Netflix: Oι 5 ισπανικές σειρές που αξίζει να δεις (vid)

Οι ισπανικές παραγωγές γνώρισαν άνθηση σε όλο τον κόσμο μέσω του Netflix μετά την επιτυχία του La Casa de Papel - Αυτές είναι οι 5 επιπλέον σειρές από την Ισπανία που αξίζει να δεις

Netflix: Oι 5 ισπανικές σειρές που αξίζει να δεις (vid)

Εκτός από ταινίες, οι Ισπανοί τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργήσει εξαιρετικές παραγωγές και στα τηλεοπτικά σίριαλ. Με ποιότητα σε γράψιμο, σκηνοθεσία, αλλά και φωτογραφία, τα οποία έχουν κερδίσει την εκτίμηση και του ελληνικού κοινού.

COSMOTE: Δώρο προς όλους - Τι δίνει απεριόριστα για όλα τα Σαββατοκύριακα μέχρι και τις 21 Ιουνίου

Αυτές είναι οι 5 σειρές του Netflix από την χώρα που γνώρισαν άνθηση μετά την τρομερή επιτυχία του La Casa de Papel.

1. Vis a vis (Locked Up)

Σεζόν: 4

Bαθμολογία imdb: 8.2

Υπόθεση: Η ιστορία ξεκινά με την Macarena μια αφελή κοπέλα που ερωτεύτηκε το αφεντικό της και για χάρη του ρευστοποιήσε την εταιρία του, βέβαια όταν η ώρα των ευθυνών ήρθε εκείνη πήρε όλο το φταίξιμο με εκείνον να αρνείται κάθε σχέση μαζί της. Η Macarena μπαίνει στην φυλακή και τότε όλα ξεκινούν. Βλέπουμε την προσαρμογή της στις φυλακές Cruz , τα πράγματα φυσικά εκεί δεν θα είναι εύκολα εκείνη είναι η καινούργια και έχει πολλά να μάθει. Η σειρά παρουσιάζει την ζωή στις φυλακές πολύ ομορφα, με αρκετές διαμάχες ανάμεσα στις κρατούμενες και το προσωπικό της φυλακής. Οι φυλακές φυσικά δεν είναι καθαρές πολλές παρανομίες συμβαίνουν, διακίνηση ναρκωτικών, εκβιασμοί και βιασμοί είναι καταστάσεις που συμβαίνουν συχνά. Η σειρά έχει το πολύ θετικό στοιχείο ότι δεν επικεντρώνεται μόνο μέσα στις φυλακές αλλά έχει και μεγάλη ιστορία έξω από αυτές.

Μια συγκρατούμενη της Macarena έχει κρυμμένο το ποσό των 9 εκατομυρίων ευρώ, όταν εκείνη πεθάνει η Macarena θα αναθέσει στην οικογένεια της την αποστολή του να βρουν τα χρήματα. Αυτό βέβαια παραπάνω μπελάδες θα φέρει με την οικογένεια της να μπαίνει σε κίνδυνο τόσο με την αστυνομία όσο και με τους “φίλους” της Zulema μιας πανουργας κρατούμενης που ψάχνει το ποσό για να αποδράσει. Οι δυναμικές που δημιουργεί η σειρά ανάμεσα στους χαρακτήρες είναι άλλες φορές απολαυστικές άλλες συγκινητικές και ποτε δεν απογοητεύουν δίνοντας νέα πράγματα στην πλοκή. Η σειρά είναι πολύ καλή στην απεικόνιση των Villains τους οποίους μισείς θανάσιμα. Βέβαια τεράστιο ρόλο σε αυτό παίζουν και οι άψογες ερμηνείες του Cast που τόσο οι ”καλοι” της ιστορίας όσο και οι ”κακοι” καταφέρνουν να σου μεταδώσουν τα συναισθήματα που πρέπει

