Netflix: To ΤΟP-5 με σειρές από την Γαλλία

Οι γαλλικές παραγωγές έχουν κερδίσει την προσοχή στο Netflix τα τελευταία χρόνια - Πέντε επιλογές από σειρές και ταινίες που θα σας κάνουν συντροφιά. 

Netflix: To ΤΟP-5 με σειρές από την Γαλλία

Into the Night

Yπόθεση:
Έχουμε δει λογής και λογής μυθοπλασίες οι οποίες καταπιάνονται με τον Αρμαγεδδώνα ως προς τη θεματολογία τους. Σε αυτήν την κατηγορία θεαμάτων ανήκε και το νέο μίνι sci-fi τηλεοπτικό δράμα επιβίωσης Into the Night του Netflix, για το οποίο καθήκοντα δημιουργού επωμίζεται ο Jason George αντλώντας έμπνευση από το μυθιστόρημα “The Old Axolotl” του Jacek Dukaj, με τους Pauline Etienne, Laurent Capelluto και τον Mehmet Kurtuluş να ηγούνται του cast. Η υπόθεση της παραγωγής εστιάζει σε ένα καταστροφικό κοσμικό γεγονός κατά το οποίο ο ήλιος αρχίζει να σκοτώνει κάθε έμβιο οργανισμό πάνω στον πλανήτη. Μοναδικοί επιζώντες είναι οι λιγοστοί επιβάτες ενός αεροσκάφους και το πλήρωμα της νυχτερινής τους πτήσης που έχει ξεκινήσει από τις Βρυξέλλες προσπαθώντας πλέον μέσα στην ασφάλεια του σκοταδιού να παραμείνουν ζωντανοί καθώς πετούν προς τα δυτικά. Οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να αποβεί μοιραία και ξέρουν ότι τους περιμένει ακαριαίος θάνατος αν τους προφτάσει το ξημέρωμα.

The Forest / La Forêt

Υπόθεση: Η σειρά La Foret ( The Forest ) προβλήθηκε το 2017 και κέρδισε τις εντυπώσεις. Το σενάριό της αρκετά γνωστό μιας και πρόκειται για μία εξαφάνιση και δολοφονία ενός κοριτσιού σε μία μικρή ήρεμη πόλη της Γαλλίας. Η ιστορία εστιάζει μεν στην εύρεση του κατά συρροή δολοφόνου αλλά και στην λύση της ιστορίας μία εκ των πρωταγωνιστριών. Η σειρά ξεκινά με την δολοφονία και τον βιασμό ενός κοριτσιού 16 ετών όπου ταράζει την τοπική κοινωνία. Βέβαια πριν αρκετά χρόνια στο ίδιο δάσος που γίνετε η δολοφονία είχαν εξαφανιστεί άλλα δύο κορίτσια που δεν βρέθηκαν ποτέ, πράγμα που σημαίνει πως ίσως ο δολοφόνος να “ξαναχτύπησε” μετά από χρόνια στην πόλη τους. Η τοπική αστυνομία δεν δείχνει αμέσως ενδιαφέρον για την εξαφάνιση του κοριτσιού αλλά για καλή τύχη των γονιών της εκεί βρίσκεται ο νέος “ξένος” διοικητής Gaspard Decker που ξεκινάει την διαδικασία εύρεσης της Jennifer Lenoir.

The Chalet / Le Chalet

Υπόθεση: Το «The Chalet» είναι μια mini γαλλική σειρά 6 επεισοδίων που αρχικά προβλήθηκε από το κανάλι France 2 και στη συνέχεια πέρασε στο πρόγραμμα του Netflix για διεθνή διανομή. Υφολογικά θεωρείται θρίλερ που συνδυάζει στοιχεία slasher και μυστηρίου whodunit δομής με επιρροές από Agatha Christie και ταινίες τρόμου/slasher των 80s. Η ιστορία εκτυλίσσεται σε δύο ξεχωριστές χρονικές περιόδους τις οποίες βλέπουμε παράλληλα σε κάθε επεισόδιο. Κάποια γεγονότα τοποθετούνται στο 1997 όπου μια τετραμελής οικογένεια μετακομίζει σε ένα σαλέ της γαλλικής ορεινής επαρχίας. Παρακολουθούμε τις σχέσεις των μελών της οικογένειας με τους ντόπιους οι οποίες άλλοτε είναι καλές και άλλοτε άστατες. Το δεύτερο μέρος της ιστορίας διαδραματίζεται το 2017 όπου στο ίδιο σαλέ μεταβαίνουν πολλά φιλικά πρόσωπα, κάποια μάλιστα υπήρξαν παιδικοί φίλοι έχοντας ζήσει τα παιδικά τους χρόνια στο κοντινό χωριό όπου βρίσκεται το σαλέ.

La Mante - Ο μάντης

Υπόθεση: O “Μάντης” ήταν μία γυναίκα κατά συρροή δολοφόνος που είχε στον ενεργητικό της 8 θανάτους και μόνο άνδρες. Οι άνδρες δεν ήταν τυχαία θύματα για την δολοφόνο καθώς όλοι τους είτε κακοποιούσαν τα παιδιά τους ή γενικά την οικογένειά τους. Ο κάθε θάνατος ήταν διαφορετικός και ακόμη πιο ανατριχιαστικός που έκανε την “Μάντη” άκρως επικίνδυνη. Βέβαια την χρονική περίοδο που παρακολουθούμε έχει ήδη συλληφθεί και βρίσκετε στην φυλακή. Η ιστορία μας ξεκινά όταν ξαφνικά εμφανίζεται ένας μιμητής της δολοφόνου και σκοτώνει τα θύματά της ακριβώς και με τις ίδιες λεπτομέρειες που σκότωνε και αυτή. Εκεί αναλαμβάνει δράση η πραγματική “Μάντης” που μιλώντας με την αστυνομία τους προσφέρει την βοήθειά της για να βρουν τον νέο δολοφόνο. Βέβαια υπό τον όρο πως στην υπόθεση θα είναι ο γιος της και αστυνομικός πλέον που έχει να τον δει 15 χρόνια περίπου.

Lupin

Υπόθεση: Καθόλου διασκευή των μυθιστορημάτων του Μορίς Λεμπλάν των αρχών του περασμένου αιώνα, με ήρωα τον «αριστοκράτη λωποδύτη» Αρσέν Λουπέν, το «Lupin» είναι περισσότερο ένας φόρος τιμής στον ήρωα και τα... αμφιλεγόμενα ιδανικά του, στη σχολή του γαλλικού policier, αλλά κι ένα διακριτικό, καμουφλαρισμένο σε θρίλερ, σχόλιο για την ταξική και φυλετική ανισότητα στην Ευρώπη. Κεντρικός ήρωας είναι ο Ασάν Ντιοπ, με την τεράστια, γοητευτική μορφή του Ομάρ Σι (ο οποίος, να το πούμε, ρεαλιστικά δεν θα περνούσε ποτέ απαρατήρητος). Ο Ασάν μεγάλωσε με τον πατέρα του, μετανάστες από την Αφρική κι από εκείνον ρούφηξε το θαυμασμό για τον Αρσέν Λουπέν, που μπορούσε να μεταμορφώνεται σε οποιονδήποτε και να μην γίνεται ποτέ αντιληπτός και να πετυχαίνει, έτσι, τις μεγαλύτερες ληστείες, αλλά πάντα με μια απόχρωση ιδιοσυγκρασιακής δικαιοσύνης.