Ταινίες στην τηλεόραση (8/9): «Serpico», «Το μούτρο: Η επιστροφή», «Ο λογιστής»

Διαβάστε τις κυριότερες ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση την Τετάρτη (8/9).  

Ταινίες στην τηλεόραση (8/9): «Serpico», «Το μούτρο: Η επιστροφή», «Ο λογιστής»

Στις 21:00 το Star θα προβάλει την ταινία «Το μούτρο: Η επιστροφή». Ο Τζέισον Στέιθαμ, ο καλύτερος και πιο σκληροτράχηλος σταρ ταινιών δράσης, αναλαμβάνει και πάλι τον θρυλικό χαρακτήρα του Άρθουρ Μπίσοπ, σε μια ταινία που γράφει με αίμα και δράση τη συνέχεια της ιστορίας.

Αυτή τη φορά, ο μεθοδικός και αποτελεσματικός επαγγελματίας εκτελεστής Μπίσοπ έχει αποφασίσει να αφήσει για τα καλά πίσω το παρελθόν του, όμως η μοίρα -με τη μορφή του πιο σκληρού του αντιπάλου- έχει διαφορετικά σχέδια.

Τώρα ο θρυλικός εκτελεστής είναι πλέον αναγκασμένος φέρει σε πέρας τις πιο επικίνδυνες αποστολές της ζωής του, κάνοντάς τις μάλιστα να φανούν σαν ατύχημα, για να μπορέσει να σώσει τον μεγάλο του έρωτα.

Έτος: 2016

Διάρκεια: 90 λεπτά

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Τόμι Λι Τζόουνς, Τζέσικα Άλμπα, Μισέλ Γιέο

Σκηνοθεσία: Ντένις Γκάνσελ

Στις 22:30 το Mega θα δείξει την ταινία «Serpico». Το 1970, με τις αποκαλύψεις του, ο αστυνομικός Φρανκ Σέρπικο καθήλωσε τα μέλη της επιτροπής Ναπ, που ερευνούσαν υποθέσεις διαφθοράς αστυνομικών του Τμήματος της Νέας Υόρκης. Και ο συγγραφέας Πέτερ Μάας, με βάση την αληθινή ιστορία του Σέρπικο, έγγραψε ένα εκπληκτικό βιβλίο – ένα βιβλίο ντοκουμέντο, που απετέλεσε την αφετηρία γι’ αυτή την ταινία του Σίντνεϊ Λιούμετ.

Μια ταινία που, μέσα από την αστυνομική δράση, κάνει μια βαθιά τομή στον τρόπο λειτουργίας της Αστυνομίας, αλλά και μια ταινία τη μουσική της οποίας έγγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης και που ήταν υποψήφια για δύο Όσκαρ: διασκευασμένου σεναρίου (οι Γουόλντο Σολτ και Νόρμαν Γουέξλερ) και πρώτου αντρικού ρόλου (ο Αλ Πατσίνο).

Έτος: 1973

Διάρκεια: 124 λεπτά

Σκηνοθεσία: Σίντνεϊ Λιούμετ

Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Τζον Ράντολφ, Τζακ Κέχοε, Μπιφ Μακ Γκουάιρ, Μπάρμπαρα 'Εντα-Γιάνγκ, Τόνι Ρόμπερς

Στις 23:15 το Star θα προβάλει την ταινία «Ο λογιστής». O Κρίστιαν Γουλφ είναι μαθηματική διάνοια, με μία μορφή αυτισμού. Διατηρεί ως βιτρίνα ένα συνοικιακό λογιστικό γραφείο κρατάει τα βιβλία κάποιων εξαιρετικά επικίνδυνων εγκληματικών οργανώσεων.

Τη στιγμή, που ο αρχηγός της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, Ρέι Κινγκ, προσπαθεί να ανακαλύψει την πραγματική ταυτότητα του λογιστή, ο Κρίστιαν αναλαμβάνει τα βιβλία ενός νομοταγούς πελάτη: μιας εταιρείας ρομποτικής, της οποίας μια υπάλληλος ανακάλυψε μια λογιστική απόκλιση εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Κρίστιαν δεν φαντάζεται την κατάληξη αυτής της συνεργασίας. Καθώς ο Κρίστιαν πλησιάζει την αλήθεια, ο αριθμός των πτωμάτων αρχίζει να αυξάνεται.

Έτος: 2016

Διάρκεια: 117

Παίζουν: Μπεν Άφλεκ, Άννα Κέντρικ, Τζέι-Κέι Σίμονς, Τζον Λίθγκοου, Μαίρη Κραφτ

Σκηνοθεσία: Γκάβιν Ο' Κόνορ.