«George & Tammy»: Ο μεγάλος έρωτας του θρυλικού ζευγαριού της country (vid)

Η πολυαναμενόμενη μίνι σειρά για τον Βασιλιά και την Πρώτη Κυρία της country μουσικής, Τζορτζ Τζόουνς και Τάμι Γουινέτ, ακούγεται δυνατά στην COSMOTE TV

«George & Tammy»: Ο μεγάλος έρωτας του θρυλικού ζευγαριού της country (vid)

Είναι η σειρά που συζητιέται περισσότερο από κάθε άλλη τον τελευταίο καιρό. Όχι άδικα. Το «George & Tammy» τα έχει όλα: πάθος, δράμα, λάμψη, αυτοκαταστροφή, θρίαμβο, πτώση, έρωτα, εθισμό - και, πάνω από όλα, πρόκειται για αληθινή ιστορία.

Μέσα σε 6 επεισόδια, η μίνι σειρά μάς παρουσιάζει τον μεγάλο έρωτα ενός θρυλικού ζευγαριού της country μουσικής, των Τζορτζ Τζόουνς και Τάμι Γουινέτ, διανύοντας 30 χρόνια (από τη στιγμή που γνωρίστηκαν το 1965, μέχρι το θάνατό της το 1998) της ζωής και της καριέρας τους. Τρεις δεκαετίες γεμάτες δόξα και δαίμονες.

Βασισμένη στο βιβλίο «The Three of Us: Growing Up With Tammy and George» που έγραψε η κόρη τους, Τζορτζέτ Τζόουνς και διασκευασμένη σε τηλεοπτικό σενάριο από τον Εϊμπ Σίλβια (ο οποίος έγραψε και το σενάριο του «The Eyes of Tammy Faye», για το οποίο η Τζέσικα Τσαστέιν κέρδισε πέρσι το Όσκαρ Α Γυναικείου ρόλου), η σειρά φέρνει την σκηνοθετική υπογραφή του Αυστραλού Τζον Χίλκοουτ («The Road», «The Proposition», «Lawless») ενώ στους κεντρικούς ρόλους πρωταγωνιστούν οι Τζέσικα Τσαστέιν και Μάικλ Σάνον (11 χρόνια μετά την πρώτη τους συνεύρεση στο «Take Shelter»).

Η Τζέσικα Τσαστέιν αξίζει από τώρα το ΕΜΜΥ Α' Γυναικείου έγραψαν όλοι οι Αμερικάνοι τηλεκριτικοί. Η Τσαστέιν, σε κάθε σκηνή, μοιάζει να βγαίνει από την οθόνη και να διεκδικεί την απόλυτη προσοχή σου. Η πρωταγωνίστρια εναλλάσσει αβίαστα τη λάμψη, το ταπεραμέντο, τη θλίψη, το θρίαμβο και το γκρέμισμα της country ντίβας, αποδεικνύοντας το μεγάλο φάσμα της υποκριτικής της δεινότητας.

Επιτέλους, άξιζε στον Μάικλ Σάνον ένας τόσο μεγάλος, θρυλικός πρωταγωνιστικός ρόλος έγραψαν οι τίτλοι των κριτικών. Ο Σάνον βουτά γενναία στις αντιθέσεις του ήρωά του - την κόντρα του χαρούμενου, δημιουργικού, νηφάλιου Τζορτζ και του οργισμένου αλκοολικού loser εαυτού του. Η τόλμη του να ερμηνεύει τον Τζόουνς, ολόκληρο, με τα ταλέντα και τις ήττες του, συμπαθή κι αντιπαθή, του χαρίζει μία υπνωτική γοητεία.

Τα τραγούδια. Φυσικά, πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά έχουν τα διάσημα τραγούδια των Τζόουνς και Γουινέτ. Κάθε ένα από τα επεισόδια, άλλωστε, φέρει τον τίτλο ενός χιτ τους («The Race Is On», «Stand By Your Man», «We're Gonna Hold On» κλπ) - το οποίο προμηνύει και την πλοκή, την εξέλιξη της ιστορίας.

Οι Τζέσικα Τσαστέιν και Μάικλ Σάνον τραγουδούν οι ίδιοι τα θρυλικά κομμάτια. Μάλιστα και οι δύο πέρασαν αρκετό χρόνο στο Νάσβιλ, στα ιστορικά στούντιο και τα κλαμπ της πολιτείας της country, για να εισπράξουν την ατμόσφαιρα, το πνεύμα και την ψυχή των μυθικών τραγουδιστών.

Πηγή: flix.gr