Ταινίες στην τηλεόραση (5/12): «Φωνάζει ο κλέφτης», «Μαύρος κύκνος», «Παιχνίδι κατασκόπων»

Δείτε μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση την Κυριακή (5/12).

Ταινίες στην τηλεόραση (5/12): «Φωνάζει ο κλέφτης», «Μαύρος κύκνος», «Παιχνίδι κατασκόπων»

Στις 21:30 ο Alpha θα προβάλει την ελληνική ταινία «Φωνάζει ο κλέφτης». Ο Τιμολέων, ένας υπερβολικά έντιμος άνθρωπος, βρίσκει στο δρόμο το πορτοφόλι ενός απόστρατου στρατηγού και νυν διευθυντή μεγάλου οργανισμού και πηγαίνει στο σπίτι του για να το παραδώσει. Δεν γνωρίζει, όμως, ότι το πορτοφόλι εμπεριέχει ένα γράμμα, που αποδεικνύει μια απάτη, που αφορά τον γαμπρό του στρατηγού.

Στο σπίτι τον υποδέχεται η γυναίκα του στρατηγού, η Λία, η οποία είναι και η μόνη, που γνωρίζει για την απάτη του αδελφού της, και προσπαθεί με νύχια και με δόντια να πάρει στην κατοχή της το πορτοφόλι. Όταν, όμως, επιστρέφει ο στρατηγός στο σπίτι, εντυπωσιάζεται από την τιμιότητα του Τιμολέοντος και τον προσλαμβάνει στον οργανισμό.

Έτος: 1965

Διάρκεια: 80 λεπτά

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Ντίνος Ηλιόπουλος, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Ανδρέας Ντούζος, Νικήτας Πλατής

Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης

Στις 23:00 ο ΑΝΤ1 θα δείξει την ταινία «Παιχνίδι κατασκόπων». Λίγες μόλις μέρες πριν την επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ στην Κίνα, ο Μπίσοπ, πράκτορας της CIA συλλαμβάνεται από τις κινεζικές αρχές με την κατηγορία της κατασκοπίας.

Ο Νέιθαν Μιρ, πράκτορας της CIA, μια μόλις μέρα πριν τη συνταξιοδότησή του, πληροφορείται τη σύλληψη του Μπίσοπ και αποφασίζει να δράσει δυναμικά. Ο Νέιθαν υπήρξε ο μέντορας και εκπαιδευτής του Μπίσοπ, ο άνθρωπος που τον στρατολόγησε και τον μύησε στα μυστικά της κατασκοπίας. Ξεκινώντας μια κούρσα ενάντια στο χρόνο, ο Νέιθαν, ανατρέχει στο παρελθόν, τότε που συνεργαζόταν με τον Μπίσοπ, συγκεντρώνει πληροφορίες, προσπαθεί να εκμεταλλευθεί ευκαιρίες, παίζει το δικό του παιχνίδι των κατασκόπων.

Έτος: 2001

Διάρκεια 121 λεπτά

Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Μπραντ Πιτ, Κάθριν ΜακΚόρμακ, Σάρλοτ Ράμπλινγκ, Αμιντού, Στίβεν Ντιλέιντ

Σκηνοθεσία: Τόνι Σκοτ

Στις 23:30 ο Alpha θα προβάλει την ταινία «Μαύρος κύκνος». Η Νίνα Σέιερς, μια συνεσταλμένη όσο και φιλόδοξη 28χρονη μπαλαρίνα, αποφασίζει να διεκδικήσει τον διπλό ρόλο του αθώου λευκού κύκνου και του αισθησιακού μαύρου κύκνου, για την νέα παράσταση της «Λίμνης των Κύκνων» ενός χορευτικού θιάσου της Νέας Υόρκης. Τον ρόλο-πρόκληση διεκδικούν και άλλες χορεύτριες, ανάμεσα τους και η γοητευτική Λίλη.

Η Νίνα πετυχαίνει στην πρώτη οντισιόν μια άψογη περφόρμανς του λευκού κύκνου, αλλά αποτυγχάνει στον απόδοση του μαύρου κύκνου. Παρά την άποψη του καλλιτεχνικού διευθυντή, Τομάς Λιρόι, ότι της λείπει το σκοτεινό πάθος που απαιτεί ο μαύρος κύκνος, αλλά και την απόρριψη των ερωτικών του προτάσεων από την πλευρά της, η Νίνα διαπιστώνει την επόμενη μέρα έκπληκτη ότι έχει κερδίσει τον ρόλο.

Η προβληματική σχέση της, όμως, με την καταπιεστική -πρώην μπαλαρίνα- μητέρα της, αλλά και οι αμφιβολίες της για τις πραγματικές προθέσεις της αντικαταστάτριάς της, Λίλη, δυσκολεύουν τις προετοιμασίες, αλλά και την ψυχολογική της κατάσταση, ενώ η ημέρα της πολυαναμενόμενης πρεμιέρας πλησιάζει.

Έτος: 2010

Διάρκεια: 108 λεπτά

Σκηνοθεσία: Ντάρεν Αρονόφσκι

Παίζουν: Νάταλι Πόρτμαν, Βενσάν Κασέλ, Μίλα Κούνις, Μπάρμπαρα Χέρσεϊ, Γουαϊνόνα Ράιντερ