Κάθε επεισόδιο της σειράς Lord of the Rings της Amazon κοστίζει σχεδόν $60 εκατομμύρια

Το budget του The Rings of Power σπάει τα ρεκόρ και τον κουμπαρά της Amazon

Κάθε επεισόδιο της σειράς Lord of the Rings της Amazon κοστίζει σχεδόν $60 εκατομμύρια

Εδώ και καιρό γνωρίζουμε ότι η τηλεοπτική σειρά του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών με τίτλο "The Rings of Power" είναι η ακριβότερη τηλεοπτική παραγωγή στην ιστορία αλλά τώρα επιβεβαιώθηκε το budget της.

Σύμφωνα με το άρθρο του Variety, επιβεβαιώνεται πως η 1η σεζόν του Lord of The Rings: The Rings of Power κόστισε γύρω στα $465 εκατομμύρια για τα πρώτα 8 επεισόδια που θα αποτελείται. Τι σημαίνει αυτό με απλά μαθηματικά;

Πως το κάθε επεισόδιο του τηλεοπτικού LOTR κόστισε στην Amazon Studios ακριβώς $58 εκατ. δολάρια, θέτοντας ένα νέο υψηλό πήχη στο τι σημαίνει κινηματογραφικού επιπέδου τηλεοπτική παραγωγή.

Και για να έχετε μια σύγκριση, δύο επεισόδια του "The Rings of Power" κοστίζουν παραπάνω από ότι ολόκληρη η 6 επεισοδίων τελευταία σεζόν του Game of Thrones, η οποία υπολογίζεται πως είχε $15 εκατ. κόστος ανά επεισόδιο και συνολικά έφτασε τα $90 εκατομμύρια.

Πρόσφατα και το Netflix τίναξε τη μπάνκα στον αέρα για το Stranger Things 4 του οποίου το κάθε επεισόδιο κόστισε $30 εκατ. και συνολικά η σεζόν παραπάνω από το πρώτο Avatar(!).

Να σας υπενθυμίσουμε πως η σειρά της Amazon Studios θα περιλαμβάνει ένα πλούσιο και πολυπληθές cast, επιστρατεύοντας μεταξύ άλλων τον Max Baldry, γνωστό για τη δουλειά του στο βρετανικό δράμα επιστημονικής φαντασίας «Years and Years», τον Robert Aramayo, που θα τον θυμάστε στον ρόλο του νεαρού Eddard Stark στην έκτη σεζόν του "Game of Thrones", τον Joseph Mawle, γνωστός κι αυτός για τη συμμετοχή του στο "Game of Thrones" στο ρόλο του Benjen Stark, και πολλούς ακόμη.

Το πλήρες cast περιλαμβάνει τους: Cynthia Addai-Robinson, Owain Arthur, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Charles Edwards, Trystan Gravelle, Sir Lenny Henry, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Sophia Nomvete, Lloyd Owen, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Leon Wadham, Benjamin Walker, Daniel Weyman και Sara Zwangobani.

Όσον αφορά την ιστορία, το Lord of the Rings: The Rings of Power θα εστιάσει στους ηρωικούς θρύλους της μυθικής ιστορίας της Δεύτερης Εποχής της Μέσης Γης. Το Lord of the Rings: The Rings of Power θα κάνει πρεμιέρα στις 2 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά στο Amazon Prime Video.

Πηγή: unboxholics