Ταινίες στην τηλεόραση (3/8): The Stanford Experiment, Mάντεψε τι κάνω τα βράδια, The International

Διαβάστε τις κυριότερες ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση την Τρίτη (3/8).  

Ταινίες στην τηλεόραση (3/8): The Stanford Experiment, Mάντεψε τι κάνω τα βράδια, The International

Στις 22:00 το Star θα προβάλει την ταινία «The Stanford Experiment».Το 1971 ο καθηγητής ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Στάνφορντ, Φίλιπ Ζιμπάρντο, αποφασίζει να διευθύνει ένα ψυχολογικό πείραμα με στόχο να αποδείξει τις ψυχολογικές επιπτώσεις, που επιφέρει η μετατροπή ενός ατόμου σε φυλακισμένο ή δεσμοφύλακα.

Επιλέγει 24 φοιτητές για να ζήσουν σε μια υποτιθέμενη φυλακή, που είχε δημιουργηθεί για τους σκοπούς του πειράματος στο υπόγειο του κτιρίου του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, για 7 έως 14 μέρες και να πάρουν ανάλογους ρόλους κρατουμένων και φυλάκων.

Γρήγορα, όμως, τόσο οι φοιτητές που κάνουν τους δεσμοφύλακες, όσο κι ο ίδιος ο καθηγητής παρουσιάζουν βάναυση συμπεριφορά προς τους «φυλακισμένους» και το πείραμα οδεύει στην καταστροφή.

Έτος: 2015

Διάρκεια: 113 λεπτά

Σκηνοθεσία: Κάιλ Πάτρικ Άλβαρεζ

Παίζουν: Μπίλι Κράνταπ, Μάικλ Αγκαράνο, Μόισις Αρίας, Νίκολας Μπράουν, Έζρα Μίλερ

Στις 23:00 ο ΣΚΑΪ θα δείξει την ταινία «Τhe International». Ο πράκτορας της Ιντερπόλ Λούις Σάλιντζερ και η Βοηθός Εισαγγελέας του Μανχάταν Έλενορ Γουίτμαν είναι αποφασισμένοι να ξεσκεπάσουν μια παγκοσμίου φήμης τράπεζα, η οποία φαίνεται πως είναι μπλεγμένη σε παράνομες δραστηριότητες.

Έτος: 2009

Διάρκεια: 118 λεπτά

Σκηνοθεσία: Τομ Τίκβερ

Παίζουν: Κλάιβ Όουεν, Ναόμι Γουότς, Άρμιν Μιούλερ-Σταλ, Ούλριχ Τόμσεν

Ένα τέταρτο πριν τα μεσάνυχτα ο Alpha θα προβάλει την ελληνική ταινία «Μάντεψε τι κάνω τα βράδια». Ένας ορφανός νέος, μεγαλωμένος από τσιγγάνους, ανοίγει μια σχολή για επίδοξους ζητιάνους.

Τα βράδια όμως ζει μέσα στην πολυτέλεια, μέχρις ότου ένα ζευγάρι απατεώνων προσπαθεί να τον ξεγελάσει. Τελικά θα ερωτευθεί τη γυναίκα-απατεώνα και θα ζήσει μαζί της ευτυχισμένος, μακριά από τις παρανομίες.

Έτος: 1984

Διάρκεια: 83 λεπτά

Σκηνοθεσία: Γιάννης Χαρτοματζίδης

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Ρένα Παγκράτη, Νίκος Ρίζος.