Netflix: Οι καλύτερες σειρές εποχής

Ξεδιαλέξαμε τις καλύτερες σειρές εποχής που παίζουν στο Netflix και σε προσκαλούμε σε ένα ταξίδι στον χρόνο με υπέροχα σκηνικά και ζηλευτά κουστούμια.

Netflix: Οι καλύτερες σειρές εποχής

Σίγουρα έχει τα καλά του να ζεις σε μια εποχή τεχνολογικής ακμής όπως η δική μας, με τις έξυπνες σκούπες ρομπότ, το 5G και τα υβριδικά αυτοκίνητα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα μας χάλαγε ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο τον καιρό των Βίκινγκς, ή στην Γαλλία του 18ου αιώνα. Επειδή οι δοκιμές στην χρονομηχανή μας ωστόσο δεν πήγαν τόσο καλά όσο περιμέναμε, θα συμβιβαστούμε με κάποιες από τις καλύτερες σειρές εποχής, που υπάρχουν διαθέσιμες στο Netflix. Αν είσαι της φάσης λοιπόν πάτα το play και καλό λιώσιμο.

La Revolution (2020, 1 σεζόν)

Σε μια παραλλαγή κάτι λείπει εδώ ε; μια μυστηριώδης ασθένεια αναστατώνει τη Γαλλία του 18ου αιώνα και οδηγεί σε σκληρή σύγκρουση των επαναστατών με την αριστοκρατία. Οι Γάλλοι ξέρουν σίγουρα να δημιουργούν καλή κι εθιστική τηλεόραση, όπως δείχνει και το La Revolution, που διαλέγει να μπολιάσει το δράμα με το μεταφυσικό δίνοντας μια εξαιρετική σειρά. Σίγουρα είναι πολύ ιντριγκαδόρικο το βασικό θέμα της, μιας και φέρνει στο νου όσα ζούμε σήμερα, στα χρόνια της πανδημίας, ωστόσο το φυσικό τοπίο και τα υπέροχα κουστούμια είναι αυτά που αναδεικνύουν το La Revolution.

Outlander (2014-…, 5 σεζόν)

Σειρά εποχής κι έρωτας πάνε πακέτο συνήθως, κι ευτυχώς υπάρχει το Outlander που ακόμη και σήμερα κρατά ψηλά τον ποιοτικό πήχη του είδους. Βρισκόμαστε στην Σκωτία του 1945, λίγο μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Εκεί η Αγγλίδα Claire μετά από αρκετά χρόνια στον πόλεμο, που υπηρετούσε ως νοσηλεύτρια των τραυματισμένων στρατιωτών, συναντάει το σύζυγό της, Frank Randall (Tobias Menzies) και οι ευτυχισμένες στιγμές του ζευγαριού επιστρέφουν. Ωστόσο τα πράγματα στραβώνουν και τηλεμεταφέρεται 200 χρόνια πίσω όταν μαίνεται η διαμάχη Σκωτσέζων κι Άγγλων. Εκεί λοιπόν θα ερωτευτεί, θα πολεμήσει και θα βάλει στόχο της να επιστρέψει στο μέλλον. Μεταφυσικό δράμα από το πάνω ράφι, το Outlander είναι ίσως η καλύτερη ρομαντική σειρά εποχής της σύγχρονης τηλεόρασης.

Last Kingdom (2015-…, 4 σεζόν)

Καθώς ο Άλφρεντ ο Μέγας υπερασπίζεται το Βασίλειο από Σκανδιναβούς επιδρομείς ο Ούτρεντ γεννημένος Σάξονας και μεγαλωμένος από Βίκινγκς αναζητά όσα του ανήκουν. Το Last Kingdom, φέρνει σίγουρα στο μυαλό τους λατρεμένους Vikings, ωστόσο δεν είναι μια βαρετή και στεγνή κόπια της σειράς που αγαπήθηκε όσο λίγες από το ελληνικό κοινό. Βίαιο ιστορικό δράμα εποχής που ποντάρει στις σεναριακές ανατροπές, τον εξαιρετικό ρυθμό, τις δυνατές ερμηνείες των Alexander Dreymon, Eliza Butterworth και Arnas Fedaravicius και την υπέροχη φωτογραφία που αναδεικνύει τις επικές σκηνές μάχης.

Oktoberfest (2020, 1 σεζόν)

Αρχικά να πούμε ότι σειρά που έχει στον ελληνικό της τίτλο τις λέξεις Μπίρα και Αίμα, είναι μια καλή σειρά. Ακολουθώντας την ιστορία του φιλόδοξου ζυθοποιού Κουρτ Πρανκ στο Μόναχο του 1900, βλέπουμε τις σκληρές τακτικές που χρησιμοποιεί, προκειμένου να ξεχωρίσει στο προσοδοφόρο Oktoberfest της πόλης. Αν νόμιζες ότι η παραδοσιακή γερμανική γιορτή έχει μπιροποσία, τραγούδι και χορό μέχρι τελικής πτώσεως, γελιέσαι. Σκέψου ένα γερμανικό Peaky Blinders με στακάτους διαλόγους, λατρεμένους villains χαρακτήρες και βαρέλια μπίρας που είναι πληρωμένα με αίμα.

