Ιταλική κωμωδία και μυστήριο από τη Μεγάλη Βρετανία

Μια ιταλική κωμωδία, σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, με την υπογραφή του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο, και μια βρετανική ταινία μυστηρίου του Γκάι Χάμιλτον, προβάλλει αυτή την εβδομάδα η ΕΡΤ3.

Ιταλική κωμωδία και μυστήριο από τη Μεγάλη Βρετανία

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου
23:15 | Μια γυναίκα δυναμίτης

(Α΄ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ)
[Spara Forte, Piu Forte, Non Capisco]

Ιταλική κωμωδία σε σκηνοθεσία Εντουάρντο Ντε Φίλιππο, που παρουσιάζεται σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση. Γυρίστηκε στη Νάπολη και στα στούντιο Cinecitta της Ρώμης τον Σεπτέμβριο του 1966. Στην ταινία η Ράκελ Γουέλς έπαιξε έναν από τους πρώτους αξιοσημείωτους ρόλους της, ενώ μέχρι τότε ήταν περισσότερο γνωστή για τις φωτογραφίες της στα περιοδικά παρά για την υποκριτική της.

Υπόθεση: Ο Αλμπέρτο ζει ευχαριστημένος μαστορεύοντας παλιά έπιπλα στο μαγαζί του. Είναι ένας ευφάνταστος άνθρωπος που δυσκολεύεται να διακρίνει τα όρια ανάμεσα στο όνειρο και τη φαντασία.
Την παρούσα στιγμή, τη σκέψη του απορροφά η σαγηνευτική Τάνια.
Η περιπλάνησή του τον εμπλέκει σε έναν φόνο. Με τη βοήθεια της Τάνια, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον υπόκοσμο της Νάπολης, προκειμένου να βγει από το χάος όπου βρίσκεται.

Σκηνοθεσία: Εντουάρντο Ντε Φιλίππο
Πρωταγωνιστούν: Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι, Ράκελ Γουέλς
Μουσική: Νίνο Ρότα

Κυριακή 29 Ιανουαρίου
21:30 | Στον Καθρέφτη Είδα τον Δολοφόνο
[The Mirror Crack’d] Βρετανική ταινία μυστηρίου του 1980, σκηνοθετημένη από τον Γκάι Χάμιλτον σε σενάριο των Τζόναθαν Χέιλς και Μπάρι Σάντλερ, βασισμένη σε ένα μυθιστόρημα της Άγκαθα Κρίστι.

Υπόθεση: Το 1953, στο παραλιακό χωριό Σεντ Μέρι Μιντ της Βρετανίας, γενέτειρα της Μις Μαρπλ, φτάνει μια μεγάλη εταιρεία παραγωγής του Χόλυγουντ για να γυρίσει μια ταινία για τη Μαρία Α' της Σκωτίας και την Βασίλισσα Ελισάβετ. Οι δύο πρωταγωνίστριες είναι παλιοί αντίπαλοι και μισιούνται θανάσιμα. Όταν ένας άντρας δολοφονείται με δηλητήριο, όλοι πιστεύουν πως το ποτό προορίζονταν για την μία απ’ αυτές. Την υπόθεση αναλαμβάνει η Μις Μαρπλ…

Σκηνοθεσία: Γκάι Χάμιλτον
Πρωταγωνιστούν: Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Άντζελα Λάνσμπερι, Κιμ Νόβακ, Ροκ Χάτσον, Τόνι Κέρτις, Τζεραλντίν Τσάπλιν.