Λευτέρης Κοκογιαννάκης: «Τι σημαίνει Ολυμπιακός για εμένα; Μόνο πρωτάθλημα!»

Η αποκάλυψη-έκπληξη της φετινής τηλεοπτικής σεζόν στο MEGA, ο «Ντόντος» από το «Κομάντα και Δράκοι», μιλάει στο «ΦΩΣ». «Όταν πήγα πρώτη δημοτικού σε κανονικό σχολείο, περπατούσα ακόμα με το «Πι». Όλα τα παιδιά είχαν παραξενευτεί γιατί δεν είχαν ξαναδεί κάτι τέτοιο. Μια μέρα λοιπόν ήρθε ένα παιδί και με ρώτησε... «γκαζώνεις;». Ομολογώ πως εκείνη τη στιγμή νευρίασα και ταυτόχρονα όμως πείσμωσα. Έδωσα μία με όλη μου τη δύναμη στο «Πι» που κρατούσα και από τότε περπατάω μόνος μου! Ήταν πολύ σημαντικο βήμα για μένα αυτό, οπότε, ναι, δεν θα ξεχάσω αυτήν τη στιγμή ποτέ μου»!

Λευτέρης Κοκογιαννάκης: «Τι σημαίνει Ολυμπιακός για εμένα; Μόνο πρωτάθλημα!»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Ο ρόλος του στη σειρά του MEGA «Κομάντα και Δράκοι» κάθε Κυριακή στις 10:30 το βράδυ συγκίνησε, έκανε πολλούς στην τηλεόραση να αλλάξουν ματιά στα πράγματα. Δεν είναι ηθοποιός - και ο νοών νοείτω. Και είναι Ολυμπιακός. Επικοινωνήσαμε γραπτώς για τη συνέντευξη. Είναι ο Λευτέρης Κοκογιαννάκης.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 25/11/2022

Βλέπω στον τοίχο σου στα σόσιαλ ότι απολαμβάνεις την επιτυχία της εμφάνισής σου.

Νιώθω πολύ τυχερός που επιλέχθηκα να παίξω σε αυτήν τη σειρά. Είναι μαγική. Είμαι ευγνώμων για όλα τα θετικά σχόλια και την αγάπη που έχω λάβει από τον κόσμο. Τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την υποκριτική; Σπούδασες Πληροφορική και έχεις δική σου ιστοσελίδα που ασχολείται με πλοία στα Χανιά. Τι άλλο κάνεις;

Το να ασχοληθώ με την υποκριτική ήταν ένα μεγάλο όνειρο που είχα από μικρό παιδί. Σπούδασα Πληροφορική, είμαι χαρούμενος που άνοιξα και τη δική μου ιστοσελίδα, στον τόπο μου, την Κρήτη. Στον ελεύθερό μου χρόνο βοηθάω στο χωριό τον πατέρα μου. Θέλω να είμαι δίπλα του.

Εσύ αισθάνεσαι διαφορετικός; Από την εποχή που πήγαινες σχολείο μέχρι σήμερα οι άνθρωποι σε κάνουν να νιώθεις διαφορετικός;

Δεν νιώθω μέσα μου διαφορετικός και δεν θα ήθελα ούτε οι φίλοι μου να με αντιμετωπίζουν σαν κάτι διαφορετικό. Είμαι ένας άνθρωπος σαν όλους τους άλλους, απλώς με τους δικούς μου ρυθμούς. Και σίγουρα έχω μέσα μου πολλή αγάπη για όλους.

Ένιωσες ποτέ ότι έπρεπε να προσπαθήσεις περισσότερο για να εξηγήσεις στους ανθρώπους τα αυτονόητα;

Φυσικά και το έχω νιώσει. Απαντάω όμως σε κάθε τους ερώτηση, αρκεί να είναι ευγενικοί απέναντί μου και να μη με προσβάλλουν. Η ευγένεια είναι σημαντικό αγαθό.

Ο τυφλός παραολυμπιονίκης στα 100 μέτρα Θανάσης Γκαβέλας, που έκανε παγκόσμιο ρεκόρ, μου είπε ότι το πιο σημαντικό είναι οι γονείς πώς θα χειριστούν το θέμα, να μην ντρέπονται για το παιδί τους. Συμφωνείς με αυτό;

Συμφωνώ απόλυτα με τον Θανάση Γκαβέλα. Οι γονείς μου καθώς και τα αδέρφια μου πάντα με προστατεύουν, μου συμπαραστέκονται και δεν νιώθουν ντροπή για μένα. Γενικά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο κάποιος να ντρέπεται για ένα παιδί που αγωνίζεται καθημερινά και προσπαθεί παραπάνω, επειδή τίποτα δεν του χαρίστηκε. Πρέπει ως κοινωνία να στηρίζουμε παραπάνω τις οικογένειες που έχουν άτομα ΑμεΑ και όχι να τους περιθωριοποιούμε. Όλοι άνθρωποι είμαστε. Και είμαστε ίσοι.

Αν είχες υπερφυσικές δυνάμεις, όπως ο «Ντόντος» στη σειρά, τι θα ήθελες να κάνεις;

Θα ήθελα να μπορώ να διακτινιστώ και να πηγαίνω σε όλο τον κόσμο.

Πες μας λίγα λόγια για τον «Ντόντο».

