«Η Κατάσταση των Πραγμάτων» ένα πολιτικό θρίλερ

Την ταινία «Η Κατάσταση των Πραγμάτων/State of Play», ένα πολιτικό θρίλερ του Κέβιν ΜακΝτόναλντ, θα προβάλει η ΕΡΤ3 την Κυριακή 30 Απριλίου στις 22:00.

«Η Κατάσταση των Πραγμάτων» ένα πολιτικό θρίλερ

Η ταινία βασίζεται στην ομότιτλη τηλεοπτική μίνι-σειρά του Πολ Άμποτ, που ξεκίνησε να προβάλει το BBC το 2003, και η οποία, πέρα από την προφανή – ηθική κυρίως- διαπλοκή πολιτικής και δημοσιογραφίας, πραγματεύεται ζητήματα όπως η αντικειμενικότητα του Τύπου, η αγάπη, ο συμβιβασμός, η αφοσίωση, η απληστία, η διαφθορά, η φιλοδοξία και η εξουσία.

Υπόθεση: Ένας ρεπόρτερ, ο Καλ ΜακΚάφρι (Ράσελ Κρόου), καλείται να εξιχνιάσει μια δολοφονία που εμπλέκει κάποια από τα πλέον επιφανή πολιτικά πρόσωπα της χώρας, μεταξύ των οποίων κι ένας φίλος του… Ο πολλά υποσχόμενος πολιτικός Στίβεν Κόλινς (Μπεν ‘Αφλεκ) αποτελούσε το μέλλον του κόμματός του μέχρι τη στιγμή που η βοηθός και ερωμένη του βρίσκεται δολοφονημένη, και τότε καλά κρυμμένα μυστικά κάνουν απειλητικά την εμφάνισή τους.

Ο ΜακΚάφρι βρίσκεται σε αδιέξοδο, καθώς από τη μια θέλει να τιμήσει τη φιλία του με τον Κόλινς, από την άλλη όμως, λόγω των πιέσεων που δέχεται από την εφημερίδα του, αρχίζει να διερευνά τη σκοτεινή υπόθεση. Πολύ σύντομα συνειδητοποιεί πως όταν διακυβεύονται δισεκατομμύρια, η ακεραιότητα, η αγάπη αλλά και η ίδια η ζωή είναι επισφαλείς.

Σκηνοθεσία: Κέβιν Μακντόναλντ
Πρωταγωνιστούν: Ράσελ Κρόου, Μπεν Άφλεκ, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Έλεν Μίρεν, Τζέισον Μπέιτμαν, Ρόμπιν Ράιτ, Βαϊόλα Ντέιβις