Netflix: Oι ΤΟP-10 ταινίες/σειρές για τα Χριστούγεννα

O Δεκέμβρης έφτασε και το Netflix έχει πλειάδα σειρών, αλλά και ταινιών, αφιερωμένες στην περίοδο των Χριστουγέννων - Αυτές είναι που ξεχωρίζουν. 

Netflix: Oι ΤΟP-10 ταινίες/σειρές για τα Χριστούγεννα

Η πλατφόρμα του Netflix δίνει πάντα μεγάλη έμφαση στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Αρέσκεται να δημιουργεί αρκετές ταινίες, αλλά και σειρές, οι οποίες και είναι αφιερωμένες στον Άγιο Βασίλη και όχι μόνο. Παραμύθια, αληθινές καθημερινές ιστορίες, αλλά επιστημονικής φαντασίας, δημιουργώντας "ζεστά" και συγκινητικά φιλμ για αυτή την περίοδο. Αυτά είναι που ξεχωρίζουν.

«The Christmas Chronicles' (2018)»

Υπόθεση: Η Κέιτ και ο αδερφός της, Τέντι Πιρς, βλέπουν το σχέδιο τους να πιάσουν στα πράσα με την κάμερα τον Αϊ Βασίλη να εξελίσσεται σε μια απρόσμενη εμπειρία που μόνο να την ονειρευτούν θα μπορούσαν τα περισσότερα παιδιά. Αφού κατασκοπεύσουν τον Αϊ Βασίλη τη στιγμή που καταφτάνει, τρυπώνουν στο έλκηθρό του, το στουκάρουν και σχεδόν εκτροχιάζουν τα Χριστούγεννα. Καθώς ξεδιπλώνεται η άγρια νύχτα, η Κέιτ και ο Τέντι ενώνουν δυνάμεις με τον άγιο και τα πιστά του ξωτικά, με αποστολή να σώσουν τα Χριστούγεννα προτού είναι αργά.

ΙMDB: 7.0

Κλάους: Το Μυστικό των Χριστουγέννων

Jingle Jangle: Μαγικά Χριστούγεννα (2020)

Υπόθεση: Στο εορταστικό αυτό δράμα-κωμωδία φαντασίας, κυριαρχεί η φυσιογνωμία ενός απίθανου εφευρέτη παιχνιδιών, του ‘Jeronicus’ (Whitaker) του οποίου η ζωή θα αλλάξει ξανά ριζικά έπειτα από πολλά χρόνια όταν γνωρίσει επιτέλους την τετραπέρατη και πρόσχαρη εγγονή του, ‘Journey’ (Mills) που θα του θυμίσει όλα όσα αξίζουν και για τα οποία δεν πρέπει ποτέ κανείς να πάψει να προσπαθεί. Το εν λόγω έργο συνιστά μία σχετικά χαριτωμένη μυθοπλασία για μικρούς και μεγάλους.

Imdb: 6.5

Κλάους: Το Μυστικό των Χριστουγέννων (2019)

Yπόθεση: Ένας εγωιστής ταχυδρόμος κι ένας μοναχικός παιχνιδοποιός γίνονται αναπάντεχα φίλοι και χαρίζουν το πολυπόθητο χαμόγελο που απουσιάζει από μια ψυχρή, σκοτεινή μικρή πόλη. Όταν ο Τζέσπερ αυτοανακηρύσσεται ο χειρότερος μαθητής στην ταχυδρομική ακαδημία, διορίζεται σε ένα παγωμένο νησί πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, όπου οι ντόπιοι είναι στα μαχαίρια και σπάνια ανταλλάσσουν κουβέντες μεταξύ τους, πόσω μάλλον γράμματα. Ο Τζέσπερ είναι έτοιμος να τα παρατήσει όταν στο πρόσωπο της ντόπιας δασκάλας Άλβα βρίσκει μια σύμμαχο και ανακαλύπτει τον Κλάους, έναν μυστηριώδη ξυλουργό που ζει μόνος σε μια καλύβα γεμάτη χειροποίητα παιχνίδια. Αυτές οι απρόσμενες φιλίες φέρνουν ξανά χαμόγελα στο Σμίρενσμπεργκ, δημιουργώντας μια νέα γενιά γενναιόδωρων γειτόνων, μαγικών παραδόσεων και καλτσών που κρέμονται από την καμινάδα με φροντίδα.

