Ταινίες στην τηλεόραση (9/6): Έρχεται το Παιχνίδι της Μίμησης!

Την Τετάρτη (9/6) η ελληνική τηλεόραση θα προβάλει αρκετές γνωστές και βραβευμένες ταινίες - Αυτές είναι που ξεχωρίζουν: Serpico, The Imitation Game, Million Dollar Baby, London Boulevard, Red Eye.

Ταινίες στην τηλεόραση (9/6): Έρχεται το Παιχνίδι της Μίμησης!

Σέρπικο Serpico (ΜΕGA, 22:00)

Υπόθεση: Νέο-νουάρ ταινία βασισμένη στην αληθινή ιστορία του αξιωματικού αστυνομίας της Νέας Υόρκης Φρανκ Σέρπικο, που κατήγγειλε τη διαφθορά που επικρατούσε στο αστυνομικό σώμα της Νέας Υόρκης και ήρθε σε σύγκρουση με διεφθαρμένους συναδέλφους του. Μετά τα συνεχόμενα κρούσματα διαφθοράς στο τμήμα και την συνεχή πίεση των άλλων αστυνομικών να πάρει μίζα, ο Σέρπικο (Αλ Πατσίνο) αποφασίζει να απευθυνθεί στους ανωτέρους του, αλλά χωρίς κάποιο αποτέλεσμα, επειδή αρνείται να καταθέσει εναντίων των συνάδελφών του. Παρ΄ολά αυτά όμως δεν θα το βάλει κάτω και θα συνεχίσει την προσπάθεια του για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Το Παιχνίδι της Μίμησης The Imitation Game (STAR, 02:45)

Υπόθεση: Το χειμώνα του 1952, οι Βρετανικές Αρχές εισέβαλαν στο σπίτι του μαθηματικού και αναλυτή, Άλαν Τιούρινγκ και τον συνέλαβαν για «απρεπή συμπεριφορά», μια κατηγορία που αργότερα θα οδηγούσε στην καταδίκη του με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας- ωστόσο κανείς δε γνώριζε ότι επρόκειτο για έναν πρωτοπόρο και ιδιοφυή επιστήμονα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου είχε καθοδηγήσει με επιτυχία μια ομάδα επιστημόνων και είχε αποκρυπτογραφήσει τον κώδικα της περίφημης Γερμανικής μηχανής Enigma. Το πορτραίτο ενός σπουδαίου και παράλληλα περίπλοκου ανθρώπου, στον οποίο εκατομμύρια άνθρωποι οφείλουν τη ζωή τους…

London Boulevard (ALPHA, 23:00)

Υπόθεση: Ένα πρώην κατάδικος από το Νότιο Λονδίνο (Κόλιν Φάρελ) προσπαθεί να κάνει νέα αρχή σαν βοηθός μιας νεαρής ηθοποιού (Κίρα Νάιτλι), με την οποία δε θα αργήσει να κάνει σχέση. Το «London Boulevard» βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Κεν Μπρούεν, ενός από τους πιο δημοφιλείς συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας των τελευταίων δέκα χρόνων, ενώ η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του Γουίλιαμ Μόναχαν, βραβευμένου με ‘Οσκαρ Σεναρίου για την ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε, «The Departed».

Million Dollar Baby (SKAI - 22:00)

Υπόθεση: Ο Φράνκι(Κλιντ Ιστγουντ) είναι ένας πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας, ο οποίος έχει τώρα το δικό του γυμναστήριο για να προπονεί επίδοξους πυγμάχους. Παρά το σκληροτράχηλο παρουσιαστικό του, στην πραγματικότητα κρύβει πολλές ευαισθησίες αλλά φοβάται να τις δείξει γιατί η ζωή τον έχει πληγώσει βαθιά. Σύντομα ο τελευταίος πυγμάχος που προπονεί τον εγκαταλείπει και αυτός. Όλα θα αλλάξουν την ημέρα που θα μπει στο γυμναστήριο του η Μάγκι (Χίλαρι Σουάνκ), μια τριαντάχρονη σερβιτόρα με δύσκολο παρελθόν αλλά γεμάτη θέληση και αποφασιστικότητα. Ο Φράνκι επιμένει πως δεν προπονεί γυναίκες, όμως η Μάγκι με την επιμονή της θα τον κάνει να αλλάξει γνώμη. Έτσι, ξεκινά ένα ταξίδι που θα μάθει και στους δύο πολύ περισσότερα απ’ ό,τι μπορούσαν ποτέ να φανταστούν.

Νυχτερινή Πτήση Red Eye (SKAI, 00:45)

Υπόθεση: Η Λίζα Ράιζερτ (Ρέιτσελ μακ Άνταμς) είναι μια νεαρή κοπέλα που δουλεύει σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Μαϊάμι. Προκειμένου να παραβρεθεί στην κηδεία της γιαγιάς της, πηγαίνει στο Ντάλας με τη μεταμεσονύκτια πτήση. Στην αίθουσα αναμονής θα γνωρίσει έναν γοητευτικό νέο, τον Τζάκσον Ρίπνερ (Κίλιαν Μέρφι), που θα βρεθεί και στο διπλανό κάθισμα μαζί της στη διάρκεια της πτήσης! Οι δυο τους ξεκινούν μία ευχάριστη συζήτηση, όμως λίγο αργότερα αποδεικνύεται πως ο νεαρός είναι επαγγελματίας δολοφόνος και συμμετέχει στο σχέδιο δολοφονίας ενός ανώτατου αξιωματούχου.

Το Παρελθόν Le passé / The Past (EΡΤ2, 22:00)

Υπόθεση: Έπειτα από τέσσερα χρόνια χωρισμού, ο Αχμάντ φτάνει στο Παρίσι από την Τεχεράνη, για να υπογράψει τα χαρτιά του διαζυγίου του, όπως του ζήτησε η Μαρί. Κατά τη διαμονή του, ανακαλύπτει τη νέα σχέση της Μαρί μ’ έναν Άραβα, τις συνεχείς συγκρούσεις με την κόρη της, καθώς και μερικά καλά κρυμμένα μυστικά από το παρελθόν. Αριστοτεχνικά δομημένο οικογενειακό θρίλερ, στημένο πάνω στην αδυναμία προσέγγισης της ανθρώπινης αλήθειας.