2. Cable Girls (Οι τηλεφωνήτριες)

Σεζόν: 5

Βαθμολογία imdb: 7.6

Υπόθεση: Η ζωή τεσσάρων γυναικών που εργάζονται ως τηλεφωνήτριες στην κρατική τηλεφωνική εταιρεία του κέντρου, είναι το επίκεντρο της σειράς. Γυναίκες με διαφορετικό υπόβαθρο και προσωπικότητες καταφέρνουν να δημιουργήσουν μια δυνατή φιλία. Η μία στηρίζει την άλλη στις δυσκολίες και όλες μαζί θα γίνουν μάρτυρες ενός φόνου που θα γίνει το μεγάλο τους μυστικό. Από τη μία είναι η Alba/Lidia (Blanca Suarez) η οποία από μικρή αναγκάστηκε να γίνει πόρνη και κλέφτρα. Επιδίωξε την θέση της τηλεφωνήτριας μετά από εκβιασμό αστυνομικού που ζήτησε ως αντάλλαγμα για τη δολοφονία που διέπραξε, να κλέψει ένα χρηματικό ποσό απ’την τηλεφωνική εταιρεία. Γι’αυτό έρχεται πολύ κοντά με τον Carlos (Martiño Rivas), τον γιο του ιδιοκτήτη. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν εκεί δουλεύει και ο πρώτος μεγάλος της έρωτας, παντρεμένος με την κόρη του ιδιοκτήτη.

Από την άλλη η Carlota, μια κοπέλα από πλούσια οικογένεια και έναν αυταρχικό πατέρα που κάνει τα πάντα για να σταματήσει η κόρη του την δουλειά καθώς δεν ‘επιτρέπεται’ στην τάξη τους. Τι θα πει ο κόσμος;. Όχι μόνο ξεφεύγει απ΄την οργή του, αλλά εναντιώνεται συνεχώς στην αδικία που βιώνουν οι γυναίκες από τους εργοδότες, αλλά και από όλους τους άντρες. Είναι μάλιστα και η εκείνη που παρακίνησε όλες τις τηλεφωνήτριες να απεργήσουν όταν η σύντροφος της απολύεται άδικα. Η τρίτη της παρέας είναι η Marga (Nadia de Santiago). Ένα κορίτσι από χωριό, ήσυχο και κάπως αφελές που την τρομάζει η ζωή στην Μαδρίτη. Αυτή είναι και η έκπληξη της σειράς, αφού σε πολλές περιπτώσεις αψηφά τους φόβους, ενώ καταφέρνει μέσα σε όλα να ερωτευτεί παράφορα. Τέλος, η τέταρτη είναι η Ángeles (Maggie Civantos). Παντρεμένη και μητέρα ενός κοριτσιού. Η ζωή της ανατρέπεται όταν μαθαίνει πως ο άντρας της την απατά συστηματικά. Από μία ήσυχη γυναίκα που είναι πρόθυμη να υπακούει στις εντολές του συζύγου της, μετατρέπεται σε ένα θηρίο ικανό να κάνει τα πάντα για να τον καταστρέψει. Ειδικά, όταν εκείνος ασκεί βία και οι μώλωπες γίνονται πια ένα με το κορμί της.

3. Grand Hotel

Σεζόν: 3

Βαθμολογία imdb: 8.4

Yπόθεση: Αν σε μάγεψαν οι Τηλεφωνήτριες και τα δράματά τους, τότε σίγουρα θα ξετρελαθείς και με το Gran Hotel. Πέρα από το γεγονός ότι παίζουν πολλοί από τους ηθοποιούς της από πάνω σειράς που θα θες ήδη να ξαναδείς, η ιστορία και οι χαρακτήρες της περιπλέκονται ακόμα περισσότερο εδώ.

Το Gran Hotel είναι υπαρκτό ξενοδοχείο και πολλές από τις ιστορίες του σεναρίου είναι εμπνευσμένες από τα όσα έχουν ακουστεί για αυτό και τις μεγάλες προσωπικότητες που πέρασαν από εκεί. Όλα ξεκινούν όταν ο Χούλιο μαθαίνει ότι η αδελφή του που δούλευε στο ξενοδοχείο, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς και πιάνει δουλειά εκεί προκειμένου να μάθει τι συνάβη. Το Gran Hotel ή αλλιώς βασίλειο της ίντριγκας είναι η πιο επιτυχημένη σειρά της Ισπανίας και όχι άδικα, ενώ σύντομα αναμένεται να μεταφερθεί και στο Χόλιγουντ που έχει ήδη αγοράσει τα δικαιώματα. Λιώσε άφοβα.

