Τρεις αγαπημένες ελληνικές ταινίες έρχονται στο Netflix

Αυτές είναι οι τρεις αγαπημένες ελληνικές ταινίες, οι οποίες σύντομα θα προστεθούν στην πλατφόρμα του Netflix.

Τρεις αγαπημένες ελληνικές ταινίες έρχονται στο Netflix

Πριν μερικούς μήνες κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά τρεις ελληνικές ταινίες στο Netflix. Ο λόγος γίνεται για τα The Bachelor, τα οποία γνώρισαν και αρκετά μεγάλη επιτυχία. Ωστόσο, φαίνεται ότι η streaming υπηρεσία θα συνεχίσει να φέρνει και άλλες ελληνικές παραγωγές και αυτή τη φορά έγινε γνωστό ότι θα εμπλουτίσει την πλατφόρμα της με τρείς ταινίες του Έλληνα σκηνοθέτη, Γιάννη Σμαραγδή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπηρεσία θα δεχθεί σύντομα τις συγκινητικές και βραβευμένες ταινίες El Greco, Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι και Καζαντζάκης, οι οποίες κυκλοφόρησαν στους κινηματογράφους το 2007, το 2012 και το 2017 αντίστοιχα. Πληροφορίες λένε ότι το Netflix ολοκλήρωσε μια συμφωνία με την εταιρία παραγωγής του Σμαραγδή, ονόματι ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΙΛΜ.

El Greco

Το El Greco είναι ιστορική βιογραφική ταινία σε σκηνοθεσία Γιάννη Σμαραγδή, και σενάριο Τζάκι Παβλένκο, με πρωταγωνιστές τους Νικ Άσντον, Χουάν Ντιέγκο Μπότο, Λάκη Λαζόπουλο, Δήμητρα Ματσούκα, Λάγια Μαρούλ και Σωτήρη Μουστάκα. Η ταινία μας μεταφέρει στον 16ο αιώνα με αφετηρία την Κρήτη, στη Βενετία ως το Τολέδο της Ισπανίας, ακολουθώντας την περιπετειώδη αναζήτηση του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου ή Ελ Γκρέκο για ελευθερία και έρωτα.

Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι

Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι σε σκηνοθεσία Γιάννη Σμαραγδή και σενάριο του ίδιου, αλλά και των Παναγιώτη Πασχίδη, Τζάκι Παβλένκο και Βλαντίμιρ Βαλούτσκι. Πρωταγωνιστούν οι Σεμπάστιαν Κοχ, Τζον Κλιζ, Κατρίν Ντενέβ, Χουάν Ντιέγκο Μπότο, Εβγκένι Στίτσκιν και Όλγκα Σουτούλοβα.

Πρόκειται για την ιστορία του Ιωάννη Βαρβάκη, ενός πειρατή που γίνεται ζάπλουτος έμπορος χαβιαριού και δεν σταματά να αγωνίζεται ενάντια σε κάθε εμπόδιο για την απόκτηση χρήματος, εξουσίας και πολιτικής επιρροής, για να χαρίσει στο τέλος όλα του τα υπάρχοντα στο όνομα της αγάπης. Η επική αυτή ιστορία βασίζεται στην πραγματική ζωή του Ιωάννη Βαρβάκη και ξεκινά από τα Ψαρά του Αιγαίου Πελάγους, φτάνει στην αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης στη Ρωσία, απλώνεται στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας για να καταλήξει στη διχασμένη από εμφύλιες διαμάχες Ελλάδα, κατά την Επανάσταση του 1821.

Καζαντζάκης

Η 3η και τελευταία ταινία που θα προστεθεί στον κατάλογο του Netflix είναι το «Καζαντζάκης» που κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το 2017. Πρόκειται για μία πολυβραβευμένη ταινία που επικεντρώνεται στη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη. Η ταινία στοχεύει να αναδείξει τη συναρπαστική προσωπικότητα του Νίκου Καζαντζάκη, καθώς και το μαγευτικό τοπίο της Ελλάδας μέσα στο οποίο διαμορφώθηκε.

Ο Κρητικός συγγραφέας έλεγε πως η ζωή του ορίζεται από τα ταξίδια του και τα όνειρά του. Αυτό είναι ακριβώς και ότι ο σκηνοθέτης σκοπεύει να επιτύχει με αυτήν την ταινία. Παρουσιάζει τα ταξίδια του στη Γερμανία, την Αυστρία, τη Ρωσία, τη Γαλλία και το όρος Σινά και μέσα από αυτές τις εμπειρίες, να αναδείξει τις φιλοσοφικές και μεταφυσικές του αναζητήσεις.

Ο Καζαντζάκης είναι ελληνική βιογραφική ταινία του 2017, σε σκηνοθεσία και σενάριο Γιάννη Σμαραγδή. Την παραγωγή την ανέλαβε η Alexandros Film και πρωταγωνιστούν οι Μαρίνα Καλογήρου, Θοδωρής Αθερίδης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Νίκος Καρδώνης, Ζέτα Δούκα και Αργύρης Ξάφης.