Malice at the Palace: Ο ιστορικός καυγάς Πέισερς-Πίστονς που σημάδεψε το ΝΒΑ στο Netflix

Το Netflix κυκλοφόρησε ένα νέο αθλητικό ντοκιμαντέρ, ρίχνοντας φως στο περιβόητο «Malice at the Palace» - Τον ιστορικό καυγά μεταξύ των Πέισερς και των Πίστονς που σημάδεψε καριέρες.

 Malice at the Palace: Ο ιστορικός καυγάς Πέισερς-Πίστονς που σημάδεψε το ΝΒΑ στο Netflix

Το νέο αθλητικό ντοκιμαντέρ του Netflix με τίτλο «Malice at the Palace» ξετυλίγει το κουβάρι της 19ης Νοεμβρίου του 2004 και των βίαιων επεισοδίων που σημάδεψαν μια για πάντα τους Ιντιάνα Πέισερς και λίγο παραπάνω τον Ρέτζι Μίλερ. Οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές θυμούνται τα γεγονότα, κάνουν τον απολογισμό τους για όσα συνέβησαν πριν από 17 χρόνια και παραδέχονται πως αυτό το περιστατικό τους «στοιχειώνει» μέχρι και σήμερα.

Οι Ντιτρόιτ Πίστονς, πρωταθλητές του ΝΒΑ το 2003, υποδέχονταν στο «The Palace of Auburn Hills» (σσ. αποτέλεσε την έδρα τους από το 1988 έως και το 2017) τους Ιντιάνα Πέισερς, τους οποίους είχαν αποκλείσει την περασμένη χρονιά στους τελικούς της περιφέρειας.

Οι Πέισερς, πέρα από τον Ρέτζι Μίλερ, τον Ρον Άρτεστ και τον Ζερμέιν Ο'Νιλ, προσέθεσαν στο μεταξύ στο δυναμικό τους τον Στέφεν Τζάκσον, αποτελώντας το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου εκείνη τη χρονιά. Το εν λόγω παιχνίδι εξελισσόταν ιδανικά για τους Πέισερς που προπορεύονταν διαρκώς με 15-20 πόντους. Σε μια ανύποπτη στιγμή, ο αν μη τι άλλο αψυχολόγητος Ρον Άρτεστ (μετέπειτα γνωστός ως Metta World Peace) έκανε ένα σκληρό φάουλ στον ψηλό των Πίστονς, τον Μπεν Ουάλας. Τότε ξεκίνησε το απόλυτο χάος.

Οι παίκτες των δύο ομάδων πιάστηκαν στα χέρια. Οι ψυχραιμότεροι μπήκαν στη μέση για να κατευνάσουν τα πνεύματα. Ξαφνικά, ένας άνδρας από το κοινό εκτόξευσε ένα κουτάκι μπύρας, το οποίο προσγειώθηκε στο κεφάλι του Άρτεστ. Αυτός έγινε ταύρος εν υαλοπωλείο και όρμησε στις κερκίδες. Οι αστυνομικές δυνάμεις στο γήπεδο ήταν άφαντες και η κατάσταση είχε βγει πια εκτός ελέγχου. Το κοινό εξαγρυώθηκε ακόμα περισσότερο και πετούσε ό,τι έβρισκε προς τους παίκτες των Πέισερς. Μετά από αρκετή ώρα η ομάδα της Ιντιάνα «φυγαδεύτηκε» προς τα αποδυτήρια.

Η ιστορία δεν έληξε όμως εκεί. Τα μίντια άσκησαν πολύ αυστηρή κριτική προς τους εμπλεκόμενους παίκτες. Ο καυγάς αυτός ήταν το μοναδικό θέμα συζήτησης. Δύο 24ωρα αργότερα, ο τότε Κομισάριος της Λίγκας, ο αείμνηστος Ντέινιντ Στερν, παραχώρησε μια συνέντευξη Τύπου και ανακοίνωσε τις βαριές ποινές. Αποκλεισμός για όλο το υπόλοιπο της σεζόν για τον Άρτεστ, αποκλεισμός 30 αγώνων για τον Τζάκσον και 15 αγώνων για τον Ο 'Νιλ. Παράλληλα τους επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα. Ο Άρτεστ πλήρωσε 4.995.000 εκατ. δολάρια και οι άλλοι δύο από 1.7 και 4.1 εκατ. δολάρια αντίστοιχα.

Το όλο σκηνικό στοίχισε όμως περισσότερο από όλους στον Ρέτζι Μίλερ, παρόλο που ο ίδιος δεν είχε καμία ανάμειξη στην “κοκορομαχία”. Εκείνη ήταν η 18η σεζόν στο ΝΒΑ. Η 18η σεζόν του στην Ιντιάνα. Μια πολλά υποσχόμενη σεζόν που θα χάρισε στον ίδιο και στην αγαπημένη του πόλη αυτό που πάντα ονειρεύονταν. Ένα πρωτάθλημα. Όμως αυτό το όνειρο έμεινε άπιαστο. Ο θρυλικός Μίλερ αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του στο φινάλε εκείνης της χρονιάς. Και κάπως έτσι, ο Ρέτζι έμεινε στην ιστορία ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες που δεν γεύτηκαν ποτέ τη χαρά του τίτλου!

Πηγή: banking