«Οι Μνήμες του Νερού», θρίλερ μυστηρίου στην ΕΡΤ3

Το θρίλερ μυστηρίου «Οι Μνήμες του Νερού/The Weight of Water» σε σκηνοθεσία Κάθριν Μπίγκελοου, προβάλλει η ΕΡΤ3 την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στις 23:00.

«Οι Μνήμες του Νερού», θρίλερ μυστηρίου στην ΕΡΤ3

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη ταινία, βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα της Anita Shreve που με τη σειρά της έχει στηριχτεί σε πραγματική ιστορία. Η παρουσία του Sean Penn σε συνδυασμό με την εκρηκτική Liz Hurley έχουν ως αποτέλεσμα μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία με σπουδαίες ερμηνείες.

Ο δημοφιλής και βραβευμένος με Πούλιτζερ ποιητής Thomas Janes βάζει πλώρη μαζί με τη γυναίκα του, τη φωτορεπόρτερ Jean, για ένα νησί στο New Hamshire. Εκείνη έχει σαν αποστολή να φωτογραφίσει την περιοχή όπου τον Μάρτιο του 1873 δολοφονήθηκαν δυο κορίτσια, μετανάστριες από τη Νορβηγία. Το ζευγάρι συνοδεύουν για το Σαββατοκύριακο ο αδελφός του Thomas, Rich, και η καινούργια φιλενάδα του, η Adaline Gunne.Η Jean αφού ερευνά σε βάθος την ιστορία, κυριολεκτικά παθαίνει ψύχωση με τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες λεπτομέρειές της. Έχει φτάσει στα χέρια της το ημερολόγιο της μοναδικής επιζήσασας.

Διαβάζοντας τις σελίδες του ημερολογίου αρχίζει να ζει την ιστορία μιας γυναίκας αδικημένης από τη ζωή. Το ανακάτεμα της ιστορίας βγάζει στο φως τα γεγονότα και τον πραγματικό δολοφόνο. Πίσω στο παρόν η Jean ζει μια προσωπική κρίση, καθώς η ιστορία κινείται διαρκώς ανάμεσα στις τότε μαρτυρίες και τον αντίκτυπό τους σήμερα…

Σκηνοθεσία: Κάθριν Μπίγκελοου
Πρωταγωνιστούν: Κάθριν ΜακΚόρμακ, Σον Πεν, Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ,Σάρα Πόλεϊ,Τζος Λούκας, Κιάραν Χιντς