«Amateur»: Μια καλόγρια, μια πόρνη και ένας άνδρας με αμνησία

Τη μοναδική τολμηρή ταινία δράσης και μυστηρίου «Amateur» παρουσιάζει σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση η ΕΡΤ3 την Πέμπτη 28 Ιουλίου στις 23:00.

«Amateur»: Μια καλόγρια, μια πόρνη και ένας άνδρας με αμνησία

Πρόκειται για ένα φίλμ, παραγωγής ΗΠΑ 1994, με εκκεντρικές συμπεριφορές, απίστευτες ανατροπές και ήρωες μια καλόγρια, έναν άντρα με αμνησία και μία πόρνη, μέσα από την οπτική του πρωτοπόρου σκηνοθέτη του ανεξάρτητου κινηματογράφου, Hal Harltey.\

Η Ιζαμπέλ μια πολύ «μπλαζέ» φιγούρα που την ερμηνεύει η Ιζαμπέλ Υπέρ έχει εγκαταλείψει το μοναστήρι και την ζωή της ως καλόγρια και τώρα γράφει πορνογραφικές ιστορίες, όντας η ίδια παρθένα. Μία μέρα συναντά στους δρόμους της Νέας Υόρκης έναν γλυκό άνδρα τον Τόμας (Μάρτιν Ντόνοβαν) που έχει αμνησία και προσπαθεί να βρει ποιος είναι. Μαζί ξεκινούν να αποκαλύψουν την ταυτότητά του, όταν έρχονται αντιμέτωποι με το δυσάρεστο παρελθόν του.

Ο Τόμας ήταν ένας βίαιος άνδρας που δραστηριοποιούνταν στην βιομηχανία του πορνό και είχε κάνει τη νεαρή συζυγό του Σοφία (Ελίνα Λόουενσον), μια από τις μεγαλύτερες πορνοστάρ. Η Σοφία από την πλευρά της θεωρεί ότι τον σκότωσε, σπρώχνοντάς τον από το παράθυρο, προβαίνοντας σε μια κίνηση απελπισίας για να απαλλαγεί από αυτόν που την μύησε στα ναρκωτικά σε ηλικία 12 ετών, την παντρεύτηκε και την έκανε πορνοστάρ.

Το σημαντικότερο στην ταινία αυτή, είναι ότι οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με τον ίδιο τους τον εαυτό και συνειδητοποιούν ότι έχουν την ελευθερία να επαναπροσδιοριστούν και τελικά να απελευθερωθούν.