Ταινίες στην τηλεόραση (11/6): «Η χαμένη πόλη του Ζ», «Ο τζαναμπέτης», «Lara Croft: Tomb Raider»

Δείτε μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση την Παρασκευή (11/6).

Ταινίες στην τηλεόραση (11/6): «Η χαμένη πόλη του Ζ», «Ο τζαναμπέτης», «Lara Croft: Tomb Raider»

Στις 21:00 το Star θα προβάλει την ταινία «Η χαμένη πόλη του Ζ». Το 1906, ο βρετανός εξερευνητής Πέρσι Φόσετ ταξιδεύει στον Αμαζόνιο και ανακαλύπτει στοιχεία που υποδεικνύουν την ύπαρξη ενός άγνωστου πολιτισμού.

Σε μία αχαρτογράφητη περιοχή της Βολιβίας, στην καρδιά του τροπικού δάσους, ο φιλόδοξος εξερευνητής ανακαλύπτει πολυκαιρισμένα κεραμικά θραύσματα, που αποδεικνύουν περίτρανα την ύπαρξη μιας χαμένης πόλης. Όταν επιστέφει στην Αγγλία και ανακοινώνει τα ευρήματα του για την πόλη, που αποκαλεί «H χαμένη πόλη του Ζ», έρχεται αντιμέτωπος με χλευαστικά σχόλια και χαρακτηρισμού από τον υπόλοιπο επιστημονικό κόσμο.

Με την αμέριστη συμπαράσταση της δυναμικής συζύγου του, ο Πέρσι αποφασίζει να οργανώσει μία νέα αποστολή και να επιστρέψει στον Αμαζόνιο για να αποδείξει ότι οι ισχυρισμοί του είναι πέρα για πέρα αληθινοί.

Σε αυτό το ταξίδι τον συνοδεύει ο πλούσιος εξερευνητής Τζέιμς Μάρεϊ. Μαζί αντιμετωπίζουν απίστευτες προκλήσεις και περιπέτειες, τις οποίες μαθαίνουν και ακολουθούν, μέσα από τις εφημερίδες της εποχής, 40 εκατομμύρια αναγνώστες, μέχρι τη μυστηριώδη εξαφάνιση τους το 1925.

Έτος: 2016

Διάρκεια: 126 λεπτά

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γκρέι

Παίζουν: Τσάρλι Χάναμ, Ρόμπερτ Πάτινσον, Σιένα Μίλερ, Τομ Χόλαντ, Άνγκους ΜακΦάιντεν

Μία ώρα μετά ο ΣΚΑΪ θα δείξει την ταινία «Lara Croft: Tomb Raider». Η Λάρα Κροφτ, γόνος αριστοκρατικής οικογένειας, είναι εκπαιδευμένη σε πολεμικές τέχνες, όπλα και ξένες γλώσσες και έχει ως χόμπι την αναζήτηση και συλλογή αρχαίων αντικειμένων.

Η πιο σημαντική της ανακάλυψη θα γίνει μέσα στο ίδιο της το σπίτι, όπου θα βρει ένα αρχαίο κλειδί που είχε κρύψει ο πατέρας της πριν το θάνατό του. Το κλειδί αυτό έχει τη δύναμη να ενεργοποιήσει το Τρίγωνο του Φωτός, ένα μυστηριώδες αντικείμενο που μπορεί να αλλάζει τον χώρο και το χρόνο.

Όμως η ενεργοποίηση μπορεί να γίνει μόνο μια φορά κάθε 5000 χρόνια, όταν οι πλανήτες του ηλιακού συστήματος βρίσκονται όλοι στην κατάλληλη θέση. Η Λάρα θα πρέπει να βρει το Τρίγωνο πριν αυτό πέσει στα χέρια μιας μοχθηρής μυστικής οργάνωσης και πριν τελειώσει η πλανητική σύγκλιση.

Έτος: 2001

Διάρκεια: 100 λεπτά

Σκηνοθεσία: Σάιμον Γουεστ

Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Γιον Βόιτ, Ίαν Γκλεν, Ντάνιελ Κρεγκ κ.ά.

Στις 22:10 το Mega θα προβάλει την ελληνική ταινία «Ο τζαναμπέτης». Ο Ντίνος θέλει να παντρευτεί την Καίτη, όμως αντιμετωπίζει τη σθεναρή αντίσταση των τριών θείων του, Νεόφυτου, Σάββα και Λάμπη, που είναι δηλωμένα γεροντοπαλίκαρα και φανατικοί πολέμιοι του γάμου.

Η θεία της Καίτης, Βέρα, που μόλις γύρισε από την Ιταλία, αναλαμβάνει να μεταπείσει τα γεροντοπαλίκαρα. Εμφανίζεται στον καθένα ξεχωριστά, με τον τρόπο που εκείνος θα ήθελε τη γυναίκα των ονείρων του, με αποτέλεσμα να την ερωτευτούν και οι τρεις.

Έτος: 1969

Διάρκεια: 95 λεπτά

Σκηνοθεσία: Κώστας Καραγιάννης

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Νίκος Ρίζος, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Δημήτρης Νικολαϊδης, Ορφέας Ζάχος, Μαρίκα Νέζερ,Μίτση Κωνσταντάρα.