Ταινίες για όλους στην ΕΡΤ3

Τη βρετανική ταινία «Μια νύχτα γάμου», ένα αστείο, τρυφερό πορτρέτο οικογενειακής διαμάχης, το συγκινητικό φιλμ «Όλα ή τίποτα» που αποτελεί σχόλιο στην σύγχρονη πραγματικότητα της Αγγλίας, τη ρομαντική κομεντί "Happy end" και το ερωτικό θρίλερ μυστηρίου «Διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης», παρουσιάζει η ΕΡΤ3 από την Παρασκευή 1η έως και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου.

Ταινίες για όλους στην ΕΡΤ3

Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου

21:00 | Μια Νύχτα Γάμου
[All In Good Time]

Ένα κωμικό και ψυχαγωγικό φιλμ βασισμένο στο δημοφιλές έργο του συγγραφέα Ayub Khan-Din «Rafta, Rafta» (εμπνευσμένο από το κλασικό έργο του 1960 του Bill Naughtons «All in Good Time»).

Υπόθεση: Η ταινία διαδραματίζεται στο Μπόλτον, όπου ο Ατούλ και η Βίνα γιορτάζουν το γάμο τους, αλλά ως συνήθως, ο πατέρας του Ατούλ, Εσβάρ, επισκιάζει το ευτυχισμένο ζεύγος. Είναι η ψυχή του πάρτι. Η θορυβώδης παρουσία του και ένα σπασμένο κρεβάτι σαμποτάρουν την προσπάθεια του Ατούλ και της Βίνα να ολοκληρώσουν τον γάμο τους. Κι όταν το ταξίδι του μέλιτος στην Γκόα ακυρώνεται την επόμενη ημέρα, ένα προβληματάκι μετατρέπεται σε σημαντικό ζήτημα. Μια νύχτα σ’ ένα ξενοδοχείο καταλήγει σε φιάσκο.
Μια ρομαντική βραδιά καταστρέφεται από τους γονείς του Ατούλ που το κάνουν με θόρυβο στο διπλανό δωμάτιο. Σύντομα, το νέο ότι ο Ατούλ δεν έχει τιμήσει την όμορφη σύζυγό του, γίνεται γνωστό. Ενώ παίζεται η υπόληψή του, ο Ατούλ χάνει τον έλεγχο. Η υπομονή της Βίνα εξαντλείται. Ο γάμος τους διαλύεται. Μέχρι που καταφθάνει βοήθεια από απρόσμενη πηγή…

Σκηνοθεσία: Nigel Cole
Πρωταγωνιστούν: Reece Ritchie, Amara Karan, Harish Patel

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου

22:00 | Όλα ή τίποτα
[All or Nothing]

Η ταινία του Βρετανού σκηνοθέτη Μάικ Λι απέσπασε το βραβείο καλύτερης βρετανικής ταινίας και το βραβείο κριτικών κινηματογράφου και ήταν υποψήφια για βραβείο σκηνοθεσίας των Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου και για Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών (2002). Η υπόθεση εκτυλίσσεται στο σύγχρονο Λονδίνο, σε μια εργατική γειτονιά και εστιάζει στην οικογένεια της Πένι και του Φιλ, αλλά και των φίλων και γειτόνων που τους περιβάλουν.

Υπόθεση: Η αγάπη της Πένι για τον σύντροφό της, τον ταξιτζή Φιλ, έχει στερέψει. Αυτός είναι ένας ευγενικός, φιλοσοφημένος τύπος και εκείνη εργάζεται στο ταμείο ενός σούπερ μάρκετ. Η κόρη τους Ρέιτσελ είναι καθαρίστρια σε γηροκομείο και ο γιος τους Ρόρι είναι άνεργος και επιθετικός. Η χαρά έχει χαθεί από τη ζωή του Φιλ και της Πένι, αλλά όταν ο Ρόρι αρρωσταίνει και πρέπει να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο, η ζωή τους θα αλλάξει. Θα επανεκτιμήσουν όλα όσα θεωρούσαν δεδομένα, θα έρθουν επιτέλους κοντά και θα ξαναβρούν την αγάπη τους.

Σκηνοθεσία: Mike Lleigh
Πρωταγωνιστούν: Timothy Spall, Lesley Manville, James Corden, Ruth Sheen, Alison Garland

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου

19:30 | Happy end
[Happy end]
Το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο ισραηλινός Amos Kollek.

