Τραγούδια του Άκη Πάνου με Νικολόπουλο και Νταλάρα

Έχω πάρα πολλά τραγούδια στο συρτάρι είπε ο Χρήστος Νικολόπουλος στην εκπομπή «Κέντρο» του Γιώργου Κουβαρά στην ΕΡΤ όπου ήταν φιλοξενούμενος την Πέμπτη το βράδυ.

Τραγούδια του Άκη Πάνου με Νικολόπουλο και Νταλάρα

Αποκάλυψε ότι έχει μια σπουδαία δουλειά σε ανέκδοτους στίχους του Άκη Πάνου τους οποίους κατείχε η αδερφή του. Όπως είπε «μου τους έδωσε και τους μελοποίησα βγήκε μια εκπληκτική δουλειά, αλλά υπήρξε ένα νομικό πρόβλημα μεταξύ των κληρονόμων και δεν μπόρεσε να βγει η δουλειά αυτή [ …] θα μπορέσουμε να την ακούσουμε, κάτι γίνεται τελευταία και πάει να λυθεί το πρόβλημα». Είπε ότι το τραγούδι θα ερμηνεύσει ο Γιώργος Νταλάρας για τον οποίο ανέφερε ότι τους συνδέει βαθιά φιλία όπως και με τον Πασχάλη Τερζή.

Ο μεγάλος συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού στην αρχή της εκπομπής ανέφερε ότι «γεννήθηκα σαν να ανήκα σε αυτό τον χώρο. Αγαπούσα τη μουσική από πολύ μικρός. Όπου με έχαναν οι γονείς μου με βρίσκανε δίπλα στα συγκροτήματα, εκεί τα επαρχιακά που ζούσα. Πήγα λίγο καιρό, έκανα θεωρία αλλά με τράβηξε περισσότερο ο πρακτικός τρόπος της εκμάθησης και πολύ γρήγορα αισθάνθηκα ώριμος και αποφάσισα να κατέβω στην Αθήνα […] Αφού περιπλανήθηκα σε διάφορα μέρη στην Αθήνα, κάποια στιγμή που χρειάστηκε μπουζούκι ο Καζαντζίδης, πήγα και πέρασα από ακρόαση, από οντισιόν που το λένε τώρα, και εγκρίθηκα. Ήταν και ο ρεμπέτης ο Γιάννης Παπαϊωάννου εκεί πέρα και του είπε ότι Καζαντζίδη, πάρτον και θα με θυμηθείς. Και έτσι άνοιξε ο δρόμος διάπλατα για μένα…».

«Έγραψα τραγούδια τα οποία πραγματικά όπως σκέφτηκα άντεξαν στο χρόνο, τραγούδια τότε ήταν πολύ μπροστά για την εποχή που διανύουμε» τόνισε ακόμα ο κ. Νικολόπουλος.