Κέβιν Σπέισι: Πρόστιμο - μαμούθ 31 εκ. δολαρίων!

Ο Κέβιν Σπέισι υποχρεώνεται να πληρώσει αποζημίωση 31 εκ. δολαρίων στο MRC, την εταιρεία παραγωγής του «House of Cards»

Κέβιν Σπέισι: Πρόστιμο - μαμούθ 31 εκ. δολαρίων!

Δεν τελειώνουν οι ποινές για τον Κέβιν Σπέισι. Ο ηθοποιός, όπως ανακοινώθηκε (για μια απόφαση ειλημμένη εδώ κι ένα χρόνο), διατάχθηκε από το δικαστήριο να πληρώσει στο MRC, το στούντιο που έκανε την παραγωγή του «House of Cards» για λογαριασμό του Netflix, σχεδόν 31 εκ. δολάρια, ως πρόστιμο για παραβίαση του συμβολαίου του που, ναι, είχε ρήτρα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η νέα ποινή του Σπέισι ήρθε τώρα στην επιφάνεια επειδή οι δικηγόροι του MRC ζήτησαν από το Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες να εξασφαλίσει ότι το ποσό, πράγματι, θα καταβληθεί στο στούντιο. Το ποσό αυτό συμπεριλαμβάνει όχι μόνο τη ζημία της εταιρείας, αλλά κι όλες τις αμοιβές των δικηγόρων.

Όπως είναι σε όλους γνωστό, ο Κέβιν Σπέισι πρωταγωνιστούσε - αλλά κρατούσε και τη θέση του executive producer - στη σειρά «House of Cards», από το 2013 ως το 2018. Όσο γυριζόταν η τελευταία σεζόν της σειράς, ο ηθοποιός Άντονι Ραπ κατηγόρησε τον Σπέισι για σεξουαλική παρενόχληση σ' ένα περιστατικό του 1986, όταν ο Ραπ ήταν 14 χρόνων - αυτή η πρώτη δημόσια κατηγορία οδήγησε σε πολλές ακόμα και ο Σπέισι απολύθηκε από το MRC και το Netflix.

Όπως δήλωσε ο Μάικλ Καμπ, δικηγόρος του στούντιο, «Το MRC επέμεινε, πεισματικά, στην ολοκλήρωση της υπόθεσης και, στο τέλος, κέρδισε το σωστό αποτέλεσμα. Η ασφάλεια των εργαζομένων μας και του περιβάλλοντος εργασίας είναι ύψιστης σημασίας για το MRC, γι' αυτό και θελήσαμε να αποδοθούν οι ευθύνες».

Πηγή: flix.gr