«Milky Way»: Μια σειρά - κόσμημα για την ελληνική τηλεόραση

Δίχασε το κοινό το «Milky Way», αλλά είναι μια σειρά που άφησε το στίγμα της στην ελληνική τηλεόραση

«Milky Way»: Μια σειρά - κόσμημα για την ελληνική τηλεόραση

Μια απ’ τις πιο αξιόλογες σειρές των τελευταίων χρόνων ήταν το «Milky Way» που έριξε αυλαία την περασμένη Πέμπτη. Μπορεί τα νούμερα τηλεθέασης να μην ήταν φοβερά (αν και με τους πολλούς τρόπους θέασης, οι μονάδες μέτρησης δεν είναι πλέον αντιπροσωπευτικές) αλλά έκανε γκελ σε πολύ κόσμο (το hashtag στο twitter ήταν άκρως δημοφιλές) και προκάλεσε αρκετή συζήτηση.

Η σειρά 8 επεισοδίων του Βασίλη Κεκάτου διαπραγματευόταν το ταξίδι της 17χρονης Μαρίας προς την ενηλικίωση. Σύμφωνοι, κάτι κοινότοπο, αλλά με μια φρέσκια ματιά και σκηνοθετημένο άψογα. Οι ερμηνείες (μαζί με τη μουσική και τη φωτογραφία) ήταν απ’ τα δυνατά σημεία της σειράς. Η νεαρή Κορίννα Ντουλλάαρτ έδωσε πραγματικά ρέστα και σίγουρα θα μας απασχολήσει στο μέλλον. Υπέροχος και ο εκκεντρικός φίλος της, Τζο (Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος), αλλά και το υπόλοιπο καστ από καταξιωμένους ηθοποιούς, όπως οι Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Σοφία Κόκκαλη, Θέμις Μπαζάκα.

Με το «Milky Way» να διαδραματίζεται σε μια απόμακρη ορεινή πόλη, η Μαρία μένει έγκυος από το αγόρι της (πολύ καλός επίσης ο Νικολάκης Ζεγκίνογλου), και έχοντας όνειρα για μια άλλη ζωή στην Αθήνα, καλείται να αποφασίσει για το μέλλον της. Οι αποφάσεις για εκείνην είχαν ήδη παρθεί από τους άλλους, χωρίς αυτήν, μέχρι να κάνει τη δική της επανάσταση. Το φινάλε είναι ένας ύμνος στη δύναμη της προσωπικής επιλογής.

Το «Milky Way» είναι μια ιδιαίτερη σειρά. Τα πρώτα επεισόδια, μέχρι να μπεις στο κλίμα, μπορεί να μην σου αρέσουν, αλλά όσο κυλούν τα επεισόδια και αφεθείς, μπαίνεις κι εσύ στο μαγευτικό ταξίδι. Αρκετοί έκριναν ότι τα πρότυπα που προβάλλει είναι λάθος, εμείς διαφωνούμε. Δεν περνάει κάτι με το ζόρι. Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει στη ζωή του αυτό που θέλει και η σειρά πέραν της δύναμης της προσωπικής απόφασης, είναι ένας ύμνος στη φιλία. Αν κάτι ενόχλησε περισσότερο ήταν ότι το πρωταγωνιστικό δίδυμο της σειράς ήταν μια παραβολή της ιστορίας της …Παναγίας και του Ιωσήφ. Με έξυπνο όμως τρόπο και χωρίς να προκαλεί τόσο κατά την άποψή μας.

Με τη σειρά να ολοκληρώνεται στο Mega, αξίζει όσοι δεν την είδατε, να την αναζητήσετε στο Vodafone Tv ή όπου άλλου μπορείτε. Είναι κάτι διαφορετικό απ’ όσα έχετε δει ως τώρα. Και πήγε την ελληνική τηλεόραση ένα βήμα πιο πέρα.

Αφήσαμε για το τέλος τον Βασίλη Κεκάτο. Ο νεαρός σκηνοθέτης (ήδη βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στις Κάννες) είναι πραγματικά σπάνιο ταλέντο, το όνομά του συζητιέται στις ΗΠΑ και είμαστε βέβαιοι πως θα έχει μια ανάλογη πορεία του Γιώργου Λάνθιμου!