Έκλεισε 15 χρόνια ζωής το Breaking Bad!

Σαν σήμερα 15 χρόνια πριν, η αειθαλής σειρά "Breaking Bad" συστήθηκε στο κοινό!

Έκλεισε 15 χρόνια ζωής το Breaking Bad!

Στις 20 Ιανουρίου του 2008 ξεκινούσε το μαγικό ταξίδι μιας σειράς που θα έθετε νέα στάνταρ και θα άλλαζε το ρου της ιστορίας στις τηλεοπτικές σειρές. Μια σειρά που έκανε ευρέως γνωστό του Αλμπουκέρκι -μια όχι και τόσο δημοφιλή περιοχή της πολιτείας του Νιου Μέξικο- και που αναμενόταν να αλλάξει την νοοτροπία που είχαν οι μέχρι πρότινος σκηνοθέτες των μεγάλων τηλεοπτικών παραγωγών (τόσο στις ΗΠΑ,όσο και στον υπόλοιπο κόσμο), καθώς ανέβασε κατακόρυφα τις προσδοκίες του κοινού, λόγω της πρωτοποριακής εικόνας που είχε.

Μια σειρά με απίστευτο σενάριο που προσέφερε συνεχόμενες και ανεπανάληπτες συγκινήσεις, την ίδια ώρα που οι σκηνοθέτης ταξίδευαν τους τηλεθεατές με τα κοντινά και μακρινά πλάνα τους, τα οποία είχαν κάθε φορά την δικιά τους σημασία.

Ο λόγος φυσικά για το Breaking Bad!

Η αριστουργηματική σειρά Βινς Γκίλιγκαν συστήθηκε στο κοινό σαν σήμερα πριν από 15 χρόνια, προβλήθηκε για πρώτη φορά από το AMC και άφησε πίσω της μια τεράστια παρακαταθήκη.

Εκεί απογειώθηκε η τεράστια υποκριτική ικανότητα του πρωταγωνιστή της σειράς Γουόλτερ Γουάιτ ή κατά κόσμον Μπράιαν Κράνστον, ενώ παράλληλα προσέφερε στο κοινό κάποιους από τους πιο ολοκληρωμένους χαρακτήρες που έχουν γραφτεί ποτέ και δεν είναι άλλοι από τους Τζέσι Πίνκμαν (Άαρον Πολ), Σολ Γκούντμαν (Μπομπ Όντενκιρκ) και Γκας Φρινγκ (Τζιανκάρλο Εσποσίτο).

Το Breaking Bad είναι επίσης μια σειρά που ξεκίνησε και σταμάτησε στην κορυφή, γιατί οι δημιουργοί του σεβάστηκαν πάνω απ’όλα τον ίδιο τους τον εαυτό, αυτό που έχτισαν, τους ηθοποιούς και όλους τους συντελεστές που ήταν μέρος αυτής της τηλεοπτικής ιστορίας, ολοκληρώνοντας την στους 5 κύκλους.

Όλα αυτά ήταν αρκετά για να χαρακτηριστεί η σειρά μια από τις πιο πλήρεις αλλά ταυτόχρονα και από τις πιο εντυπωσιακές της ιστορίας, όμως οι δημιουργοί της δεν έμειναν εκεί.

Στις 26 Απριλίου του 2009 προβλήθηκε το επεισόδιο “Better Call Saul" και κανένας δε μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθούσε. Το Breaking Bad είχε μόλις γεννήσει έναν νέο χαρακτήρα που λίγα χρόνια μετά θα αποκτούσε δικιά του σειρά, δείχνοντας μας τι είχε συμβεί στην ζωή του για να χτιστεί ο χαρακτήρας που είχαμε γνωρίσει.

Ενώ στην πραγματικότητα μιλάμε για μια διαφορετική σειρά πλέον, όσοι έχουν παρακολουθήσει και τις δύο μπορεί και να διαφωνήσουν.

Το "Better Call Saul" έκανε σε όλα τα σημεία του άψογη σύνδεση με τους χαρακτήρες που είχαμε γνωρίσει στο Breaking Bad, ενώ στην μεγαλύτερη διάρκεια της σειράς συναντούσαμε τους ήδη γνωστούς χαρακτήρες. Πολύ πιο αργό από το Breaking Bad, με στοχευμένα πισωγυρίσματα στο σενάριο που τέσταρε την μνήμη των θεατων.

Άρα όσο και να μιλάμε για μια διαφορετική σειρά δεν μπορούμε να μην διαφωνήσουμε πως το Better Call Saul εκτόξευσε την τηλεοπτική αξία και του Breaking Bad.

Ένα ακόμη δείγμα του πόσο τεράστια ήταν η συγκεκριμένη σειρά είναι πως στο Αλμπουκέρκι έφτιαξαν αγάλματα για τους πρωταγωνιστές Γουόλτερ Γουάιτ (Μπράιαν Κράνστον) και Τζέσι Πίνκμαν (Άαρον Πολ).

Ας ευχηθούμε λοιπόν χρόνια πολλά στο αειθαλές Breaking Bad!