Ταινίες στην τηλεόραση (16/7): «Τροχονόμος Βαρβάρα», «Ένας βλάκας και μισός», «Η ψυχή του πάρτι»

Διαβάστε τις κυριότερες ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση την Παρασκευή (16/7).      

Ταινίες στην τηλεόραση (16/7): «Τροχονόμος Βαρβάρα», «Ένας βλάκας και μισός», «Η ψυχή του πάρτι»

Στις 21:00 το Mega θα προβάλει την ελληνική ταινία «Ένας βλάκας και μισός». Ο Θωμάς Κατσαρός είναι ένας καλοκάγαθος άνθρωπος, που όμως γίνεται συχνά αντικείμενο χλευασμού λόγω της χαμηλής νοημοσύνης του. Είναι ερωτευμένος με την όμορφη χήρα Ουρανία Τσαλαβούτα. Η Ουρανία προσποιείται πως ανταποκρίνεται στο ενδιαφέρον του Θωμά, προκειμένου να τον χρησιμοποιεί για διάφορες εργασίες. Ο σύζυγος της Ουρανίας, Σωτήρης Καραμαούνας ο οποίος φημιζόταν για τη φιλαργυρία του, εδώ και ένα χρόνο θεωρείται νεκρός μετά από το ναυάγιο του πλοίου στο οποίο επέβαινε.

Ξαφνικά, ένα βράδυ ο Σωτήρης εμφανίζεται ζωντανός και αβλαβής πίσω στο σπίτι του, σοκάροντας την Ουρανία και το Θωμά. Στη συνέχεια, τους εξηγεί ότι όλο το προηγούμενο διάστημα κρυβόταν έτσι ώστε να μπορέσει να εισπράξει την ασφάλεια ζωής. Η Ουρανία, η οποία στην πραγματικότητα διατηρεί δεσμό με τον Τόνι, δε διστάζει να ζητήσει από το Θωμά να δολοφονήσει το Σωτήρη, μια που κανείς δεν θα το καταλάβει.

Έτος: 1959

Διάρκεια: 78 λεπτά

Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης

Παίζουν: Χρήστος Ευθυμίου, Ρίκα Διαλυνά, Ανδρέας Μπάρκουλης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Γιάννης Γκιωνάκης, Αλέκα Στρατηγού, Μαρίκα Νέζερ, Σταύρος Ξενίδης.

Στις 22:00 το Star θα δείξει την ταινία «Η ψυχή του πάρτι». Η αφοσιωμένη νοικοκυρά Ντιάνα, νιώθει να χάνει τη γη από τα πόδια της όταν ο σύζυγός της θα την παρατήσει ξαφνικά. Η Ντιάνα προσπαθεί να βρει τρόπους να ξεπεράσει τη θλίψη της και αποφασίζει να επιστρέψει στο πανεπιστήμιο, στην ίδια τάξη με την κόρη της, η οποία, όπωε είναι φυσικό, δεν μοιράζεται τον ενθουσιασμό της μητέρα της.

Έστω και αργά, η Ντιάνα, απολαμβάνει τη φοιτητική ζωή, την ελευθερία, τη διασκέδαση και τους συμφοιτητές της, με τους δικούς της, όμως, όρους, ανακαλύπτοντας τον αληθινό της εαυτό.

Έτος: 2018

Διάρκεια: 96 λεπτά

Σκηνοθεσία: Μπεν Φαλκόνε

Παίζουν: Μελίσα Μακ Κάρθι, Μόλι Γκόρντον, Τζούλια Γκιμπς, Ματ Γουόλς, Μάγια Ρούντολφ

Ένα τέταρτο πριν τα μεσάνυχτα ο Alpha θα προβάλει την ελληνική ταινία «Τροχονόμος Βαρβάρα». Ο Αχιλλέας (Στάθης Ψάλτης), μένει στις Εργατικές πολυκατοικίες και μην μπορώντας να βρει δουλειά, αποφασίζει να υποδυθεί την αδελφή του, Βαρβάρα, παίρνοντας τη θέση της στη σχολή τροχονόμων.

Εκεί αρχίζουν οι περιπέτειες για τον Αχιλλέα, καθώς ερωτεύεται την Κάτια (Τζένη Ζαχαροπούλου), ένα πλουσιοκόριτσο που πηγαίνει στη σχολή από ανία. Η "Βαρβάρα" εν τω μεταξύ γίνεται η αγαπημένη μαθήτρια του αφοσιωμένου εκπαιδευτή της σχολής (Γιάννης Γκιωνάκης) και τα πράγματα περιπλέκονται για τον Αχιλλέα, που έχει εγκλωβιστεί στο ρόλο της Βαρβάρας.

Έτος: 1981

Διάρκεια: 94 λεπτά

Σκηνοθεσία: Όμηρος Ευστρατιάδης

Παίζουν: Γιάννης Γκιωνάκης, Στάθης Ψάλτης, Τζένη Ζαχαροπούλου, Μαρί Καραβία.