Τρεις ταινίες - διαμάντια τον Απρίλιο στο Netflix

Το Netflix έχει γίνει, δίχως αμφιβολία, αναπόσπαστο μέρος της ψυχαγωγίας μας στο σπίτι - Στη λίστα του βρίσκονται τρεις κορυφαίες οσκαρικές ταινίες που πρέπει να έχεις δει. 

    

Τρεις ταινίες - διαμάντια τον Απρίλιο στο Netflix

Αν και είναι οι σειρές αυτές που κερδίζουν συνήθως τις εντυπώσεις στο Netflix, δεν λείπουν από την ταινιοθήκη του Netflix και οι ταινίες-διαμάντια. Οσκαρικοί ηθοποιοί, πρωτότυτπα σενάρια, μεγάλες παραγωγές και ταινίες που έγραψαν τη δική τους ιστορία στον κινηματογράφο, έρχονται στη μικρή οθόνη μέσω του Netflix.

Τρεις σημαντικές ταινίες που έχουν ξεχωριστή θέση στις επιλογές των Eλλήνων τηλεθεατών έρχονται στο Netflix.

Η «Λίστα του Σίντλερ», το αμερικανικό πολεμικό βιογραφικό δράμα παραγωγής 1993 με θέμα τον Όσκαρ Σίντλερ, έναν Γερμανό επιχειρηματία που έσωσε τις ζωές χιλίων Πολωνών Εβραίων στο Ολοκαύτωμα προσλαμβάνοντάς τους στα εργοστάσια του, είναι ήδη διαθέσιμη στο Netflix.

Την ταινία σκηνοθέτησε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και το σενάριο έγραψε ο Στίβεν Ζαϊλίαν, βασισμένο στη νουβέλα Schindler’s Ark του Τόμας Κενάλι. Πρωταγωνιστούν οι Λίαμ Νίσον, Ρέιφ Φάινς και Μπεν Κίνγκσλεϊ.

Έλαβε 12 υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του Νίσον και Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Φάινς, κερδίζοντας 7, ανάμεσά τους για Καλύτερη Ταινία, Σκηνοθεσία και Διασκευασμένου Σεναρίου. Βραβεύτηκε επίσης με 7 βραβεία BAFTA και 3 Χρυσές Σφαίρες.

Το 2004 η ταινία επελέγη από τη Βιβλιοθήκη του Αμερικάνικου Κογκρέσου ως τμήμα του Εθνικού Μητρώου Κινηματογράφου ως πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική.

Η ταινία «The Godfather (Ο Νονός)» με τον Al Pacino και τον Marlon Brando είναι μία καόμη από τις ταινίες-διαμάντια που έρχονται στην πλατφόρμα μέσα στον Απρίλιο (από 15 Απριλίου).

Η δραματική γκανγκστερική κινηματογραφική ταινία του 1972, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Μάριο Πούζο, με σκηνοθέτη τον Φράνσις Φορντ Κόπολα και πρωταγωνιστές τον Μάρλον Μπράντο και τον Αλ Πατσίνο έρχεται ξανά στη μικρή οθόνη μέσω του Netflix.

Η ταινία απέσπασε 11 υποψηφιότητες για Όσκαρ και κατά την 45η τελετή των βραβείων, κέρδισε 3, μεταξύ των οποίων, Καλύτερης Ταινίας, Α’ ‘Ανδρικού Ρόλου (Μάρλον Μπράντο) και Καλύτερου Προσαρμοσμένου Σεναρίου (Φράνσις Φορντ Κόπολα & Μάριο Πούζο). Ο Νονός αποτελεί την 1η ταινία της ομώνυμης τριλογίας.

Το 1990 η ταινία χαρακτηρίστηκε από την Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου ως «πολιτιστικά, αισθητικά και ιστορικά σημαντική» και επιλέχθηκε να ενταχθεί στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Τέλος, το «Forrest Gump», η ταινία του 1994, με πρωταγωνιστή τον Tom Hanks, θα είναι κι αυτή διαθέσιμη αοπό τις 22 Απριλίου 2024.

Η ταινία αφηγείται την προσωπική ιστορία ενός απλού ανθρώπου και το επικό ταξίδι του στη ζωή, κατά τη διάρκεια του οποίου συνάντησε σημαντικές προσωπικότητες της ιστορίας, επηρέασε την ποπ κουλτούρα και έζησε από κοντά αξιοσημείωτα ιστορικά γεγονότα, των οποίων τη σημασία δεν κατάλαβε ποτέ, καθώς ήταν ένα άτομο χαμηλών νοητικών δυνατοτήτων.

Η ταινία σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία, αποτελώντας την ταινία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις για τη χρονιά εκείνη στις ΗΠΑ. Συνολικά συγκέντρωσε 13 υποψηφιότητες για Όσκαρ, από τα οποίες κέρδισε τα 6, ανάμεσα στα οποία τα Βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Ρόμπερτ Ζεμέκις και Α΄ Ανδρικού Ρόλου για τον ηθοποιό Τομ Χανκς.

To 2007, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Ταινιών κατέταξε την ταινία στο #71 στη λίστα των καλύτερων ταινιών όλων των εποχών, ενώ το 2011 η ταινία χαρακτηρίστηκε από την Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου ως «πολιτιστικά, αισθητικά και ιστορικά σημαντική» και επιλέχθηκε να ενταχθεί στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.