Ταινίες στην τηλεόραση (11/5): Snake eyes

Αυτές είναι οι ταινίες στην τηλεόραση για την Τετάρτη (11/12) - Ξεχωρίζει η ταινία «Snake eyes» με πρωταγωνιστή τον Νίκολας Κέιτζ.

Ταινίες στην τηλεόραση (11/5): Snake eyes

Alpha (23.00) - Snake eyes

Yπόθεση: Ο Ρικ Σαντόρο είναι ένας αστυνομικός στο Ατλάντικ Σίτυ, που η ζωή του αλλάζει όταν βρεθεί αυτόπτης μάρτυρας, μαζί με ένα ολόκληρο γήπεδο θεατών, μιας αιφνίδιας πολιτικής δολοφονίας. Καθώς το αστυνομικό καθήκον τον καλεί να αναλάβει δράση, αποφασίζει να αναλάβει κεντρικό ρόλο στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Μια σειρά εντατικών ανακρίσεων ξεκινά, σύντομα όμως διαπιστώνει ότι κάθε μικρό βήμα που καταφέρνει τον οδηγεί σε ένα όλο και πιο μεγάλο παζλ μυστηρίου, συνομωσίας και διαφθοράς. Όταν, όμως καταλάβει ότι έχει ανοίξει την πόρτα μιας πλεκτάνης που δεν έχει προηγούμενο, η ζωή του θα έχει ήδη μπει σε θανάσιμο κίνδυνο… Καταιγιστική δράση από τον μετρ του είδους, Μπράιαν Ντε Πάλμα, πάνω σε μια σφιχτοδεμένη ιστορία πολιτικής ίντριγκας και συνωμοσίας.

ΕΡΤ-2 (22.00) - Truman

Υπόθεση: Όταν ο Τζούλιαν (Ρικάρντο Ντάριν) δέχεται μια αναπάντεχη επίσκεψη από το παιδικό του φίλο Τόμας (Χαβιέ Καμάρα), η συνάντηση τους είναι γλυκόπικρη. Η επανένωσή τους, η πρώτη μετά από πολλά χρόνια θα είναι και η τελευταία τους. Διαγνωσμένος με σοβαρή ασθένεια, ο Χούλιαν αποφασίζει ότι δε θέλει να κάνει άλλες θεραπείες, αλλά να ασχοληθεί με τα κληρονομικά του, την ίδια του την κηδεία και το πιο σημαντικό απ’ όλα: Να βρει ένα σπίτι για τον αγαπημένο του σκύλο: Τρούμαν. Η τελευταία αυτή πράξη του ραγίζει την καρδιά. Καθώς οι δύο άντρες περιφέρονται στους δρόμους της Μαδρίτης, επισκέπτονται βιβλιοπωλεία, εστιατόρια, γιατρούς και κτηνίατρους, ένας ιδιαίτερος δεσμός αναπτύσσεται ανάμεσα τους. Νοσταλγικό, γεμάτο επιθυμίες, το Truman μελετάει την λανθασμένη αντίληψη που έχουμε για το θάνατο, ως κάτι που μπορούμε να κατανοήσουμε και να αντιμετωπίσουμε με πολιτισμένο τρόπο. Όσο και να προσπαθεί να έχει τον έλεγχο, ο Τζούλιαν πρέπει να αντιμετωπίσει το χάος και την αβεβαιότητα που συνοδεύει τη γνώση του επικείμενου θανάτου, και την αδυναμία να φροντίσει για τα πάντα πριν φύγει. Με τη βοήθεια των σπουδαίων ηθοποιών Ντάριν και Καμάρα, ο Γκάι φέρνει χιούμορ κι ευαισθησία σε μια προσωπική ιστορία και μια φιλία πριν το τέλος της ζωής.

OPEN (21.00) - Electra

Υπόθεση: Η Ηλέκτρα επιβιώνει από μια επιθανάτια εμπειρία χάρις στον τυφλό δάσκαλο Stick (Terence Stamp). Κοντά σε αυτόν θα μάθει μια τυφλή πολεμική τέχνη (Kimagure), μια αρχαία μέθοδο πειθαρχίας, καθώς και την ικανότητα να ανασταίνει τους νεκρούς. Η Ηλέκτρα αποβάλλεται σύντομα από την ομάδα του, λόγω της αδυναμίας της να ελέγξει την οργή της. Φεύγει και χρησιμοποιεί την εκπαίδευσή της για να γίνει ένας επαγγελματίας δολοφόνος επί πληρωμή. Στην τελευταία αποστολή που θα αναλάβει να εκτελέσει, έρχεται σε σύγκρουση με τα συναισθήματά της και αρνείται να σκοτώσει τους στόχους της (έναν πατέρα και την κόρη του). Αντίθετα, θα προσπαθήσει να τους προστατεύσει, όταν ο πρώην εντολοδόχος της θα στείλει μια άλλη ομάδα δολοφόνων για να πετύχει τον σκοπό του. Από τις σελίδες των κόμικ της Μάρβελ στην κινηματογραφική οθόνη, έρχεται η μοναδική Ελληνίδα ηρωίδα, η σέξι Ηλέκτρα που γνωρίσαμε στην επιτυχημένη κινηματογραφική μεταφορά του Daredevil.

OPEN (23.00) - 13 Hours

Υπόθεση: Tο βράδυ της 11ης Σεπτεμβρίου του 2012, την 11η επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, μια ομάδα ισλαμιστών επιτίθεται στις εγκαταστάσεις της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής καθώς και σε ένα κοντινό παράρτημα της CIA στη Βεγγάζη, Λιβύη. Σκότωσαν τέσσερις Αμερικανούς, συμπεριλαμβανομένου του Πρέσβη των ΗΠΑ, Κρίστοφερ Στίβενς. Μία εξαμελής ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ από πρώην Navy Seals και πράκτορες της CIA έχουν αποσταλεί για να υπερασπιστούν τους εναπομείναντες Αμερικανούς που είναι ακόμα ζωντανοί.

-Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Μίτσελ Ζούκοφ. Τα γυρίσματα έγιναν στη Μάλτα και στο Μαρόκο.

-Έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ Μίξης Ήχου στην 89η απονομή των βραβείων.

-Αν και συγκέντρωσε μόλις 69,4 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, έναντι ενός προϋπολογισμού που έφτασε τα 50 εκατομμύρια, η ταινία έλαβε γενικά θετικές κριτικές.

STAR (02.00) - Assasins

Υπόθεση: Ο Ρόμπερτ Ραθ (Σιλβέστερ Σταλόνε,) θεωρείται ο καλύτερος δολοφόνος επί πληρωμή. Όμως, τώρα πια το μόνο που επιθυμεί είναι να εγκαταλείψει οριστικά το «επάγγελμά» του. Παρόλα αυτά, όταν αναλαμβάνει ένα τελευταίο συμβόλαιο, η κατάσταση περιπλέκεται αφού ο Ραθ αισθάνεται μια έντονη έλξη για τον στόχο του, τη γοητευτική Ιλέκτρα, (Τζούλιαν Μουρ). Παράλληλα, ο Μιγκέλ Μπέιν (Αντόνιο Μπαντέρας) ένας νεαρός κι αρκετά ενθουσιώδης «συνάδελφός» του Ραθ, που φιλοδοξεί να πάρει την πρωτιά από τον τελευταίο, σκοπεύει να δολοφονήσει αυτός την Ιλέκτρα για να καρπωθεί την αμοιβή και κατόπιν να σκοτώσει και τον Ραθ. Η αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο επαγγελματίες δολοφόνους θα είναι σκληρή.