Οι δύο ελληνικές και το τρομερό Νο4: Οι 5 σειρές που βλέπουν όλοι στο Netflix αυτό το ΣΚ

Αν έχεις βαρεθεί να να βλέπεις τα ίδια και τα ίδια, οι πέντε σειρές που ακολουθούν από το Netflix θα σε βγάλουν από αυτή τη θέση και θα σου χαρίσουν ευχάριστες στιγμές.

Οι δύο ελληνικές και το τρομερό Νο4: Οι 5 σειρές που βλέπουν όλοι στο Netflix αυτό το ΣΚ

Το Netflix έχει εμπλουτίσει την βιβλιοθήκη του με νέες σειρές για όλα τα γούστα. Δράση, γέλιο, μυστήριο, έρωτας και… τρόμος είναι τα κυριότερα στοιχεία του νέου περιεχομένου που είναι διαθέσιμο αυτές τις ημέρες.

#5 Harlan Coben’s Fool Me Once

Ο Harlan Coben είναι ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων παγκοσμίως, με βιβλία που έχουν μετατραπεί σε πλήθος τηλεοπτικών διασκευών.

Έγινε ευρέως γνωστός από τα βιβλία Shelter, The Stranger, Stay Close, Tell No One και I Will Find You. Η νέα σειρά της υπηρεσίας αποτελείται από οκτώ επεισόδια και θα δείτε τους Michelle Keegan, Richard Armitage, Adeel Akhtar, Dino Fetscher, Marcus Garvey, Natalie Anderson, Jade Anouka, Frederick Szkoda, Natalia Kostrzewa, Emmett J Scanlan, Samuel Glyde-Rees και άλλους.

Με αφορμή τη νέα του σειρά Fool Me Once στο Netflix, ο Coben δήλωσε πως υπάρχει ένα βασικό συστατικό πίσω από την παγκόσμια δημοτικότητά του – η παλιά καλή, απροσδόκητη ανατροπή.

Στο Fool Me Once, που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα, πρωταγωνιστούν οι Michelle Keegan, Richard Armitage και Joanna Lumley. Η σειρά ακολουθεί τη Maya Stern (Keegan), η οποία προσπαθεί να συμβιβαστεί με τη βίαιη δολοφονία του συζύγου της, Joe (Armitage). Όταν όμως ο Joe εμφανίζεται μυστηριωδώς στην κάμερα του σπιτιού της, η Maya αρχίζει να αμφισβητεί τα πάντα.

Αν και ο Coben είναι Αμερικανός και τα βιβλία του βασίζονται στις ΗΠΑ, η σειρά είναι βρετανική παραγωγή που διαδραματίζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως και πολλές άλλες τηλεοπτικές σειρές του Coben (Safe, The Stranger, Stay Close).

#4 Yellowstone

Η δεύτερη σεζόν της βραβευμένης με Χρυσή Σφαίρα σειράς γουέστερν «Yellowstone» από τον μάστερ του είδους Τέιλορ Σέρινταν (Hell or High Water, Wind River) είναι διαθέσιμη από τις 15 Ιανουαρίου στο Netflix και όπως ήταν φυικό σκαρφάλωσε στην πεντάδα των κορυφαίων σειρών της πλατφόρμας.

Το Yellowstone – που έκανε πρεμιέρα στις 20 Ιουνίου 2018 στο Paramount Network – ακολουθεί τη ζωή της οικογένειας Ντάτον, με επικεφαλής τον πατριάρχη Τζον που υποδύεται ο Κέβιν Κόστνερ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ράντσου στη Μοντάνα, του Yellowstone.

Ο στενός κύκλος του Τζον αποτελείται από την άκρως πιστή κόρη του ως επιχειρηματικό στέλεχος Μπεθ, τον συχνά παραπλανητικό δικηγόρο γιο του Τζέιμι, τον καουμπόη γιο του Κέις και το δεξί του χέρι Ριπ, ο οποίος ελέγχει με σιδερένια πυγμή τις επιχειρήσεις του Yellowstone. Η σειρά θα είναι διαθέσιμη από τις 15 Ιανουαρίου.

#3 Σώσε με

Το ψυχολογικό θρίλερ που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Δημήτρη Σίμου ξεκίνησε το ταξίδι του στο Netflix, σε Ελλάδα και Κύπρο, στις 15 Ιανουαρίου 2024.

Είναι μια ιστορία ενοχής, εκδίκησης και λύτρωσης που ενώνει ξανά τη μοίρα δύο γυναικών. Το ψυχολογικό θρίλερ σε σκηνοθεσία Πιέρρου Ανδρακάκου, με φόντο την ελληνική επαρχία, αφηγείται το κυνήγι ενός κατά συρροή δολοφόνου και βασίζεται στο ομότιτλο best seller μυθιστόρημα του επιτυχημένου συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας Δημήτρη Σίμου.

Πρόκειται για μια ιστορία ενοχής, εκδίκησης και λύτρωσης, η οποία ζωντανεύει με συνταρακτικές ερμηνείες, γρήγορη σκηνοθεσία και πρωτότυπη μουσική που κόβει την ανάσα. Με φόντο την ελληνική επαρχία, η δυνατή πλοκή παρασύρει τους πρωταγωνιστές της σε έναν συναισθηματικό ανεμοστρόβιλο πάθους και λύτρωσης. Το κυνήγι ενός κατά συρροή δολοφόνου πλέκει έναν ιστό που ενώνει ξανά τη μοίρα δύο γυναικών, τη στιγμή που το κρυμμένο παρελθόν της οικογένειας Πομάνου θα συναντήσει το παρόν και η σύγκρουση θα ξορκίσει κάθε μυστικό.