Ο «Ντόντος» ζει με τη μητέρα του, τη Βενετία, στο βουνό του Καλοχωρίου. Eίναι ένα χαρισματικό αγόρι που το εκμεταλλεύονται οι Δράκοι για δικά τους συμφέροντα.

Τι είναι το «Κομάντα και Δράκοι»;

Είναι μια νεανική μεταφυσική περιπέτεια μυστηρίου που όπως λέει και το MEGA έρχεται να μας κάνει και πάλι παιδιά.

Είναι κουραστικά τα γυρίσματα; Πόσες ώρες;

Είναι πολύωρα. Μου αρέσει όμως πάρα πολύ. Έχουν μια γλυκιά κούραση που την ξεχνάω γιατί κάνω αυτό που μου αρέσει. Οι ώρες βέβαια δεν είναι πάντα ίδιες, διαφέρουν ανάλογα με τις σκηνές.

Τι σου ζήτησε να κάνεις ο σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης, ποιες συμβουλές σού έδωσε πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα;

Ο Θοδωρής μού είχε πει ότι με θέλει συγκεντρωμένο όταν γίνεται το «τσαφ». Στις σκηνές με τους συγγενείς θέλει θυμό και πείσμα, στις σκηνές με τη μητέρα αγάπη και κατανόηση. Τα υπόλοιπα τα βρήκαμε στην πορεία. Είναι ένας καταπληκτικός σκηνοθέτης και άνθρωπος.

Τι ξεχωριστό έχει ο Θοδωρής Παπαδουλάκης;

O Θοδωρής για μένα είναι άνθρωπος που βλέπει πολλά χρόνια μπροστά. Έχει καταπληκτικές ιδέες και ο τρόπος που τις παρουσιάζει είναι μοναδικός. Αν θα έπρεπε να πω ένα μόνο ξεχωριστό που έχει ο Θοδωρής, αυτό θα ήταν το μυαλό του.

Πώς βρέθηκες σε αυτήν τη σειρά ενώ δεν είσαι ηθοποιός; Έκανες δοκιμαστικά;

Βρέθηκα μέσω της Αρχόντισσας Κοκοτσάκη, η οποία έκανε το κάστινγκ και με πήρε τηλέφωνο να πάω να με δουν για τον ρόλο του «Ντόντου». Έκανα δοκιμαστικά και μετά από λιγό καιρό μού είπαν ότι θα παίξω στη σειρά.

Από την Κρήτη οι γονείς σου. Πώς είναι να μεγαλώνει ένα διαφορετικό παιδί στην Κρήτη;

Η μητέρα μου είναι από τα Σφακιά και ο πατέρας μου από τη Ραμνή. Θεωρώ ότι πήρα τη δυναμικότητα και το πείσμα τους και στη συνέχεια διαμόρφωσα τον δικό μου χαρακτήρα.

Υπάρχει κάτι που θυμάσαι από τα παιδικά σου χρόνια και θα σου μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη;

Όταν πήγα πρώτη δημοτικού σε κανονικό σχολείο, περπατούσα ακόμα με το «Πι». Όλα τα παιδιά είχαν παραξενευτεί γιατί δεν είχαν ξαναδεί κάτι τέτοιο. Μια μέρα λοιπόν ήρθε ένα παιδί και με ρώτησε... «γκαζώνεις;». Ομολογώ πως εκείνη τη στιγμή νευρίασα και ταυτόχρονα όμως πείσμωσα. Έδωσα μία με όλη μου τη δύναμη στο «Πι» που κρατούσα και από τότε περπατάω μόνος μου! Ήταν πολύ σημαντικο βήμα για μένα αυτό, οπότε, ναι, δεν θα ξεχάσω αυτήν τη στιγμή ποτέ μου!

Ποδόσφαιρο ήθελες να παίξεις; Τι θέση;

Έπαιζα με τους φίλους μου, κυρίως άμυνα.

Τι ομάδα είσαι; Μου είπες «Ολυμπιακάρα άρρωστος, άρρωστος»!

Ναι, είμαι Ολυμπιακός, η ομάδα που στήριζα πολύ ήταν ο Πλατανιάς που δυστυχώς δεν υπάρχει πια.

Πώς έγινες Ολυμπιακός;

Τα ξαδέρφια μου και ο νονός μου είναι φανατικοί, έτσι από μικρό με έβαλαν και εμένα σε αυτήν την ομάδα και όντως την αγάπησα.

Αγαπημένος παίκτης όλων των εποχών;

Θαύμαζα πάντα τον Άγγελο Χαριστέα.

Θα το πάρει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα;

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!

Τι σημαίνει Ολυμπιακός για εσένα;

Μόνο πρωτάθλημα!

Ποιο είναι το όνειρό σου;

Μακροπρόθεσμα θα ήθελα να κάνω πολλά πράγματα στη ζωή μου - και τα έχω θέσει ήδη ως στόχους. Ένα κοντινό μου όνειρο όμως είναι να κάνω πολλά ταξίδια.

Στις γυναίκες έχεις αδυναμία έμαθα. Κομπλάρεις να φλερτάρεις ή δεν μασάς;

Ναι, έχω αδυναμία στις γυναίκες... (γελάει). Δεν κομπλάρω να φλερτάρω, πάντα είμαι ο εαυτός μου και προσπαθώ το άτομο που έχω δίπλα μου να περνάει όμορφα μαζί μου.