The Mandalorian: Ποιός θα σώσει τον Din Djarin; Πέντε πιθανά σενάρια

Το επεισόδιο 7 της 3ης σεζόν του The Mandalorian τελείωσε με τον Din Djarin αιχμάλωτο του Moff Gideon, με πολλές επιλογές να παραμένουν ανοιχτές για την διάσωσή του στο φινάλε της Τετάρτης (19/4).

The Mandalorian: Ποιός θα σώσει τον Din Djarin; Πέντε πιθανά σενάρια

Προειδοποίηση! Αυτό το άρθρο περιέχει SPOILERS για το επεισόδιο 7 της σεζόν 3 του The Mandalorian.

Το επεισόδιο 7 της 3ης σεζόν του The Mandalorian τελείωσε τραγικά με τον Din Djarin να αιχμαλωτίζεται στα χέρια του Moff Gideon, αν και με πολλούς πιθανούς σωτήρες να περιμένουν στο φινάλε της σεζόν. Κατά την διάρκεια των τριών μέχρι τώρα σεζόν του The Mandalorian, έχει δημιουργηθεί μια αντιπαλότητα μεταξύ του Moff Gideon του Giancarlo Esposito και του Din Djarin του Pedro Pascal, με αποκορύφωμα το πιο πρόσφατο επεισόδιο του The Mandalorian. Αυτό ενισχύθηκε μόνο από την προστιθέμενη έχθρα μεταξύ του Gideon και της Bo-Katan Kryze της Katee Sackhoff, μαζί με τους Mandalorians υπό την κυριαρχία της που έχουν να ξεκαθαρίσουν λογαριασμούς με τον Moff και την Αυτοκρατορία.

Αυτό οδήγησε σε ένα εκρηκτικό επεισόδιο, στο οποίο οι Mandalorians ανακάλυψαν την αυτοκρατορική βάση του Gideon στο Great Forge του Mandalore. Μετά από μια σύντομη ανταλλαγή πυρών και την επακόλουθη αντιπαράθεση, το τέλος του επεισοδίου είδε τον Din να αιχμαλωτίζεται από τον Gideon, ενώ οι υπόλοιποι Mandalorians διέφυγαν, εκτός από τον Paz Vizsla, ο οποίος θυσιάστηκε ηρωικά για να μπορέσουν τα αδέλφια του να υποχωρήσουν. Με τον Din αιχμάλωτο, το καυτό ερώτημα περιβάλλει το ποιος θα σώσει τον ομώνυμο Mandalorian από τα νύχια του Gideon, αν υποθέσουμε ότι θα σωθεί.

Η Bo-Katan, ο Grogu & ο Μυθόσαυρος θα μπορούσαν να σώσουν τον Din από τον Moff Gideon

Το πιο πιθανό αποτέλεσμα όσον αφορά τη σωτηρία του Din από την Αυτοκρατορία είναι να βρει την οικογένειά του: την Bo-Katan και τον Grogu. Η Bo-Katan και ο Grogu φάνηκε ότι απέδρασαν από την Αυτοκρατορία και είναι οι δύο χαρακτήρες της σειράς που έχουν την πιο στενή σχέση με τον Din. Ο Grogu είναι ο γιος του με την φιλία της Bo-Katan και του Din να γίνεται όλο και πιο δυνατή κατά την διάρκεια της 3ης σεζόν του The Mandalorian. Πέρα από αυτές τις πτυχές, ένα στοιχείο της 3ης σεζόν που δεν έχει ακόμη εξερευνηθεί θα μπορούσε να επανέλθει στο παιχνίδι στο φινάλε της σεζόν για να βοηθήσει την Bo-Katan και τον Grogu στην διάσωση του Din: ο Μυθόσαυρος.

