της κλείσουν τα μάτια.

Από απελευθερώτρια η ξανθιά βασίλισσα εξελίχθηκε σε απόλυτο σφαγέα. Μπήκε στο Κινγκς Λάντινγκ με τον δράκο της και δεν έδειξε καθόλου οίκτο, κάτι που τελικά δεν έκανε σε κανέναν εντύπωση.

Και εξηγούμαστε: Ήταν πολλές οι πληγές της Ντενέρις σε αυτή την όγδοη σεζόν. Η μητέρα των δράκων βιώνει την απώλεια του Σερ Zόρα και παράλληλα βλέπει τον καλό της, Τζον Σνόου να απορρίπτει το σενάριο να είναι ένα αγαπημένο ζευγάρι. Εδώ που τα λέμε, δεν είναι και εύκολο να είσαι ερωτευμένος με τη θεία σου. Ο Τζον είναι άνδρας με Αρχές, η Ντενέρις έχει ερωτευτεί παράφορα και όταν λες και «όχι» σε μια γυναίκα χτυπάς τον εγωισμό της! Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια βασίλισσα που ονειρεύεται να κυβερνήσει τόσο κόσμο. Οι φιλοδοξίες της δεν έχουν φρένο, όπως και οι πράξεις της όταν τα πράγματα δεν της πάνε όπως θέλει.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πρώτη μεγάλη στιγμή του επεισοδίου είναι όταν ο Τύριον αποφασίζει να «καρφώσει» τον Βάρυς στη βασίλισσά τους ότι τον πρόδωσε. Εκείνη φυσικά τα ήξερε όλα, αφού τώρα που έχουν... σφίξει τα γάλατα, το ξανθό κορίτσι έχει μάτια παντού και γνωρίζει μέχρι και το πότε πετάνε οι μύγες.

O Βάρυς βρίσκει τραγικό θάνατο όταν η Ντάνι αναφωνεί «Ντρακάρις» και ο Ντρόγκον «φτύνει» λιγάκι φωτίτσα πάνω του. Είναι η στιγμή που ο Τύριον συνειδητοποιεί ότι η Ντενέρις μετατρέπεται σιγά - σιγά σε μια αδίστακτη γυναίκα η οποία θα έκανε τα πάντα για την εξουσία. Είναι σκληρή η ζωή στα επτά βασίλεια και για να επιβιώσεις δεν αρκεί να είσαι μόνο καλός άνθρωπος. Η Ντάνι το κατάλαβε λιγάκι απότομα και της γύρισε το κεφάλι για τα καλά.

Πριν πεθάνει πάντως ο Βάρυς, είχε προλάβει να μιλήσει στον τζον, ο οποίος σιγά - σιγά ανακαλύπτει τον κόσμο! «Κάθε φορά που γεννιέται ένας Ταργκάριεν οι Θεοί ρίχνουν ένα νόμισμα και ο κόσμος κρατάει την ανάσα του για να δει που θα κάτσει», είπε ο Βάρυς στον Σνόου ο οποίος λίγη ώρα πριν δήλωνε πιστός στην βασίλισσα και είχε αρνηθεί να γίνει ο επόμενος βασιλιάς.

Με τον Βάρυς να έχει γίνει στάχτη η επόμενη σκηνή είναι αυτή που η Ντενέρις προειδοποιεί τον Τύριον για τα λάθη του. Έστειλε μεγάλο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση η δρακομητέρα, αφού έδειξε ότι στο εξής δεν θα ανεχτεί λάθη που ίσως της στοιχίσουν.

Στη συζήτηση ο Τύριον την παρακαλεί αν το Κινγκς Λάντινγκ παραδοθεί, εκείνη να δείξει οίκτο στον άμαχο πληθυσμό. Προσπαθεί να της υπενθυμίσει ότι ο λαός δεν γουστάρει την Σέρσι και ότι η αδερφή του είναι μια τύραννος προτρέποντάς τη να μη γίνει και εκείνη.

Και κάπου εκεί, από την απάντησή της καταλαβαίνουμε ότι πλέον δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Η εντολή είναι ο στρατός να ξεκινήσει άμεσα για το Κινγκς Λάντινγκ, με την Ντένι να λέει στον Γκριζοσκώληκα να περιμένει το σήμα της για να μπει μέσα στα τείχη της πόλης. «θα καταλάβεις πότε», του λέει και όλοι υποψιαζόμαστε ότι πάμε για σφαγείο. Παράλληλα, η Ντενέρις ειδοποιεί τον Τύριον ότι συνελήφθη ο Τζέιμι και ο νάνος σε μια κρίση αγάπης πάει και ελευθερώνει τον αδερφό του προτρέποντας τον να πάει να πείσει την αδερφή τους να παραδοθεί προκειμένου να αποφευχθεί το ολοκαύτωμα!

Η ώρα της φωτιάς

Και κάπου εδώ φτάνουμε σε μια από τις καλύτερες και πιο ευχάριστες στιγμές του επεισοδίου. Ο Γκρέιτζοϊ περιμένει με τον στόλο του την Ντενέρις και τον Ντρόγκο, την ώρα που το Κινγκς Λάντινγκ είναι οχυρωμένο από παντού. Οι «σκορπιού» κοιτάζουν στον ουρανό περιμένοντας καρτερικά τον τελευταίο δράκο που έχει απομείνει στην Ντενέρις και όλα είναι έτοιμα για τη μάχη. Και εκεί που ο Γκρέιτζοϊ κάνει ένα βήμα για να μπει στην καμπίνα, ξαφνικά ακούγεται ο ήχος του δράκου και άπαντες κοιτούν τον ουρανό με παγωμένο βλέμμα.