Peaky Blinders (2013-… 5 σεζόν)

Ας πάμε τώρα στην πιο Badass σειρά εποχής που παίχτηκε στην τηλεόραση τα τελευταία χρόνια. Παρακολουθώντας την υπέρ-βίαια και διαβόητη συμμορία των Peaky Blinders στην Αγγλία του 1920 γίναμε μάρτυρες του τρομερού ταλέντου του Cillian Murphy που ερμηνεύει συγκλονιστικά τον «κακό» που αγαπάμε να μισούμε, Τόμας Σέλμπι. Όταν μάλιστα διασταυρώθηκε επί οθόνης με τον Tom Hardy, μας χάρισε κάποιες από τις πιο ταραντινικές σκηνές της σύγχρονης τηλεόρασης, υπό τους ήχους του εκπληκτικού soundtrack της σειράς. Αν θες να την ξεκινήσεις άδειασε το πρόγραμμα σου γιατί είναι βέβαιο ότι θα κολλήσεις με τη σειρά που έκλεισε μια για πάντα τα στόματα όσων πίστευαν ότι οι τραγιάσκες είναι φλώρικες.

Bridgerton (2020, 1 σεζόν)

Ξέρουμε ότι κατά βάθος είσαι ρομαντική ψυχή όσο κι αν δεν το παραδέχεσαι στους γύρω σου. Για αυτό τσέκαρε οπωσδήποτε το Bridgerton που ήταν μια από τις ένοχες απολαύσεις των τελευταίων μηνών. Τα οκτώ αδέλφια της οικογένειας Μπρίτζερτον αναζητούν την αγάπη και την ευτυχία στην υψηλή κοινωνία του Λονδίνου. Εμπνευσμένο από τα επιτυχημένα βιβλία της Τζούλια Κουίν που έγιναν best seller εν ριπή οφθαλμού, το Bridgerton σε πάει ένα ταξίδι στην Αγγλία του 1800, με πολλές ίντριγκες, πισώπλατα μαχαιρώματα, αγάπες κι έρωτες βγαλμένους από άρλεκιν.

Η δημιουργός της σειράς, Shonda Rhimes μάς είχε δώσει τα διαπιστευτήριά της στο Grey’s Anatomy επομένως ξέραμε τι να περιμένουμε κι εδώ. Τα σκηνικά είναι μεγαλοπρεπή, τα ρούχα πλουμιστά όσο πρέπει κι οι ερμηνείες παραπάνω από ικανοποιητικές, σε μια σειρά που βλέπεται απνευστί.

Βερσαλλίες (2015, 3 σεζόν)

Πίσω στο «μακρινό» 2015 βγήκε στον αέρα η φιλόδοξη σειρά Βερσαλλίες, η πιο ακριβή σειρά στην Γαλλία κατά την εποχή. Τοποθετημένη αρχικά στα πρώτα χρόνια της βασιλείας του Λουδοβίκου 14ου, του Βασιλιά Ήλιου ή του Λουδοβίκου του Μέγα, η σειρά προγραμματιζόταν 5 χρόνια πριν ξεκινήσουν καν τα γυρίσματα. Τα εντυπωσιακά κουστούμια και σκηνικά χρειάστηκαν πάνω από 30 άτομα και το 12 % του συνολικού προϋπολογισμού, για να μπορέσουν να αποδώσουν τη χλιδή του παλατιού των Βερσαλλιών και των κατοίκων του. Η πρώτη σεζόν ξεκινά το 1667. Ο Λουδοβίκος ο 14ος είναι παντρεμένος με την Μαρία – Θηρεσία της Ισπανίας και χτίζει το όνειρο του στις Βερσαλλίες. Παραμένει μακριά από το Παρίσι και αναγκάζει τους ευγενείς και την Αυλή να τον ακολουθήσουν.

The Crown (2016 έως και σήμερα)

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ του Ηνωμένου Βασιλείου έχει βρεθεί τόσο στη μικρή όσο και στη μεγάλη οθόνη. Η απεικόνιση της όμως στην επιτυχημένη σειρά του Netflix, The Crown αποτελεί ίσως μία από τις καλύτερες. Στις δύο πρώτες σεζόν, η σειρά εστιάζει στη ζωή της βασίλισσας από τα πρώτα της βήματα, το γάμο της με τον Πρίγκιπα Φίλιππο και τη στέψη μέχρι την έντονη σχέση της με την αδερφή της Μαργαρίτα και την συνεργασία της με τον πρωθυπουργό Winston Churchill. Μπορεί η βασιλική οικογένεια να έχει εκφράσει πολλές φορές την δυσαρέσκειά της ωστόσο το The Crown έχει γοητεύσει κοινό και κριτικούς.

Οι εκπληκτικές ερμηνείες της Claire Foy (στον ρόλο της Ελισάβετ) και του Matt Smith (στον ρόλο του Πρίγκιπα Φίλιππου), σε συνδυασμό με τα υπέροχα κοστούμια και τη σκηνοθετική ματιά του Peter Morgan απογείωσαν τη σειρά και της απέσπασαν αρκετά βραβεία, μεταξύ άλλων Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη δραματική σειρά του 2017. Η 4η Season του The Crown μας μεταφέρει στην δεκαετία του ’80 και εστιάζει σε δύο μεγάλα γεγονότα, την άνοδο και την πορεία της Μάργκαρετ Θάτσερ ως πρωθυπουργός αλλά και τον γάμο του Πρίγκιπα Καρόλου με την λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ. Για ακόμα μια φορά η Olivia Colman (η οποία πήρε τα ηνία για τον ρόλο της Ελισάβετ από τη 3η σεζόν και μετά) εντυπωσιάζει ως Βασίλισσα και καταφέρνει να αναδείξει το βάρος του στέμματος που όπως έχουμε δει και άλλες φορές έρχεται σε σύγκρουση με τα προσωπικά της θέλω.

Πηγή: in2life.gr