Στο επεισόδιο 2 της 3ης σεζόν του The Mandalorian, η Bo-Katan βρήκε έναν ζωντανό Μυθοσαύρο κάτω από τα ορυχεία του Mandalore, ένα πλάσμα που θεωρούνταν από καιρό εξαφανισμένο. Αυτό, καθώς και οι... άθλοι που αντιμετώπισε η Bo-Katan στην 3η σεζόν για να γίνει ηγέτης του Mandalore, φαίνεται να δείχνουν ότι η Bo θα καβαλήσει τον Μυθοσαύρο στη μάχη, προκειμένου να αποδείξει πραγματικά ότι είναι η νόμιμη ηγέτις που θα ενώσει τους Mandalorians. Αν αυτό συμβεί στο επεισόδιο 8 της σεζόν 3 του The Mandalorian, η Bo-Katan και ο Grogu θα μπορούσαν να δαμάσουν τον Μυθοσαύρο και να τον χρησιμοποιήσουν για να καταστρέψουν τη βάση του Gideon με τη βοήθεια των άλλων Mandos, απελευθερώνοντας τον Din στην πορεία.

Ο Boba Fett & η Fennec Shand θα μπορούσαν να επιστρέψουν στο Mandalorian για να σώσουν τον Din Djarin

Μια άλλη πιθανότητα είναι η επιστροφή δύο σημαντικών χαρακτήρων του Mandoverse, της Fennec Shand και του Boba Fett. Όταν το δίδυμο εθεάθη για τελευταία φορά στο The Book of Boba Fett, άρχισαν να κυβερνούν ως Daimyo του Mos Espa αφού νίκησαν το Pyke Syndicate. Στο φινάλε της σειράς The Book of Boba Fett, ο Din συνέβαλε καθοριστικά στην νίκη του Boba στη μάχη για το Mos Espa, πράγμα που σημαίνει τώρα ότι ο Boba χρωστάει στον Din ένα μεγάλο χρέος βασισμένο στην τιμή. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην επαναφορά του Boba και της Fennec στο The Mandalorian, οι οποίοι έρχονται να βοηθήσουν τον Din όταν ακούσουν ότι έχει συλληφθεί.

Ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια σκηνή... από μηχανής Θεού αν συμβεί, υπάρχουν κάποια στοιχεία της 3ης σεζόν του The Mandalorian που το υποστηρίζουν. Η Bo-Katan είχε αναλάβει να επανενώσει όλους τους Mandalorians σε όλο τον γαλαξία προκειμένου να ανακαταλάβουν τον Mandalore, κάτι που μπορεί να είχε ως αποτέλεσμα να έρθει σε επαφή με τον Boba εκτός οθόνης. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει τον Boba στον Mandalore, ή ενδεχομένως να σημαίνει ότι η Bo απευθύνεται στον Fett και την Fennec για βοήθεια μετά την εμφάνιση του Gideon. Ο ηθοποιός που ντουμπλάρει τον Din Djarin, ο Brendan Wayne, έδωσε επίσης μια συνέντευξη στο podcast Star Wars Sessions, στην οποία υπαινίχθηκε κάπως την απροσδόκητη επιστροφή του Boba στην 3η σεζόν του Mandalorian:

"[Ο Boba Fett είναι] το καλύτερο είδος φίλου που μπορείς να έχεις, ξέρεις ότι μπορείς να βασιστείς στον τύπο όταν τον χρειάζεσαι, και μερικές φορές δεν ξέρεις καν ότι τον χρειάζεσαι και έρχεται".

Οι άλλοι Mandalorians θα μπορούσαν να επιβιώσουν από την ενέδρα του Gideon για να σώσουν τον Din

Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι ο υπόλοιπος στόλος των Μανταλοριανών ανασυντάσσεται για να σώσει τον Din. Το τέλος του τελευταίου επεισοδίου άφησε να εννοηθεί ότι ο Gideon αιφνιδίασε τον στόλο σε τροχιά πάνω από τον Mandalore και τον κατέστρεψε. Ενώ αυτό είναι πιθανό να συμβεί, θα μπορούσε να αποκαλυφθεί ότι κάποιοι Μανδαλοριανοί επιβιώνουν από την ενέδρα. Θα μπορούσαν τότε να συναντηθούν με την Bo-Katan, τον Grogu και τους επιζώντες Mandos στην επιφάνεια του Mandalore για να επιτεθούν κατά μέτωπο στη βάση του Gideon και να σώσουν τον Din.

