Ταινίες στην τηλεόραση (13/1): «Ασταμάτητο», «Επικίνδυνη αποστολή», «Η συμμορία των οκτώ»

Δείτε μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση την Πέμπτη (13/1).

Ταινίες στην τηλεόραση (13/1): «Ασταμάτητο», «Επικίνδυνη αποστολή», «Η συμμορία των οκτώ»

Στις 21:00 το Star θα προβάλει την ταινία «Η συμμορία των οκτώ». Τόσο πήρε στη μόλις αποφυλακισμένη Ντέμπι Όσεαν, την αποξενωμένη αδελφή του θρυλικού Ντάνι Όσεαν, να σχεδιάσει τη μεγαλύτερη ληστεία της ζωής της. Ξέρει ακριβώς από που πρέπει να ξεκινήσει και τι χρειάζεται: μια ομάδα από τις καλύτερες στον τομέα τους, ξεκινώντας από την πρώην παρτενέρ της στο έγκλημα, τη Λου.

Οι δυο τους επιστρατεύουν τις υπόλοιπες «ειδικούς»: την κοσμηματοπώλη Αμίτα, την πορτοφολού Κοστάνς, την εξπέρ κλεπταποδόχο Τάμι, τη χάκερ Νάιν Μπολ και τη σχεδιάστρια μόδας, Ρόουζ. Ο στόχος είναι 150 εκατομμύρια δολάρια σε μορφή διαμαντιών, τα οποία θα κοσμούν τον λαιμό της παγκοσμίου φήμης ηθοποιού Ντάφνε Κλούγκερ, στην εκδήλωση της χρονιάς του Met Gala.

Έτος: 2018

Διάρκεια: 100 λεπτά

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Κέιτ Μπλάνσετ, Αν Χάθαγουεϊ, Μίντι Κάλινγκ, Σάρα Πόλσον, Ακουαφίνα Ριάνα, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Ρίτσαρντ Άρμιταζ, Τζέιμς Κόρντεν

Σκηνοθεσία: Γκάρι Ρος

Μία ώρα μετά ο ΣΚΑΪ θα δείξει την ταινία «Επικίνδυνη αποστολή». Ο πράκτορας Ίθαν Χαντ γίνεται στόχος του Συνδικάτου, μιας υψηλά εκπαιδευμένης οργάνωσης δολοφόνων, που σκοτώνουν μετά από διαταγή. Το Συνδικάτο έχει στόχο του τη διάλυση της υπηρεσίας τους, αλλά ο Ίθαν Χαντ και οι συνεργάτες του θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να το αποτρέψουν.

Έτος: 2018

Διάρκεια: 147 λεπτά

Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Μαγκουάιρ

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Σάιμον Πεγκ, Τζέρεμι Ρένερ, Άλεκ Μπάλντουιν

Στις 22:30 ο Alpha θα προβάλει την ταινία «Ασταμάτητο». Ένας βετεράνος μηχανικός κι ένας νεαρός προϊστάμενος αμαξοστοιχίας συνεργάζονται για να σταματήσουν την ξέφρενη πορεία ενός ακυβέρνητου τρένου που μεταφέρει θανατηφόρες τοξικές ουσίες. Θα κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν τον εκτροχιασμό του, που μπορεί να προκαλέσει την έκχυση των τοξικών στην πόλη και τον αποδεκατισμό των κατοίκων της.

Υπάρχουν δυο ενδιαφέροντα στοιχεία στην ταινία του Τόνι Σκοτ: ότι η σχέση των δυο ανδρών ακουμπάει έναν εργατικό προβληματισμό που, αντίθετα με το μοντέλο-αναφοράς της ταινίας (που δεν είναι άλλο από το επίσης εκτροχιασμένο Speed), προδιαθέτει για υπαρκτούς και όχι εντελώς χολιγουντιανούς χαρακτήρες, και επίσης πως ο Σκοτ σκηνοθετεί αυτούς τους δύο, αλλά και όσους βρίσκονται στο κέντρο επιχειρήσεων, με θεατρική προσέγγιση φορτισμένων διαλόγων σε κλειστούς, φυσικούς χώρους, χωρίς να εγκαταλείπει την τηλεοπτική τεχνική με τις πολλές ταυτόχρονες κάμερες που καλύπτουν τη δράση και την κινηματογραφική λογική που απογειώνει τα πάντα σε ένα φρενήρες μοντάζ. Κρίμα, γιατί αυτά τα επιμέρους ισοπεδώνονται από τον συνολικό θόρυβο, τον αβάσταχτο στόμφο, τα συνήθη κλισέ.

Έτος: 2010

Διάρκεια: 99 λεπτά

Σκηνοθεσία: Τόνι Σκοτ

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Κρις Πάιν, Ροζάριο Ντόσον.