«Αστρίντ και Ραφαέλ/Bright Minds/Astrid et Raphaëlle» στην ΕΡΤ 3

Τη νέα αστυνομική σειρά «Αστρίντ και Ραφαέλ/Bright Minds/Astrid et Raphaëlle» παρουσιάζει σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση η ΕΡΤ3  από την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή στις 22:00.

«Αστρίντ και Ραφαέλ/Bright Minds/Astrid et Raphaëlle» στην ΕΡΤ 3

Μια γαλλοβελγική συμπαραγωγή που θα εκπλήξει ευχάριστα το κοινό χάρη στο ασυνήθιστο ζευγάρι πρωταγωνιστών και την ικανότητά τους να λύνουν ακόμη και τις πιο περίπλοκες αστυνομικές υποθέσεις. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό αστυνομικό δράμα, που ακολουθεί την Αστρίντ Νιλσέν, η οποία είναι στο φάσμα του αυτισμού και εργάζεται στο Τμήμα Αρχείων της αστυνομίας. Ωστόσο, το μυαλό της κάνει θαύματα, καθώς έχει εξαιρετική μνήμη και είναι γρήγορη και αποτελεσματική στην ανάλυση αρχείων.

Με πάθος για περίπλοκες υποθέσεις, το ταλέντο της δεν περνά απαρατήρητο καθώς η διοικητής του Εγκληματολογικού Ραφαέλ Κοστ, αποφασίζει να χρησιμοποιήσει την ικανότητα της Αστρίντ προς όφελός της. Οι δύο γυναίκες είναι διαφορετικές και όμοιες αρκετά ώστε να κάνουν ένα δίδυμο που θα θεωρούνταν πλεονέκτημα σε οποιαδήποτε έρευνα. Η Ραφαέλ, είναι διαισθητική και παίζει με τα όρια, ενώ η Αστρίντ είναι εύθραυστη, αλλά ζωντανή εγκυκλοπαίδεια της εγκληματολογίας.

Ένα στοιχειωμένο σπίτι, ένα θύμα που πέθανε από τον φόβο του, μια σκηνή εγκλήματος κλειδωμένη από μέσα και ένας νεαρός άντρας πάνω από ογδόντα χρονών… είναι κάποια από τα μυστήρια στα οποία θα πρέπει να ρίξουν φως, με όπλο τις διαφορές τους.

Αντίθετα με ό,τι περίμεναν, οι δύο γυναίκες θα αναπτύξουν μια σχέση που θα ξεφύγει γρήγορα από το πλαίσιο των αστυνομικών υποθέσεων και θα γίνουν αχώριστες. Θα μάθουν κι οι δύο να ξεπερνούν τον εαυτό τους και θα ανακαλύψουν πώς μπορούν να δείξουν εμπιστοσύνη η μία στην άλλη και να γίνουν φίλες.

Με την τυπική ένταση και το σασπένς που όλοι αγαπάμε από ένα αστυνομικό δράμα, αυτή η σειρά είναι επίσης μοναδική για τις χιουμοριστικές και συγκινητικές σκηνές της.

Σκηνοθεσία: Frédéric Berthe/Julien Seri/ Elsa Bennett/ Hippolyte Dard/ Éric Le Roux/ Chloé Micout/ François Ryckelynck/ Corinne Bergas.
Πρωταγωνιστούν: Sara Mortensen, Lola Dewaere, Jean-Louis Garçon, Geoffroy Thiébaut, Valérie Kaprisky.