Η Ahsoka Tano θα μπορούσε να κάνει μια απρόσμενη εμφάνιση για να σώσει την ζωή του Din

Μια από τις πιο συναρπαστικές πιθανότητες για την σωτήρα του Din είναι η Ahsoka Tano. Δεδομένων των στοιχείων της ιστορίας της Ahsoka που υπαινίχθηκαν στη 2η σεζόν του The Mandalorian και των αποκαλύψεων από το τρέιλερ της Ahsoka που κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια του Star Wars Celebration 2023, είναι σαφές ότι η Ahsoka ψάχνει τον γαλαξία επί μακρόν για να βρει τον Μεγάλο Ναύαρχο Thrawn. Είναι ενδιαφέρον ότι ο Thrawn αναφέρθηκε στο επεισόδιο 7 της 3ης σεζόν του The Mandalorian ως ένα από τα μέλη του Συμβουλίου Σκιών, πράγμα που σημαίνει ότι η Ahsoka θα μπορούσε να έχει πάρει μυρωδιά από το ίδιο το Συμβούλιο και να έχει αρχίσει να παρακολουθεί τα μέλη του ως μέσο εύρεσης του Thrawn.

Επομένως, θα ήταν λογικό η Ahsoka να βρει την βάση του Gideon στον Mandalore, όπως έκανε και με την Morgan Elsbeth στη σεζόν 2 του The Mandalorian. Αυτό θα οδηγούσε την Ahsoka σε επαφή με τους Αυτοκρατορικούς στον Mandalore ως μέσο για να αποκτήσει περισσότερες πληροφορίες για τον Thrawn, αν αποκαλυπτόταν ότι είχε ακούσει για το Συμβούλιο Σκιών. Όλα αυτά θα μπορούσαν να κορυφωθούν με την Ahsoka να συνεργαστεί ξανά με την Bo-Katan μετά την συμμαχία τους στον Πόλεμο των Κλώνων - καθώς και με τον Grogu και τους άλλους Mandalorians - για να επιτεθούν στη βάση του Gideon και να σώσουν τη ζωή του Din.

Ο Luke Skywalker θα μπορούσε να επαναλάβει το φινάλε της 2ης σεζόν για να σώσει τον Mandalorian

Η τελευταία, αν και λιγότερο πιθανή, επιλογή για την διάσωση του Din στο φινάλε της 3ης σεζόν του The Mandalorian είναι ο ίδιος ο Luke Skywalker. Όπως φάνηκε στο The Book of Boba Fett, ο Luke έχει πλέον σχέση τόσο με τον Grogu όσο και με την Ahsoka. Εάν το προαναφερθέν σημείο σχετικά με την εκμάθηση του Συμβουλίου Σκιών από την Ahsoka είναι αληθινό και μάθει ότι ο Grogu και ο Din βρίσκονται σε κίνδυνο, θα μπορούσε να καλέσει τον μοναδικό άλλο σύμμαχο των Jedi για βοήθεια. Καθώς ο Luke είναι πιθανότατα αφοσιωμένος στην εξάλειψη των υπολειμμάτων της Αυτοκρατορίας, θα μπορούσε να πάει στον Mandalore ως μέσο τόσο για να σώσει τον πρώην Padawan του, Grogu, μαζί με τον Din όσο και για να νικήσει τον Moff Gideon.

Τούτου λεχθέντος, αυτό το αποτέλεσμα είναι απίθανο λόγω του κινδύνου να επαναλάβει απλώς το φινάλε της προηγούμενης σεζόν του The Mandalorian, στο οποίο ο Luke έσωσε τους ήρωες, μειώνοντας έτσι τον αντίκτυπο και των δύο σκηνών ως αποτέλεσμα. Αν και υπάρχει κάποια λογική πίσω από μια ακόμη εμφάνιση του Luke Skywalker, είναι απίθανο να παρουσιαστεί στο φινάλε της 3ης σεζόν του The Mandalorian ως μέσο διάσωσης του Din. Ανεξάρτητα από αυτό, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς ο Din θα ξεφύγει από την επισφαλή του κατάσταση στο επεισόδιο 8 της 3ης σεζόν του The Mandalorian, δηλαδή αν υποθέσουμε ότι ο Din θα ξεφύγει και η ζωή του ομώνυμου Mandalorian δεν θα κοπεί σε μια τραγική εξέλιξη.

Το φινάλε της 3ης σεζόν του The Mandalorian κυκλοφορεί την Τετάρτη (19/4) στο Disney+.