Οι εξελίξεις προχωρούν με καταιγιστικό ρυθμό και οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη, οδηγώντας σε έναν ανατρεπτικό επίλογο που δεν περιμένει κανείς.

Τα γυρίσματα των οχτώ 50λεπτων επεισοδίων έγιναν στη Θράκη και την Αθήνα, σε μια παραγωγή υψηλής κινηματογραφικής ποιότητας, με εντυπωσιακές εικόνες από την περιοχή της Κομοτηνής, ενός τόπου που χρωματίζεται από τη συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων. Οι εύθραυστες ισορροπίες της τοπικής κοινωνίας κλυδωνίζονται από μια σειρά εγκλημάτων και εξαφανίσεων που ξυπνούν φαντάσματα του παρελθόντος.

Τη Νικόλ Πομάνου ενσαρκώνει η Δανάη Σκιάδη, ενώ την αστυνόμο Δέσποινα Λουκίδη υποδύεται η Έλενα Μαυρίδου. Πρωταγωνιστούν επίσης με αλφαβητική σειρά οι Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Νίκος Γεωργάκης, Μαρία Γεωργιάδου, Σύρμω Κεκέ, Έκτορας Λιάτσος, Άννα Μάσχα, Λίλα Μπακλέση, Κώστας Μπιμπής, Παύλος Ορκόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Μιχάλης Συριόπουλος.

#2 American Nightmaire

Ένα νέο ντοκιμαντέρ τριών επεισοδίων ήρθε στο Netflix και ήδη πολλοί μιλούν για την πλοκή του. Το «American Nightmare» περιγράφει την ιστορία ενός ζευγαριού, που κατηγορείται ότι σκηνοθέτησε μια διάρρηξη και απαγωγή το 2015. Από τους δημιουργούς του «The Tinder Swindler», το ντοκιμαντέρ αυτό ήρθε στις 17 Ιανουαρίου για να αποδείξει ότι η αλήθεια δεν έχει μόνο μία πλευρά και πως στο τέλος όλα μπορούν να ανατραπούν, φέρνοντας στο προσκήνιο κρυμμένες αλήθεια και μεγάλα μυστικά.

Πίσω από την παραγωγή και τη σκηνοθεσία του American Nightmare βρίσκονται οι Bernadette Higgins και Felicity Morris.

Η ιστορία θα σας θυμώσει, θα σας εξοργίσει, θα σας σοκάρει και θα σας βάλει σε σκέψεις. Όλα ξεκίνησαν στις 23 Μαρτίου 2015, όταν ο Aaron Quinn, τηλεφωνεί στην αστυνομία και αναφέρει ότι κάποιος απήγαγε την κοπέλα του, Denise Huskins.

Η υπόθεση προκάλεσε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης όταν ζητήθηκαν λύτρα από τις οικογένειες του ζευγαριού, με την αστυνομία να αντιμετωπίζει το περιστατικό από την αρχή με έντονο σκεπτικισμό και να υπαινίσσεται ανοικτά ότι ο σύντροφος της κοπέλας είναι ο δολοφόνος της και ότι δεν υπάρχει καμία απαγωγή.

Το ντοκιμαντέρ είναι εξαιρετικά δομημένο ώστε οι θεατές να βρίσκονται συνεχώς με την αμφιβολία στο μυαλό τους, χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα για το τι μπορεί να αποκαλυφθεί στην συνέχεια, ποιος στα αλήθεια κρύβεται πίσω από όλα αυτά και ποιος στην τελική είναι ο πραγματικός ένοχος.

Η πλοκή χωρίζεται σε τρία μέρη, με το φινάλε κάθε επεισοδίου να λειτουργεί ως cliffhanger για το επόμενο. Αυτό σημαίνει ότι θα δείτε μία άμεση και γρήγορη ιστορία που δεν έχει ανάγκη να συνοδεύεται από υποπλοκές για να γεμίσει περισσότερο τα επεισόδια.

1# Σέρρες

Μόλις δύο 24ωρα χρειάστηκαν οι «Σέρρες» του Γιώργου Καπουτζίδη για να κατακτήσουν το ελληνικό Netflix και να στρογγυλοκαθίσουν στην κορυφή.

Στις «Σέρρες» παρακολουθούμε την ιστορία ενός νεαρού γκέι άνδρα, του Οδυσσέα, που ζει και εργάζεται στην Αθήνα, αλλά επιστρέφει στον τόπο καταγωγής του για το μνημόσυνο της πολυαγαπημένης του μητέρας. Όμως το ατύχημα του πατέρα του παρατείνει την διαμονή του στο πατρικό του. Ο ίδιος δεν είναι μοναχοπαίδι, έχει άλλα δύο αδέρφια, αλλά αναλαμβάνει εκείνος να φροντίσει τον πατέρα του.

Εκτυλίσσονται άβολες σκηνές που εμπλουτίζονται από την αμηχανία του Οδυσσέα με τον πατέρα του, μια σχέση που κλονίστηκε όταν ο τελευταίος του είπε να προσέχει τι φοράει και πώς φέρεται, αν δεν θέλει να τον κοροϊδεύουν οι άλλοι. Στην επαρχία υπάρχει ακόμα αυτή η σύσταση για το τι θα πουν οι άλλοι, άλλωστε.

Πηγή: intronews