Θρίαμβος για τη σειρά The Last of Us – Σάρωσε με 97% στο Rotten Tomatoes

Η πολυαναμενόμενη τηλεοπτική σειρά The Last of Us είναι προγραμματισμένο να κάνει ντεμπούτο στο HBO στις 15 Ιανουαρίου και πλέον οι πρώτες κριτικές από μέσα του εξωτερικού έχουν γίνει διαθέσιμες, κάνοντας λόγο για μια εξαιρετική παραγωγή.

Θρίαμβος για τη σειρά The Last of Us – Σάρωσε με 97% στο Rotten Tomatoes

Για την ακρίβεια, η πορεία του σόου είναι σαρωτική, αφού αρχικά ξεκίνησε με το «άπιαστο» σκορ 100% στη γνωστή πλατφόρμα συγκέντρωσης βαθμολογιών Rotten Tomatoes. Πλέον, με συνολικά 60 κριτικές, η βαθμολογία του The Last of Us έχει σταθεί στο 97%, ένα εξίσου εντυπωσιακό νούμερο.

Μεταξύ άλλων, ο κριτικός Gene Park του Washington Post τόνισε: «Η σειρά μένει πιστή στο παιχνίδι και χτυπάει το ίδιο σκληρά. Επιτέλους μια τηλεοπτική προσαρμογή που ακολουθεί το παιχνίδι, όπως ζητούσε ο κόσμος».

Παράλληλα, το BBC αναφέρει πως είναι ένα «αξιοσημείωτο επίτευγμα», το Empire τη χαρακτηρίζει ως «αριστούργημα», ενώ το Digital Spy τονίζει πως «το zombie thriller θα αλλάξει τον τρόπο που λέγονται οι ιστορίες στην οθόνη με τον ίδιο τρόπο που το παιχνίδι του 2013 έκανε το ίδιο στον gaming κόσμο».

Για την ιστορία, η πανάκριβη παραγωγή του HBO που λέγεται ότι κοστίζει πάνω από $10 εκατ. ανά επεισόδιο, θα διαφέρει αρκετά από τα βιντεοπαιχνίδια σε σημεία, όπως για παράδειγμα μια λεπτομέρεια αναφορικά με το timeline των γεγονότων. Έχει ειπωθεί ότι η πρώτη σεζόν των 10 επεισοδίων θα καλύψει τα γεγονότα του πρώτου The Last of Us, φυσικά με κάποιες απαραίτητες χρονικές τροποποιήσεις.

Οι σκηνοθέτες των επεισοδίων της 1ης σεζόν είναι οι εξής: Kantemir Balagov (Beanpole), Jasmila Žbanić (Quo Vadis, Aida), Ali Abbasi (Border), Peter Hoar (Marvel's Daredevil, The Umbrella Academy, Cloak & dagger, Altered Carbon), ο showrunner Craig Mazin (Chernobyl) και ο Neil Druckmann που επίσης ανέλαβε το σενάριο και είναι εκτελεστικός παραγωγός στο project.

Το cast του The Last of Us:

Στη σειρά του The Last of Us πρωταγωνιστούν οι Pedro Pascal (Mandalorian), Bella Ramsey (Game of Thrones), Gabriel Luna (Terminator: Dark Fate), Nico Parker (Dumbo), Nick Offerman (Parks & Rec), Storm Reid (Euphoria), Merle Dandridge (Greenleaf), Jeffrey Pierce (The Foreigner), Troy Baker (Naruto: Shippuden), Ashley Johnson (Blindspot), Lamar Johnson (Your Honor), Keivonn Woodard, Graham Greene (American Gods) και Elaine Miles (Smoke Signals).

Πηγή: Unboxholics.com