Star Wars: Η σειρά “LANDO“ γίνεται τελικά κινηματογραφική ταινία

Επίσημη απάντηση από την Lucasfilm για την αλλαγή του project

Star Wars: Η σειρά “LANDO“ γίνεται τελικά κινηματογραφική ταινία

Εδώ και πάρα πολύ καιρό γνωρίζουμε ότι αναπτύσσεται μια ακόμη spinoff Star Wars σειρά για το Disney Plus, με τίτλο "LANDO" όπου φυσικά θα πρωταγωνιστεί ο Lando Calrissian του Donald Glover.

Ωστόσο, τον περασμένο Ιούλιο είχε συμβεί μια σημαντική αλλαγή φρουράς στην παραγωγή της, καθώς τόσο ο Donald όσο και ο αδερφός του Stephen Glover, πέρασαν από τα γραφεία της Disney και της Lucasfilm για να αντικαταστήσουν τον Justin Simien (δημιουργό του Dear White People) από σεναριογράφο.

Αυτή η αλλαγή δεν ήρθε τυχαία μιας και το project γνώρισε μια τεράστια αλλαγή στη μορφή του διότι, όπως μεταδίδει το Variety, η Lucasfilm επιβεβαίωσε ότι η σειρά LANDO δε θα είναι πλέον σειρά, αλλά αναμένεται ως κινηματογραφική ταινία. Την είδηση αρχικά είχε αναφέρει ο Stephen Glover κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης του στο "Pablo Torre Finds Out" podcast λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Δεν είναι καν πλέον τηλεοπτική σειρά...η ιδέα λέει τώρα ότι θα την κάνουμε ταινία. Τώρα όμως λόγω της απεργίας, είμαστε σαν το σπασμένο τηλέφωνο με το τι πληροφορίες δίνουμε."

Αξίζει να αναφερθεί ότι το ντεμπούτο του νεαρού Lando Calrissian στην ταινία SOLO: A Star Wars Story από εμπορικής πλευράς θεωρείται ως η πιο αποτυχημένη στην ιστορία του franchise, οδηγώντας τη Lucasfilm να αναθεωρήσει γενικότερα τα spinoffs της. Ωστόσο, η ερμηνεία του Donald Glover ως νεαρού Lando στη θέση του Billy Dee Williams θεωρήθηκε από πολλούς ως ένα από τα highlights της ταινίας.

O Donald Glover σε παλαιότερη συνέντευξή του στο GQ τον περασμένο Απρίλιο είχε αναφερθεί σε ένα άλλο project εντός του Star Wars σύμπαντος με τον Lando λέγοντας ότι "Έχουμε συζητήσεις για αυτό. Είναι το μόνο που μπορώ να πω χωρίς να με κυνηγήσει η Kathleen Kennedy". Πρόσθεσε τότε φυσικά ότι θα ήθελε πολύ να ξαναπαίξει τον Lando αλλά και πως: "Πέρασα καλά υποδυώμενος τον Lando. Απλά πρέπει να έρθει η σωστή στιγμή να γίνει. Ο χρόνος είναι πολύτιμος. Τα προηγούμενα χρόνια με τη πανδημία κιόλας, ο κόσμος πέρασε πολύ άσχημα...Κατάλαβε όμως ότι ο χρόνος του είναι πολύτιμος και δεν υπάρχει πολύς διαθέσιμος.

Δεν με ενδιαφέρει να κάνω κάτι που θα χαραμίσει τον χρόνο μου ή απλά θα είναι μια επιταγή. Προτιμώ να ξοδέψω το χρόνο μου με κόσμο που απολαμβάνω. Νομίζω ότι θα μπορούσε αυτό το project να είναι όπως πρέπει."

O Stephen Glover με τον Donald Glover έχουν δημιουργήσει μαζί την επιτυχημένη και πολυβραβευμένη σειρά Atlanta του FX, η οποία επίσης είναι διαθέσιμη στο Disney Plus.

Για την ιστορία ο Billy Dee Williams, υποδύθηκε τον Lando στην Original τριλογία αλλά και στο Star Wars: The Rise of Skywalker το 2019. Δεν είναι γνωστό εάν θα επιστρέψει για κάποιο cameo στην ταινία του Lando, ούτε γνωρίζουμε πότε αναμένεται στις αίθουσες.

Πηγή: Unboxholics.com