The Crown: Η απάντηση του Netflix στις αντιδράσεις – «Είναι προϊόν μυθοπλασίας»

Η ιστορία της πέμπτης σεζόν της σειράς διαδραματίζεται στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μετά την αποχώρηση της Μάργκαρετ Θάτσερ από τη θέση του πρωθυπουργού

The Crown: Η απάντηση του Netflix στις αντιδράσεις – «Είναι προϊόν μυθοπλασίας»

Το Netflix πρόσθεσε στον λογαριασμό του στο YouTube ένα επεξηγηματικό μήνυμα για την επερχόμενη, πέμπτη σεζόν της δημοφιλούς σειράς «Το Στέμμα» («The Crown») υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για προϊόν μυθοπλασίας.

Το μήνυμα που εμφανίζεται στην επίσημη περιγραφή του καινούργιου τρέιλερ, γράφει: «Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, η μυθοπλασία παρουσιάζει την ιστορία της βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ και τα πολιτικά, προσωπικά γεγονότα που διαμόρφωσαν τη βασιλεία της. Τα προηγούμενα τρέιλερ που κυκλοφόρησαν λίγο χρονικό διάστημα νωρίτερα, δεν περιλάμβαναν το κείμενο. Ωστόσο, η δημοφιλής streaming υπηρεσία τόνισε τη «μυθοπλαστική» φύση στο περιεχόμενο της σειράς, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την ιστοσελίδα για το «The Crown».

Η εταιρεία Netflix Inc. είχε ανακοινώσει στο παρελθόν ότι οι συντελεστές της σειράς δεν ισχυρίστηκαν ποτέ την αληθινή καταγραφή των γεγονότων στη ζωή της βασιλικής οικογένειας.

Παρόλα αυτά, λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα, η Τζούντι Ντεντς κατέκρινε τη σειρά για «ακατέργαστο εντυπωσιασμό» λέγοντας ότι το Netflix θα έπρεπε να περιλαμβάνει ένα πιο σαφές μήνυμα «στην αρχή κάθε επεισοδίου».

Στις 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα που πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ, οι παραγωγοί της σειράς δήλωσαν ότι θα έκαναν μια παύση στα γυρίσματα της έκτης σεζόν. Η παύση αποτέλεσε μέρος των ημερών που η Βρετανία βρισκόταν σε περίοδο πένθους.

Η ιστορία της πέμπτης σεζόν της σειράς διαδραματίζεται στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μετά την αποχώρηση της Μάργκαρετ Θάτσερ από τη θέση του πρωθυπουργού. Κεντρικό θέμα, η ταραχώδης σχέση ανάμεσα στην πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον -τότε-πρίγκιπα Κάρολο. Πρωταγωνιστές της πέμπτης και έκτης σεζόν είναι οι Ιμέλντα Στόντον, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι και Ντόμινικ Γουέστ.

Με πληροφορίες από το The Hollywood Reporter, «Κ»