Netflix-1899: Μυστήρια, θέαμα και συναρπαστικό φινάλε

Οι δημιουργοί του αριστουργηματικού «Dark» επέστρεψαν με το «1899» - Μία σειρά γεμάτη μυστήρια, θέαμα, σπαζοκεφαλιές και ένα συναρπαστικό φινάλε στη 1η σεζόν.

Netflix-1899: Μυστήρια, θέαμα και συναρπαστικό φινάλε

Το γερμανικό «Dark» έκανε θραύση στο Netflix. Μία αριστουργηματική σειρά επιστημονικής φαντασίας (και όχι μόνο) η οποία κέρδισε τις εντυπώσεις και αναμφίβολα χαρακτηρίζεται ως μία από τις κορυφαίες των τελευταίων ετών. Οι άνθρωποι του Netflix επένδυσαν στο ταλέντο των δημιουργών του «Dark», οι οποίοι ετοίμασαν τη νέα τους δουλειά με τίτλο «1899». Μία σειρά γεμάτη μυστήρια, θέαμα, αλλά και με ένα συναρπαστικό φινάλε, το οποίο θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό.

Η ιστορία του 1899 ξεκινάει ως ένα δράμα εποχής μέσα σε ένα πλοίο γεμάτο με Ευρωπαίους μετανάστες που θέλουν να περάσουν στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Όλοι τους φαίνεται πως έχουν ένα μαύρο παρελθόν, κάτι που τους ταλανίζει βαθιά τη ψυχή και έχουν από ένα διάολο να κουβαλάνε στις πλάτες τους. Η φυγή προς την Αμερική τους δίνει ελπίδα για μια νέα αρχή, όμως σύντομα τα πράγματα περιπλέκονται, όταν συναντούν στο ταξίδι τους ένα άλλο πλοίο.

Το 1899 κάνει πολύ καλά τη δουλειά του να προσφέρει ερωτήματα, απαντήσεις και ξανά ερωτήματα και απαντήσεις σε κάθε επεισόδιο, με ρυθμό πολύ πιο απολαυστικό από αυτόν του Dark. Πιο συμπτυγμένο και λιγότερο φλύαρο. Το δίδυμο Baran Bo Odar και Jantje Friese καταφέρνει να εδραιώσει μια δική του αισθητική στο είδος του μυστηρίου, του sci-fi και του παραφυσικού και πλέον έχουν τη δική τους ταυτότητα. Έχει ενδιαφέρον και το γεγονός πως το επιτελείο των ηθοποιών απαρτίζεται από ανθρώπους αρκετών χωρών, οι οποίοι κατά κύριο λόγο μιλούν στη γλώσσα τους στη σειρά.

Το πιο άψογο συστατικό του 1899 είναι το χτίσιμο του μυστηρίου και το πως σε πριζώνει για το επόμενο επεισόδιο με την χρήση των -χαμένων στην εποχή του bingewatch- cliffhangers. Αυτή τη φορά το κάνει τόσο μα τόσο στιλάτα κιόλας με μοντάζ που εμένα πάτησε τα κουμπιά μου, καθώς κλείνει υπό τους ήχους γνωστών κομματιών που έχουν άμεση σύνδεση με την πλοκή. Η σειρά έχει 8 επεισόδια. Στα 4 πρώτα η πλοκή κυλάει αργά, αλλά από το 5ο και μετά, όταν και αρχίζουν και δίνονται οι πρώτες απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, το ενδιαφέρον για τη σειρά φουντώνει και το τέλος θα σε αποζημιώσει. Έχει ένα συναρπαστικό φινάλε, το οποίο θα σε αφήσει έκπληκτο και άπαντες αναμένουν με ενδιαφέρον τη δεύτερη σεζόν.