Βιογραφικό ντοκιμαντέρ για τον Μπιλ Ράσελ

Ένα ντοκιμαντέρ (ο τίτλος δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα) για τη ζωή και την ιστορία του μεγάλου μπασκετμπολίστα Μπιλ Ράσελ έρχεται στο Netflix από τον βραβευμένο σκηνοθέτη Σαμ Πόλαρντ και μια μοναδική ομάδα σπουδαίων παραγωγών, τους Λάρι Γκόρντον, Ρος Γκρίνμπεργκ και Μάικ Ρίτσαρντσον.

Βιογραφικό ντοκιμαντέρ για τον Μπιλ Ράσελ

Η ταινία θα πλαισιώνεται από αποκλειστικές συνεντεύξεις με τον Μπιλ Ράσελ, εξετάζοντας παράλληλα το τεράστιο προσωπικό του αρχείο.

Σκηνοθεσία: Σαμ Πόλαρντ (MLK/FBI, Citizen Ashe)

Παραγωγή: Λάρι Γκόρντον (Ο Ξυπόλητος Τζο, Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει), Ρος Γκρίνμπεργκ (Magic & Bird: A Courtship of Rivals, Το Θαύμα), Μάικ Ρίτσαρντσον (Χελμπόι 3: Ξαναγύρισα από την Κόλαση, Η Ακαδημία της Ομπρέλας)

Εταιρείες παραγωγής: High Five Productions, LLC

Το απόλυτο βιογραφικό ντοκιμαντέρ για τον θρύλο του NBA Μπιλ Ράσελ, τον μεγαλύτερο πρωταθλητή στην ιστορία του αμερικανικού αθλητισμού και ένα πραγματικό σύμβολο των πολιτικών δικαιωμάτων. Από μια πολύ ταπεινή οικογένεια, ο Ράσελ κατάφερε να χαρίσει σε όλους τους συμπαίκτες των ομάδων του τον τίτλο του πρωταθλητή – δύο σχολικά πρωταθλήματα στην Καλιφόρνια, δύο σερί τίτλους NCAA, ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς της Μελβούρνης το 1956 και έντεκα πρωταθλήματα κατά τη διάρκεια της 13χρονης θητείας του στους Μπόστον Σέλτικς (στα δύο τελευταία ήταν βασικός προπονητής, ο πρώτο μαύρος προπονητής στην ιστορία του NBA, ενώ έπαιζε ταυτόχρονα με τους Σέλτικς). Η ιστορία του Μπιλ είναι εγγενώς και μοναδικά συνδεδεμένη με την 75ετή ιστορία του NBA και την ιστορία της Αμερικής τις τελευταίες οκτώ δεκαετίες.