Game of Thrones: Ας πιούμε στον θάνατο...

Μπορεί η μάχη των ζωντανών με τους νεκρούς να ήταν ότι πιο επικό έχουμε παρακολουθήσει μέχρι στιγμής στο Game of Thrones, όμως το τέταρτο επεισόδιο του 8ου κύκλου άφησε υποσχέσεις για ακόμα μεγαλύτερο σασπένς. 

Game of Thrones: Ας πιούμε στον θάνατο...

Όπως κατάλαβες, αν δεν το έχεις δει ήρθε η ώρα να αλλάξεις σελίδα. Κάνε κλικ εδώ λοιπόν και πήγαινε ξανά στο Homepage μας να διαβάσεις άλλη είδηση.

Η μάχη του Γουίντερφελ έφερε σημαντικές απώλειες στη συμμαχία της Ντενέρις με τον Βορρά. Πολλοί από τους καλύτερους πολεμιστές έχασαν τη ζωή τους και το τέταρτο επεισόδιο ξεκίνησε με όσους απέμειναν να τους αποτίουν φόρο τιμής κατά την καύση τους.

Φυσικά το πένθος είχε μικρή διάρκεια αφού η... κάψα της Ντενέρις για τον «Σιδερένιο Θρόνο» είναι τέτοια που άμεσα ξεκίνησε τα πλάνα της για την καταστροφή της Σέρσι.

Στο πολεμικό Συμβούλιο του βορρά αποφασίστηκε να μην δώσουν καθόλου χρόνο στη Σέρσι να δυναμώσει ακόμα περισσότερο τον στρατό της. Κίνηση που ίσως αποδειχθεί αρκετά κακής στρατηγικής σημασίας, αφού η συμμαχία είναι αποδυναμωμένη μετά την μάχη με τους Night Walkers.

Στο γλέντι που ακολούθησε ώστε οι επιζώντες να γιορτάσουν τη νίκη τους επί των νεκρών το πράμα μπερδεύτηκε αρκετά. Η Ντάνι ήταν αρκετά προβληματισμένη κοιτάζοντας τους άντρες του βορρά να αποθεώνουν τον Τζον Σνόου που πλέον έχει αποκαλυφθεί ότι είναι ο Αίγκον Ταργκέριεν. Δύσκολη φάση για μια θεία να θέλει τόσο κολασμένα τον ανιψιό της. Οι Ταργκέριεν φυσικά δεν κολλάνε σε τέτοια, όμως ο Τζον έχει μεγαλώσει στο βορρά, εκεί που υπάρχει ακόμα ηθική. Μένει να δούμε αν ο έρωτας της Ντάνι για το ανιψάκι της θα το σώσει από τη μανία της να κάτσει στον θρόνο ή ο Αίγκον ή Τζον ή όπως θέλετε πείτε τον, θα βρει τραγικό θάνατο επειδή είναι διάδοχος του θρόνου.

Στο τέταρτο επεισόδιο συνέβησαν πάντως κι άλλα πολλά. Η Μπριέν έπαψε να είναι παρθένα αφού δόθηκε ολοκληρωτικά στον Τζέιμι, πιστεύοντας ότι αυτός την αγαπά. Όμως τελικά την πρόδωσε κι έφυγε. Αυτό συνέβη επειδή η Σέρσι αιφνιδίασε την Ντάνι και της σκότωσε τον Ρίγκαλ, τον δεύτερο δράκο της. Κακό σημάδι αυτό καθώς φαίνεται να εξόργισε την ξανθιά βασίλισσα της φωτιάς. Σαν να μην έφτανε αυτό, στην ύστατη προσπάθεια του Τύριον να μην καεί ολόκληρο το Κινγκς Λάντινγκ, η Σέρσεϊ απάντησε με αποκεφαλισμό της Μισάντεϊ μπροστά στην Ντάνι και τον «Γκριζοσκώληκα» οι οποίοι η αλήθεια είναι ότι τα πήραν στο κρανίο.

Παράλληλα η Σέρσι έχει πει ψέματα στον Γιούρον Γκρέιτζοι ότι είναι πατέρας του παιδιού της για να τον ψήσει να την υπηρετήσει πιστά μέχρι τέλους. Αυτός με τη χαρά που πήρε έστησε μια τέλεια ενέδρα στην Ντάνι και της σκότωσε τον δράκο, ξεπαστρεύοντας και αρκετά καράβια της. Όμως μάλλον θα του γυρίσει μπούμερανγκ η φάση καθώς πλέον η μαμά των δράκων έχει πετάξει φλέβα στο κούτελο από τα νεύρα της και μάλλον το Κινγκς Λάντινγκ θα γίνει Πομπηία στα επόμενα δύο επεισόδια.

Μέσα σε όλα αυτά πάντως προσθέστε και την Άρυα η οποία απέρριψε πρόταση γάμου από τον καλό της και έφυγε για το Κινγκς Λάντινγκ παρέα με το «κυνηγόσκυλο». Οι δύο τους έχουν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς στα λημέρια της Σέρσι και αναμένεται να τους δούμε να τους κλείνουν άμεσα. Η Άρυα έχει να κλείσει πράσινα μάτια (αλήθεια θα είναι της Σέρσεϊ ή της Ντάνι;), ενώ το κυνηγόσκυλο ήρθε η ώρα να κάνει πράξη τα λόγια του και να σκοτώσει τον αδερφό του, το περίφημο «βουνό» που αποτελεί την προσωπική φρουρά της τρελής βασίλισσας.

Η σφαγή πάντως αναμένεται να συνεχιστεί στο μέλλον με αμείωτους ρυθμούς. Πλέον το πράγμα έχει μπλέξει για τα καλά αφού ο Τζον αποκάλυψε στην Άρυα και στην Σάνσα ποιος είναι πραγματικά και εκείνες θέλουν να διεκδικήσει τον θρόνο από την Ντενέρις. Ο τζον που είναι αισθηματίας έχει δεσμευτεί στην αγάπη του ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί αλλά με τις ανατροπές που έχουμε δει σε αυτή τη σειρά θα πρέπει να θεωρούμε πλέον σίγουρη την σύγκρουση του Σνόου με την ξανθιά δρακομητέρα.

Η σειρά οδεύει προς το τέλος της και απ΄ότι φαίνεται έχουμε ακόμα πολλούς θανάτους να παρακολουθήσουμε. Η σκέψη που μας τριγυρίζει στο μυαλό είναι «τελικά ποιος στο διάβολο θα απομείνει ζωντανός να κυβερνήσει»;

Τώρα που είδες και το τρέιλερ του επόμενου επεισοδίου, μπορείς κι εσύ να συμπλεύσεις με τις απορίες μας.

Πριν φύγεις, σημείωσε την καλύτερη ατάκα του επεισοδίου που μαρτυρά και το τι θα συμβεί. Ανήκει στον Τύριον: «Νικήσαμε τον θάνατο, όμως ακόμα έχουμε να αντιμετωπίσουμε εμάς»...