Δύο εγκλήματα, δύο ταινίες μυστηρίου στην ΕΡΤ 3

Δύο εγκλήματα που αναζητούν λύση. Δύο εκπληκτικές ταινίες μυστηρίου αυτή την εβδομάδα στην ΕΡΤ3, που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των τηλεθεατών από την αρχή μέχρι το τέλος!

Δύο εγκλήματα, δύο ταινίες μυστηρίου στην ΕΡΤ 3

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου
23:15 | Ο Αντίζηλος
[L’ Adversaire] Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και είναι η δεύτερη, μετά το «Ελεύθερος ωραρίου», που εμπνέεται από την αληθινή ιστορία του Ζαν-Κλοντ Ρομάν, ο οποίος στις 9 Οκτωβρίου 1993 σκότωσε τη γυναίκα, τα παιδιά και τους γονείς του κι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ανεπιτυχώς.

Παγιδευμένος επί 18 χρόνια στο ψέμα μιας φανταστικής επαγγελματικής ζωής που έχει επινοήσει, ο Ζαν Μαρκ, αν και έχει καταφέρει να εξασφαλίσει μια άνετη ζωή στην οικογένεια του, επιλέγει μια ακραία λύση όταν το μυθοπλαστικό του οικοδόμημα αρχίζει να καταρρέει. Οι έρευνες έδειξαν ότι δεν υπήρξε ποτέ γιατρός όπως διατεινόταν και, ακόμα πιο απίστευτο, δεν επαγγελλόταν ποτέ και τίποτα άλλο. Όταν βρέθηκε στα πρόθυρα να τον ανακαλύψουν, επέλεξε να εξοντώσει όλους τους ανθρώπους των οποίων την άποψη για τον ίδιο αδυνατούσε να αντέξει…

Η ταινία ήταν υποψήφια για Χρυσό Φοίνικα Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ των Καννών.
Σκηνοθεσία: Nicole Garcia
Παίζουν: Daniel Auteuil, Géraldine Pailhas, François Cluzet

Κυριακή 22 Ιανουαρίου
21:30 | Δύο Εγκλήματα Κάτω Από Τον Ήλιο

[Evil Under the Sun]
Ταινία μυστηρίου βασισμένη στο κλασικό βιβλίο της Αγκάθα Κρίστι, που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1941.

Στην ταινία παρακολουθούμε τον γνώριμο ντετέκτιβ, Ηρακλή Πουαρό, ο οποίος βρίσκεται σε αποστολή σ’ ένα πολυτελές ξενοδοχείο ενός μικρού νησιού της Αδριατικής, με σκοπό να ερευνήσει την υπόθεση αντικατάστασης ενός πανάκριβου διαμαντιού με ένα ψεύτικο, από μια ηθοποιό του θεάτρου. Η ιστορία όμως περιπλέκεται όταν η ηθοποιός βρίσκεται νεκρή και ο Πουαρό αναλαμβάνει να ανακαλύψει το δράστη ανάμεσα σε διάφορους ύποπτους που απολάμβαναν τις διακοπές τους στο νησί μαζί της.

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στη Μαγιόρκα της Ισπανίας, ενώ το σενάριό της αποτελεί πιστή μεταφορά του βιβλίου, με μόνη διαφοροποίηση την παράληψη ελάχιστων προσώπων μικρής σημασίας.

Σκηνοθεσία: Guy Hamilton
Πρωταγωνιστούν: Peter Ustinov, James Mason, Maggie Smith, Jane Birkin