Στη… σέντρα ANT1+, CosmoteTV, Nova, ERTFlix - Η μεγάλη μάχη

Το νέο πεδίο ανταγωνισμού τη νέα τηλεοπτική σεζόν για ANT1+, CosmoteTV, Nova, ERTFlix. Μάχη για τις υπηρεσίες streaming από το φθινόπωρο. Τι κάνουν η Vodafone και η Wind Vision.

Στη… σέντρα ANT1+, CosmoteTV, Nova, ERTFlix - Η μεγάλη μάχη

Οι υπηρεσίες streaming θα είναι το νέο πεδίο ανταγωνισμού τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Ο ΑΝΤ1, εν όψει της έναρξης της νέας συνδρομητικής υπηρεσίας ΑΝΤ1+, μετέτρεψε την ιστοσελίδα του σε Video On Demand (VOD).

Βαλερί Μπακό: Δικάζεται για τον φόνο του βασανιστή πατριού και κατόπιν συζύγου της

Ταυτόχρονα η Nova ετοιμάζεται να αντικαταστήσει την υπάρχουσα, παλαιάς τεχνολογίας, on demand υπηρεσία με μια νέα streaming υπηρεσία χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ΕΟΝ της United Group.

H Cosmote TV έχει συμπληρώσει ήδη έναν χρόνο από την προσθήκη της υπηρεσίας streaming, με σημαντικά αποτελέσματα, ενώ το αντίπαλο δέος στον τομέα αυτό είναι το Netflix.

Η Vodafone και η Wind Vision

Στον ανταγωνισμό έχουν μπει τόσο η Vodafone, που έχει εξασφαλίσει την πολυετή συνεργασία με τo HBO, όσο και η Wind Vision. Και οι δύο πλατφόρμες μεταφέρουν στην ελληνική γλώσσα και άλλες υπηρεσίες, όπως το Amazon Prime Video, όπως και η Cosmote TV, η οποία φιλοξενεί και το ERTFlix. Η διείσδυση του ERTFlix είναι αξιοσημείωτη, γι’ αυτό και υπάρχει και νομική προετοιμασία για να αντιμετωπιστεί ως προς τη χρήση της λέξης «δωρεάν», καθώς η τηλεοπτική υπηρεσία πληρώνεται από το ανταποδοτικό τέλος. Ξεκίνησε επί της ουσίας το 2018, υπό τον τίτλο «ΕΡΤ Hybrid», με τη μετάδοση του Mundial, με 165.000 συνδεδεμένες συσκευές και 250.000 θεάσεις, και στη συνέχεια μετονομάστηκε σε ERTFlix. Μάλιστα, στον τελικό της Eurovision 2021 έφτασε τις 412.120 θεάσεις, ενώ τον τελικό του Roland Garros παρακολούθησαν 447.564 θεατές.

Πηγή: typologies.gr