«Οι Νεοφερμένοι» και η «Στέλλα»

Δύο δραματικές ταινίες, προτείνει η ΕΡΤ3 για την Κυριακή 17 και τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου.

«Οι Νεοφερμένοι» και η «Στέλλα»

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου

21:00 | Οι Νεοφερμένοι/Classe Unique/Newcomers

Δραματική ταινία γαλλικής παραγωγής 2019, που διαπραγματεύεται ένα ευαίσθητο κοινωνικό θέμα.

Υπόθεση: Ο Ζακ, γιατρός και δήμαρχος του Σαν Λοράν, αντιμετωπίζει ολοένα και μεγαλύτερες δυσκολίες στην προσπάθειά του να αποφύγει την ερήμωση του χωριού του. Όταν διατάσσεται η κατάργηση του σχολείου της περιοχής, η μόνη διέξοδος που του προτείνει η Νομαρχία είναι να φιλοξενήσει στο χωριό οικογένειες προσφύγων. Οι κάτοικοι διχάζονται: κάποιοι τους υποδέχονται με ενθουσιασμό, ενώ άλλοι διατηρούν επιθετική στάση απέναντί τους. Σταδιακά, ο Χασάν, η Γιανά και ο Νασίμ θα κερδίσουν τη συμπάθεια των ντόπιων… Μέχρι που ο Ζακ θα ανακαλύψει ότι ένα από τα ζευγάρια που φιλοξενούν είναι παράνομοι μετανάστες.

Σκηνοθεσία: Gabriel Aghion
Πρωταγωνιστούν: Clémentine Célarié, Sam Karmann, Samuel Jouy

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου

21:00 | Στέλλα/Stella

Δραματική ταινία γαλλικής παραγωγής 2019, βασισμένη στην αληθινή ιστορία της Marina Sabatier, που πέθανε στη Γαλλία τον Αύγουστο του 2009, σκηνοθετημένη με εξαιρετική ευαισθησία.

Υπόθεση: Η Στέλλα, μια 6χρονη, μπορεί να έχει πέσει θύμα κακοποίησης. Η Στέλλα είναι ένα υπέροχο και χαρούμενο κορίτσι, που πηγαίνει για πρώτη φορά στο σχολείο, αλλά απουσιάζει συχνά, αφού σύμφωνα με τους γονείς της είναι εύθραυστη.

Όταν η δασκάλα της Σελίν βλέπει τους μώλωπες της, η Στέλλα φαίνεται να δίνει μια λογική εξήγηση – ίσως και πολύ απλή. Εναπόκειται στη Σελίν να αποκαλύψει αν το παιδί έχει ανοσολογική ανεπάρκεια ή κακοποιήθηκε – και μέσα από αυτήν την υπόθεση, να μάθει για τις αποτυχίες του συστήματος προστασίας παιδιών στη Γαλλία.

Σκηνοθεσία: Éléonore Faucher
Πρωταγωνιστούν: Isabelle Carré, Emilie Dequenne, Elsa Hyvaert