Netflix: Τέσσερις νέες σειρές για το φθινόπωρό σου

Τέσσερις νέες σειρές που ξεχωρίζουν στο Netflix - Midnight Mass, αλλά και το γερμανικό «Billion Dollar Code», είναι οι νέες παραγωγές που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον. 

Netflix: Τέσσερις νέες σειρές για το φθινόπωρό σου

Midnight Mass (7.8 IMDB)

Υπόθεση: Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν τα The Haunting of Hill House και The Haunting of Bly Manor, ο Mike Flanagan επέστρεψε στο Netflix, και μέσα από επτά ωριαία επεισόδια, μας παρουσιάζει την καινούργια σειρά τρόμου, με τίτλο, Midnight Mass. Η ιστορία διαδραματίζεται στο απομονωμένο Crocket Island, εκεί όπου οι λιγοστοί κάτοικοι του νησιού παλεύουν καθημερινά για την επιβίωση τους καθώς ένα σοβαρό ατύχημα διαρροής πετρελαίου έχει επηρεάσει τα νερά που στο παρελθόν έσφυζαν από θαλάσσια ζωή. Εκεί λοιπόν, μακριά από τον υπόλοιπο πολιτισμό – η ενδοχώρα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων – εμφανίζεται ένας νεαρός ιερέας, μαζί του όμως κουβαλάει και ένα μυστηριώδες μεγάλο κουτί.

Ο Κώδικας των Δισεκατομμυρίων Δολαρίων (8.2 IMDB)

Υπόθεση: Στο Βερολίνο του '90, ένας καλλιτέχνης και ένας χάκερ εφευρίσκουν έναν νέο τρόπο για να βλέπουν τον κόσμο. Χρόνια μετά, τρέχουν την Google στα δικαστήρια για την πατέντα. Η νέα μίνι Γερμανική σειρά στο Netflix “Ο Κώδικας των Δισεκατομμυρίων Δολαρίων” αναφέρεται στη δικαστική διαμάχη δύο Γερμανών προγραμματιστών με τη Google και ίσως σας κάνει να σκεφτείτε την επόμενη φορά που θα ανοίξετε την εφαρμογή Google Earth. Η σειρά βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και επικεντρώνεται στους ιδρυτές μιας εταιρείας που προσφεύγουν στα δικαστήρια εναντίον της Google, καθώς ισχυρίζονται ότι πριν 25 χρόνια εφηύραν έναν πρόδρομο του Google Earth που ονομάζεται Terravision. Mια δικαστική μάχη ενάντια σε ένα μεγάλο αντίπαλο ξεκίνησε καθώς οι δυο προγραμματιστές, βρέθηκαν στο δικαστήριο για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους ως δημιουργοί του αλγόριθμου της Google Earth.

Xουάνα επί πέντε (6.9 IMDB)

Υπόθεση: Οι ισπανόφωνες σειρές είναι το πουλέν της πλατφόρμας κι έτσι έρχεται άλλη μία για να προστεθεί στο πλούσιο ρεπερτόριό του. Στις νέες κυκλοφορίες της εβδομάδας (4/10) βλέπουμε την μεξικάνικη σειρά Χουάνα επί πέντε, ένα κοινωνικό δράμα με έντονο μυστήριο και σασπένς. Πέντε γυναίκες με το ίδιο εκ γενετής σημάδι αναζητούν την αλήθεια για το παρελθόν τους και ανακαλύπτουν ένα τραγικό ιστό ψεμάτων που έχει πλέξει ένας ισχυρός πολιτικός.

Ιαγουάρος - Jaguar (5.7 IMDB)

Υπόθεση: Μια νέα Ισπανική σειρά δράσης με τίτλο Ιαγουάρος (Jaguar) ξεκίνησε να προβάλλεται στο Netflix και όπως φαίνεται πολλοί θα είναι αυτοί που θα πάθουν εμμονή με την εξέλιξη της.Η σειρά μας μεταφέρει στη Μαδρίτη του 1960 όπου μια γυναίκα που επέζησε από το Ολοκαύτωμα ψάχνει για έναν από τους επικίνδυνους άνδρες της Ευρώπης, τον Otto Bachmann, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Otto Johann Anton Skorzeny και είναι ναζί αξιωματικός. Για να εκπληρώσει τον στόχο της μπαίνει σε μια ομάδα αυτοδίδακτων πρακτόρων οι οποίοι έχουν τον ίδιο στόχο, ζητούν δηλαδή δικαιοσύνη από Ναζί που κρύβονται στην Ισπανία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.