Ο Ντρόγκο πετάει ψηλά και εμφανίζεται ξαφνικά να προσπαθεί να προσεγγίσει τον στόλο, οι πρώτες βολές των «σκορπιών» δεν βρίσκουν στόχο και τότε με μια κίνηση ο δράκος εξαφανίζει ότι πλοίο βρίσκεται στη θάλασσα.

Η πρώτη αμυντική γραμμή της Σέρσι πέφτει μέσα σε ένα λεπτό, σε μια σκηνή μεγαλειώδη που η θάλασσα παίρνει φωτιά και τα πάντα καίγονται. Ο Ντρόγκο παίρνει ύψος και πάει προς τα πίσω τείχη της πόλης, καταστρέφει ότι «σκορπιό» τον περιμένει και κάπως έτσι το Κινγκς Λάντινγκ ανοίγει σαν βεντάλια.

Οι μισθοφόροι τςη Σέρσι έχουν παραταχτεί απέναντι από τον στρατό του Τζον Σνόου και του Γκριζοσκώληκα κι εκεί που περιμένουν το «ντου» από μπροστά, ο Ντρόγκο έρχεται από πίσω τους και διαλύει το τείχος της πόλης.

Ο Γκριζοσκώληκας έχοντας χαραγμένη την οργή στο πρόσωπό του αφού μια μέρα πριν είδε την Σέρσι να αποκεφαλίζει τη Μισάντει, δίνει την εντολή για την επίθεση και μέσα σε λίγα λεπτά η πόλη έχει παραδοθεί. Οι στρατιώτες της Σέρσι πετάνε τα σπαθιά τους για να σώσουν τις ζωές τους, όμως οίκτος σε αυτό το επεισόδιο είναι άγνωστη λέξη.

Η Ντενέρις στέκεται με τον δράκο της στην άκρη της πόλης και παρατηρεί. Τότε, ένα δάκρυ κυλάει από τα μάτια της και ο δράκος ανοίγει τα φτερά του. Το μακελειό μόλις ξεκινάει. Την ώρα που ο δράκος πετάει και καίει ότι βρει μπροστά του, ο Γκριζοσκώληκας διατάζει επίθεση στον... παραδομένο στρατό των Λάνιστερ. Ο Τζον Σνόου συνειδητοποιεί ότι τελικά η θεία του δεν είναι και τόσο αγνή όσο φαινόταν. Θυμάται τα τελευταία λόγια του Βάρυς και η απόγνωση και το σοκ είναι ζωγραφισμένα στο βλέμμα του.

Το Κινγκς Λάντινγκ έχει μετατραπεί σε κόλαση, τα πάντα φλέγονται και η Σέρσι από τον κόκκινο Πύργο παρακολουθεί την πόλη να γίνεται στάχτη, αρνούμενη να δεχτεί την ήττα της.

Τελικά, έπειτα από τις προτροπές του «χεριού» της, παίρνει το «Βουνό» και προσπαθούν να διαφύγουν. Ο Τζέιμι στην προσπάθειά του να μπει στον πύργο συναντάει τον Γκρέτζοϊθ και οι δυό τους μονομαχούν με τον τελευταίο να χάνει τη ζωή του έπειτα από τεράστια μάχη και τον Λάνιστερ να είναι βαθιά πληγωμένος.

Την ίδια ώρα η Άρια πείθεται από τον Σάντορ να εγκαταλείψει την προσπάθειά της να εκδικηθεί την Σέρσι και εκείνη οπισθοχωρεί από τον πύργο προκειμένου να μη γίνει στάχτη, ενώ αυτός συναντά τον αδερφό του και ξεκινάει η τελική τους μάχη. Οι δυό τους βρίσκουν μαζί το θάνατο αφού έπειτα από πολύ ώρα μονομαχίας πέφτουν από τον πύργο.

Η Άρυα βλέπει τη μανία της Ντενέρις και αρχίζει να ξενερώνει πλήρως, μάλλον της μπαίνουν ιδέες για το επόμενο θύμα στη λίστα της. Προσπαθεί να σώσει όποιον μπορεί, όμως τελικά βλέπει δίπλα της μια μητέρα με το παιδί της να καίγεται και κάπου εκεί τα παίρνει ολοκληρωτικά στο κρανίο με την αγαπητικιά του αδερφού της.

Το πράγμα έχει σοβαρέψει για τα καλά και όλοι φαίνονται σοκαρισμένοι από τη βιαιότητα της Ντενέρις. Ο Tζέιμι συναντά την Σέρσι βαριά τραυματισμένος, προσπαθεί να τη φυγαδεύσει όμως η πόλη είναι ένα ερείπιο και η μοναδική έξοδος κινδύνου έχει κλείσει από τις πέτρες. Οι δυό τους αγκαλιάζονται και τότε ο δράκος περνά από πάνω τους και ρίχνει όλο το δωμάτιο που βρίσκονταν. Λογικά πέθαναν παρέα, όμως δεν παίρνουμε και όρκο μέχρι να τους δούμε με κλειστά τα μάτια.

Πλέον το μόνο που απομένει να δούμε στο φινάλε της σειράς είναι το ποιος θα κυβερνήσει τα Επτά Βασίλεια. Ο Σιδερένιος θρόνος είναι εκεί και περιμένει. Θα κάτσει η Ντάνι; Ο Τζον; Η Άρυα τι στάση θα κρατήσει; Μήπως ήρθε η ώρα να κλείσει οριστικά και κανένα πράσινο ματάκι;

Οι απαντήσεις θα δοθούν την επόμενη εβδομάδα. Το προτελευταίο επεισόδιο της σειράς ήταν απολαυστικό. Ανατρεπτικό, σκληρό και με πολλή ίντριγκα. Ανυπομονούμε να δούμε πως θα ολοκληρωθεί όλη αυτή η παράνοια...