Υπόθεση: Η Βάλερι έρχεται στη Νέα Υόρκη από τη Γαλλία, αποφασισμένη να πραγματοποιήσει το μεγάλο της όνειρο: να γίνει σταρ του σινεμά. Είναι μόνη σε μια παράξενη χώρα, σε μια παράξενη πόλη, με λίγα χρήματα και χωρίς φίλους. Θα συναντήσει περίεργους ανθρώπους που αναζητούν κι αυτοί το όνειρό τους, αλλά η καθημερινότητα τους εμποδίζει να το πραγματοποιήσουν.

Κουρασμένη, πεινασμένη και αποκαρδιωμένη, κάθεται να ξαποστάσει στα σκαλιά μιας πολυκατοικίας, όπου θα γνωρίσει τον Τζακ, ένα διάσημο σεναριογράφο, του οποίου η φαντασία έχει στερέψει... Σε μια στιγμή, η Βάλερι θα γίνει η μούσα του. Και θα είναι εκείνη, που τη βραδιά των βραβείων Όσκαρ, θα κρατήσει στα χέρια της το χρυσό αγαλματίδιο.

Σκηνοθεσία: Amos Kollek
Πρωταγωνιστούν: Audrey Tautou, Justin Theroux, Jennifer Tilly.

23:00 | Διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης
[L’ Appartement]

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη Gilles Mimouni, που ισορροπεί μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, με σασπένς και πολλές ανατροπές, κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το 1996 ως πολλά υποσχόμενη. Ένα ερωτικό θρίλερ μυστηρίου, με κεντρικό ήρωα τον γοητευτικό παριζιάνο Μαξ (Vincent Cassel), στέλεχος μιας εταιρίας υπολογιστών που ετοιμάζεται να παντρευτεί την αδελφή του ιδιοκτήτη της εταιρίας, την Μουριέλ (Sandrine Kiberlain).

Υπόθεση: Ο Μαξ πρόκειται να φύγει για επαγγελματικό ταξίδι στην Ιαπωνία, όμως, λίγο πριν την αναχώρησή του, βλέπει φευγαλέα μια γυναίκα να βγαίνει τρέχοντας από ένα καφέ. Πεπεισμένος πως πρόκειται για τη μεγάλη του αγάπη, τη Λίζα (Monica Bellucci), που τον είχε παρατήσει, χωρίς κάποια εξήγηση, πολλά χρόνια πριν, του γίνεται έμμονη ιδέα να την ξανασυναντήσει. Έτσι, όταν βρίσκει τυχαία τα κλειδιά του σπιτιού της, ακυρώνει κρυφά απ’ όλους το ταξίδι του και αποφασίζει να κρυφτεί στο διαμέρισμά της. Εκεί όμως, θα τον περιμένει μία μεγάλη έκπληξη…

Παράλληλα ο φίλος του Λουσιέν (Jean-Philippe Écoffey), ψάχνει ένα κορίτσι να αγαπήσει και το βρίσκει στο πρόσωπο της Αλίκης (Romane Bohringer), που ζει σε ένα διαμέρισμα απέναντι από το σπίτι της Λίζας! Η Αλίκη, ένα απίστευτα χειριστικό άτομο, έχει βαλθεί να κατακτήσει τον Μαξ, ενώ ο Λουσιέν έχει γίνει το απόλυτό θύμα της.

Αυτοί οι πέντε χαρακτήρες σύρονται σε μια ερωτική ίντριγκα που άλλες φορές μοιάζει με παραμύθι και άλλες με εφιάλτη. Ενώ τυφλώνονται από τα συναισθήματά τους, την ίδια στιγμή εξαπατούνται από τις αισθήσεις τους και βαδίζουν στο άγνωστο χωρίς να συνειδητοποιούν τι τους συμβαίνει.
Το φίλμ έχει λάβει το 1998, το βραβείο Bafta καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Πολλά χρόνια μετά, το 2004, παρουσιάζεται το ριμέικ του "L’ Appartement" ως "Meet at Wicker Park", από τον Paul McGuigan.

Σκηνοθεσία: Gilles Mimouni
Πρωταγωνιστούν: Vincent Cassel, Monica Bellucci, Romane Bohringer, Jean-Philippe Écoffey