Ιmdb: 8.2

Το Αγόρι που το Είπαν... Χριστούγεννα (2021)

Yπόθεση: Το Αγόρι που το είπαν Χριστούγεννα (A Boy Called Christmas) είναι μια Χριστουγεννιάτικη ζεστή, οικογενειακή ταινία στο Netflix, που βασίζεται στο παιδικό βιβλίο του Matt Haig. Η πλοκή της ταινίας αναφέρεται σε ένα τολμηρό παιδί, το μικρό Βασίλη που καθώς προσπαθεί να βρει τον πατέρα του για να φέρει σπίτι το δώρο της ελπίδας συναντά το πεπρωμένο του σε ένα μαγικό τόπο που κατοικούν ξωτικά. Η ταινία ξεκινά με την Dame Maggie Smith που υποδύεται τη θεία Ruth, μια μπέιμπι σίτερ για τρία παιδιά, που τους λέει μια ιστορία για ένα αγόρι που λέγεται Βασίλης (Henry Lawfull), που ζούσε πριν από πολύ καιρό σε μια απομακρυσμένη ορεινή καλύβα στη Φινλανδία με τον πατέρα του, έναν ξυλοκόπο που ονομαζόταν Joel (Michiel Huisman).

imdb: 6.8

Σπίτι για τα Χριστούγεννα (2019)

Yπόθεση: To Ηome for Christmass είναι μία σειρά από τη Νορβηγία για τα Χριστούγεννα. Διαφορετική, ενναλακτική, η οποία προσπαθεί να σπάσει τα κλισέ. Από την πρώτη κιόλας στιγμή το επίκεντρο της προσοχής μας στρέφεται στη Johanne, μια νοσοκόμα που ζει στη Νορβηγία και πηγαίνει στο σπίτι των γονιών της για το γιορτινό τραπέζι στις αρχές του Δεκέμβρη. Εκεί μπορούμε να πούμε ότι δέχεται το λεγόμενο οικογενειακό bullying. Όλα της τα αδέρφια παντρεμένα με παιδιά, εκείνη μόνη στα 30, χωρισμένη πριν 3 χρόνια, και η μητέρα της μέσα στο άγχος για την μοναξιά της κόρης της. Ξέρεις ότι κάτι δυσλειτουργικό συμβαίνει εκεί, όταν για την Johanne δεν υπάρχει θέση ανάμεσα στους ενήλικες στο τραπέζι επειδή είναι single. Κάπως έτσι βρίσκεται ανάμεσα στα δίδυμα μωρά ανίψια της. Για να απαλλαχθεί από τα σχόλια και την αγωνία των δικών της, η Johanne ανακοινώνει πως τελικά έχει αγόρι. Και κάπως έτσι δίνει το σήμα της εκκίνησης για την ιστορία μας. Έχει 24 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα για να μην έρθει μόνη της στο ρεβεγιόν. Από εκεί και πέρα ξεκινάει ένας τρελός αγώνας γνωριμιών και ραντεβού, από τα οποία το καθένα αποτελεί ένα μίνι μάθημα για τη ζωή γενικά.

Ιmdb: 7.7

Love Hard (2021)

Υπόθεση: Μία άτυχη στον έρωτα κοπέλα από το Λος Άντζελες ερωτεύεται μέσω Internet έναν τύπο από την Ανατολική Ακτή, αλλά ανακαλύπτει ότι την έχει εξαπατήσει, όταν πηγαίνει να του κάνει έκπληξη τα Χριστούγεννα. Στην πραγματικότητα, αυτός που “ερωτεύτηκε” ζει στην ίδια πόλη και ο τύπος που την κορόιδεψε προσφέρεται να τους γνωρίσει αν εκείνη παριστάνει την κοπέλα του την περίοδο των γιορτών.

Imdb: 6.3

Διπλή Πριγκίπισσα (2018)

Yπόθεση: H Στέησυ, μια νεαρή ζαχαροπλάστις από το Σικάγο προσκαλείται να συμμετάσχει στον διακεκριμένο, διεθνή διαγωνισμό ζαχαροπλαστικής που διοργανώνει το βασίλειο της Μπελγκράβια. Παρ' ό,τι διστακτική στην αρχή, τελικά δέχεται να πάρει μέρος και ταξιδεύει στη μικρή αυτή χώρα συντροφιά με τον καλύτερο της φίλο και συνεργάτη της, τον Κέβιν, και την κόρη του την οποία έχει βαφτίσει. Η Μπελγκράβια ζει στους ρυθμούς των Χριστουγέννων, του διαγωνισμού αλλά και των βασιλικών γάμων, αφού ο πρίγκιπας Έντουαρντ ετοιμάζεται να παντρευτεί τη Λαίδη Μάργκαρετ, ενώνοντας όχι μόνο τις ζωές τους αλλά και τα βασίλειά τους. Σε μια από τις περιπλανήσεις της στην πόλη, η Στέησυ πέφτει επάνω στην αρραβωνιαστικιά του Πρίγκιπα για να διαπιστώσει πως μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Πιο ενθουσιασμένη φαίνεται να είναι η Μάργκαρετ που δράττεται της ευκαιρίας και ζητά από τη Στέησυ να αλλάξουν θέσεις για δύο μέρες ώστε να μπορέσει να κυκλοφορήσει αμέριμνη μέσα στο πλήθος και να ζήσει τη νέα της χώρα από κοντά, Η Στέησυ δέχεται και έτσι ξεκινά το παραμύθι.

