United Group: Και NOVA και ελεύθερο κανάλι - «Βλέπει» την έβδομη άδεια

Η United Media επιβεβαίωσε εμμέσως το ενδιαφέρον της για να μπει στην αγορά της ελεύθερης τηλεόρασης μετά τη NOVA. Η συγκυρία της έβδομης ελεύθερης άδειας εθνικής εμβέλειας για κανάλι.

United Group: Και NOVA και ελεύθερο κανάλι - «Βλέπει» την έβδομη άδεια

Νέα σύγκρουση αναμένεται στην τηλεόραση. Η United Media επιβεβαίωσε εμμέσως το ενδιαφέρον της για να μπει στην αγορά της ελεύθερης τηλεόρασης.

Τηλεθέαση: Ο Alpha «απειλεί» τον ΑΝΤ1 του... Euro, επίδοση ρεκόρ για το MEGA

Η CEO της United Group Βικτόρια Μπόκλαγκ αναφέρθηκε στη διάταξη που προστέθηκε στον «νόμο Πέτσα – Λιβάνιου» και απαγορεύει (!) με κάθε τρόπο την απόκτηση καναλιού ελεύθερης μετάδοσης από εταιρεία ή μετόχους που σχετίζονται με αδειούχο φορέα συνδρομητικής τηλεόρασης.

Εδώ και έναν χρόνο η United Group, που έχει παρουσία στα Βαλκάνια στην ελεύθερη τηλεόραση, έχει συζητήσει με σταθμό εθνικής εμβέλειας για το ενδεχόμενο της απόκτησης του ελέγχου ή της πλήρους εξαγοράς, όπως και με ένα ακόμη, πολύ μεγαλύτερο δίκτυο. «Στην περίπτωση της Κροατίας υπήρχε μια ανάλογη περίπτωση απαγόρευσης και τώρα αναγκάστηκε να την αλλάξει», είπε χαρακτηριστικά η Βικτόρια Μπόκλαγκ, προϊδεάζοντας για τις επόμενες κινήσεις της United Group. Το ζήτημα της επίμαχης διάταξης του άρθρου 43 του ν. 4779/2021 έχει ήδη απασχολήσει το επιτελείο της United Group και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Η United Group θέλει να έχει μερίδιο και λόγο όχι μόνο στα αθλητικά αλλά και στην ενημέρωση και στην ψυχαγωγία, ενώ υπάρχει πάντοτε η συγκυρία της έβδομης ελεύθερης άδειας εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου ενημερωτικού προγράμματος. Για την άδεια αυτή υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλο πρόσωπο με φιλοδοξίες για την τηλεόραση.

Πηγή: typologies.gr