4. Elite

Σεζόν: 3

Βαθμολογία imdb: 7.6

Υπόθεση: Η ισπανική σειρά Elite είναι μια από τις αγαπημένες του νεανικού κοινού του Netflix.Το Elite είναι μια δραματική εφηβική σειρά που μας περιγράφει τη ζωή των μαθητών στο κολέγιο Las Encinas, ένα κολέγιο στο οποίο μπορούν να φοιτήσουν μόνο οι οικογένειες της ελίτ, με μικρές εξαιρέσεις σε περίπτωση υποτροφιών. Τα εφηβικά δράματα είναι πολύ συχνά πλέον στους καταλόγους του Netflix, και τα περισσότερα από αυτά σχετίζονται με εξιχνιάσεις φόνων που διεξήχθησαν στα πλαίσια της σχολικής χρονιάς ή του σχολικού χώρου και πάντα από μαθητές του κολεγίου.

Η βασική ιδέα του σεναρίου με τα εγκλήματα, η σκηνοθεσία, ο τρόπος δηλαδή που παρουσιάζονται, με αναφορές στο παρελθόν ξετυλίγοντας σιγά σιγά του κουβάρι της αλήθειας που μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στη λύση του μυστηρίου, και τα ζητήματα ρατσισμού και κοινωνικού αποκλεισμού που θίγει είναι τρία πολύ καλά στοιχεία της σειράς. Υπάρχουν ανατροπές και αρκετή δράση. Η σειρά αποτελείται από τρεις σεζόν των οκτώ επεισοδίων. Η φωτογραφία είναι πολύ καλή, τα χρώματα ζεστά, και τα σκηνικά όπως αρμόζει στις παραγωγές τέτοιου επιπέδου. Η υποκριτική των ηθοποιών είναι ακριβώς στα επίπεδα που πρέπει, ενώ σίγουρα μπορείς να διακρίνεις τη δουλειά που έχει προηγηθεί ώστε εσύ να παρακολουθείς τη σειρά από την οθόνη σου.

5. Alta mar (Tαραγμένα Νερά)

Σεζόν: 3

Βαθμολογία imdb: 6.8

Υπόθεση: Στα τέλη της δεκαετίας του ’40, μετά το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και αφού πλέον έχει φύγει από την ζωή ο πατέρας τους, οι αδερφές Villanueva αποφασίζουν να αφήσουν πίσω τους την χώρα τους, την Ισπανία και να ψάξουν για μια διαφορετική ζωή στην μακρινή Αμερική. Η Eva, με την αδερφή της Carolina παίρνουν την μεγάλη αυτή απόφαση και επιβιβάζονται στο υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο του Fernando Fábregas, αρραβωνιαστικού της Carolina, με προορισμό την Βενεζουέλα. Το ταξίδι τους μοιάζει ειδυλλιακό, μέχρι την στιγμή που κάποιος αρχίζει να δολοφονεί επιβάτες. Η Eva αποφασισμένη να ανακαλύψει τι συμβαίνει, και θέλοντας πληροφορίες για το νέο της βιβλίο, αρχίζει να βοηθάει τον πλοίαρχο Nicolás Vázquez στην έρευνα για τις δολοφονίες.

Η πρώτη και η δεύτερη σεζόν χρονικά δεν έχουν διαφορά μεταξύ τους αφού τα γεγονότα εξελίσσονται σε λίγες εβδομάδες, όσο δηλαδή διαρκεί το ταξίδι από την Ισπανία στην Βενεζουέλα. Πολιτικά παιχνίδια, ερωτικά τρίγωνα, μεταπολεμικά μυστικά και συμμαχίες με τους Ναζί που πρέπει να μείνουν μυστικές με κάθε κόστος είναι μόνο κάποια από τα θέματα στα οποία ασχολούμαστε στις δύο σεζόν της σειράς. Υπέροχη σκηνοθεσία που δεν σε κουράζει κάτι που είναι πολύ σημαντικό αφού ο θεατής βλέπει 16 επεισόδια με φόντο τα καταστρώματα ενός πλοίου, ενδιαφέρον σενάριο το οποίο δεν αφήνει plot holes και αξιοπρεπέστατες ερμηνείες από το cast. Καταπληκτικά κοστούμια και αέρας των ’40s ολοκληρώνουν το σκηνικό σε μια σειρά που θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί “crime series”