Ιmdb: 6.1

Ραντεβού στις Γιορτές (2020)

Yπόθεση: Η ταινία Ραντεβού στις Γιορτές ” Holidate” είναι μια ρομαντική κομεντί του Netflix με πρωταγωνιστές την Emma Roberts και τον Luke Bracey, η οποία μας βάζει σε χριστουγεννιάτικη διάθεση. Η ταινία Ραντεβού στις Γιορτές ” Holidate” είναι μια ρομαντική κομεντί του Netflix με πρωταγωνιστές την Emma Roberts και τον Luke Bracey, η οποία μας βάζει σε χριστουγεννιάτικη διάθεση.

Imdb: 6.1

Τα Χρονικά των Χριστουγέννων: Δεύτερο μέρος (2020)

Yπόθεση: Τα αδέρφια Κέιτ (Ντάρμπι Καμπ) και Τέντι (Τζούντα Λιούις) είχαν σώσει τα Χριστούγεννα και στο πρώτο μέρος του franchise, αλλά αυτή τη φορά τη σκηνοθεσία την έχει ο Κρις Κολόμπους, που ως παραμυθάς διαθέτει και τη φαντασία (ως συν-σεναριογράφος) και τον τρόπο να δημιουργεί εύπεπτες περιπέτειες. Στο ρόλο του συμπαθητικού γεράκου Αη-Βασίλη, ο γνωστός και από την πρώτη φορά Κερτ Ράσελ, ο οποίος αυτή τη φορά ακολουθείται και από την κυρία Αη-Βασίλη, που δεν είναι άλλη από τη σύντροφό του και στη ζωή Γκόλντι Χον, που διαθέτει αρκετή ζωντάνια, ώστε να τον υπερκαλύπτει (στο πρώτο μέρος είχε κάνει μόνον ένα πέρασμα). Ο Αη-Βασίλης, αυτή τη φορά αντιμετωπίζει ένα πρώην ξωτικό-βοηθό του (Τζούλιαν Ντένισον), που από την κακία του έχει μεταμορφωθεί σε άνθρωπο (το πιάνετε το υπονοούμενο;) και θέλει να καταστρέψει το Χωριό του Αη-Βασίλη, ρίχνοντας ένα σπρέι που εισπνέουν (άλλο υπονοούμενο τούτο) και τρελαίνονται τα ξωτικά, οπότε πού καιρός για την προετοιμασία δώρων. Μεγάλη ζημιά για την ανθρωπότητα, η απουσία του πνεύματος των Χριστουγέννων.

imdb: 6.0

Χριστούγεννα στην Άγρια Φύση (2019)

Yπόθεση: Για να ξεπεράσει το γεγονός ότι ο γιος της φεύγει για το κολέγιο, η Κέιτ Κόνραντ (Κρίστιν Ντέιβις) από το Μανχάταν κανονίζει ένα "δεύτερο ταξίδι του μέλιτος" με τον άντρα της. Εκείνος όμως, αντί να την ευχαριστήσει, τη χωρίζει ξαφνικά. Η παρατημένη Κέιτ όμως αποφασίζει να πάει στην Αφρική για ένα μοχανικό σαφάρι. Σε μια παράκαμψη στη Ζάμπια, βοηθά τον πιλότο της, τον Ντέρεκ Χόλιστον (Ρομπ Λόου), να σώσει ένα ορφανό μωρό ελαφαντάκι. Το φροντίζουν ώστε να γίνει καλά σε ένα τοπικό καταφύγιο για ελέφαντες και η Κέιτ αναβάλλει την επιστροφή της για μετά τα Χριστούγεννα. Με έναν νέο έρωτα στον ορίζοντα, θα επιστρέψει στην πατρίδα ή η περιπέτειά της θα διαρκέσει μια ολόκληρη ζωή;

imdb: 6.2