«50 χρόνια μάχη για το περιβάλλον» Ντοκιμαντέρ

Το ωριαίο ντοκιμαντέρ «50 χρόνια μάχη για το περιβάλλον/The climate battle: A 50 year battle», παραγωγής 2022, παρουσιάζει σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση η ΕΡΤ3 την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στις 23:00.

«50 χρόνια μάχη για το περιβάλλον» Ντοκιμαντέρ

Τον Ιούνιο του 1972 τα Ηνωμένα Έθνη εκθέτουν για πρώτη φορά τους κινδύνους που ενέχουν οι ανθρώπινες δραστηριότητες για το κλίμα. Και έκτοτε ξεκινούν πέντε δεκαετίες επιστημονικών και πολιτικών μαχών ανάμεσα σε αυτούς που αναδεικνύουν τα προβλήματα που προκαλεί η κλιματική αλλαγή και σε εκείνους που αμφισβητούν ακόμη και την ύπαρξη της.

Στις μέρες μας τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι φυσικές καταστροφές αυξάνονται συνεχώς. Μπορούμε λοιπόν σήμερα να υποδυόμαστε τους έκπληκτους και να λέμε ότι δεν γνωρίζουμε; Μέσα από επιστημονικές έρευνες, μιντιακές αντιπαραθέσεις, κινητοποιήσεις πολιτών και ελιγμούς λόμπι, πολιτικά παιχνίδια και διεθνείς διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν εδώ και πενήντα χρόνια, το ντοκιμαντέρ αφηγείται τα γεγονότα, τις εντάσεις, τις ανατροπές και τις αλλαγές που συνέβαλαν παγκοσμίως στην όλο και μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση στο θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Σενάριο - Σκηνοθεσία: Elena Sender et Alexis Barbier-Bouvet.