Ταινίες στην τηλεόραση (1/5): Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι, Η κόρη μου η σοσιαλίστρια, Αττίλας

Δείτε μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση το Σάββατο (1/5). 

Ταινίες στην τηλεόραση (1/5): Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι, Η κόρη μου η σοσιαλίστρια, Αττίλας

Στις 21:10 ο Alpha θα προβάλει την ελληνική ταινία «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια». Ένας επιχειρηματίας υποδέχεται την κόρη του από το εξωτερικό που είχε πάει για σπουδές προκείμενου να αναλάβει τη διοίκηση της επιχείρησης.

Στο εργοστάσιο όμως δουλεύει και ένας υπάλληλος ο οποίος δεν είναι και τόσο ευπρόσδεκτος στα αφεντικά του. Η κατάσταση χειροτερεύει για αυτόν όταν έρχεται σε σύγκρουση για διάφορα θέματα με την νέα αφεντικίνα. Όμως μέσα από αυτές τις συγκρούσεις θα γεννηθεί ο έρωτας.

Έτος: 1966

Διάρκεια: 94 λεπτά

Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Σταύρος Ξενίδης, Νικήτας Πλατής, Πέτρος Λοχαϊτης, Χρόνης Εξαρχάκος, Αλίκη Ζαβερδινού, Χρύσα Κοζίρη, Χρήστος Μάντζαρης, Μάκης Γιαννόπουλος, Νίκος Τσούκας, Ντίνος Καρύδης, Γιώργος Μεσσάλας, Αλέκος Ζαρταλούδης.

Στις 22:50 το Star θα δείξει την ελληνική ταινία «Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι». Ένας πλοίαρχος, διοικητής σχολής, ο Λεωνίδας Πετρόχειλος με τρεις ζωηρούς γιους, τον Κίμωνα, τον Αντρέα και τον Μπάμπη, έμεινε χήρος, γι’ αυτό προσλαμβάνει την κυρία Μαίρη, ως οικονόμο για να μπει μια τάξη στο χάος, που επικρατεί στο σπίτι του.

Η κυρία Μαίρη εκτός από την τάξη στο σπίτι, βάζει τάξη και στην οικογένεια και γίνεται αμέσως απαραίτητη και αγαπητή σε όλους.

Όταν όμως αποκαλύπτεται η απάτη, που έπαιξε η Μαίρη στον Λεωνίδα με τη βοήθεια του φίλου του Ξενοφώντα, ο αυστηρός διοικητής αναγκάζεται να τη διώξει αλλά ο έρωτας πάντα κερδίζει.

Έτος: 1967

Διάρκεια: 82 λεπτά

Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Θανάσης Παπαδόπουλος, Σταύρος Ξενίδης, Παύλος Λιάρος, Μίτση Κωνσταντάρα, Βαγγέλης Ιωαννίδης

Το ίδιο κανάλι στις 00:45 θα προβάλει την ταινία «Αττίλας, ο κατακτητής». Οι πρώτοι στρατιώτες του Αττίλα ήταν κάτοικοι της Κασπίας, όμως σταδιακά ο χαρισματικός στρατηλάτης δημιούργησε μια ανθρώπινη πολεμική μηχανή, τόσο οργανωμένη και αποτελεσματική, ώστε οι Ρωμαίοι, θέλοντας να αποφύγουν ενδεχόμενη επίθεση των Ούννων και μια άμεση απειλή για την ακμάζουσα αυτοκρατορία τους, προτιμούσαν να τους παρέχουν πλουσιοπάροχες ετήσιες «δωρεές».

Βέβαια οι Ρωμαίοι ήταν φανερά ανήσυχοι γι’ αυτήν την κατάσταση και γι’ αυτό τελικά αποφάνθηκαν πως ο Στρατηγός Φλάβιος Αέτιος ήταν ο μοναδικός άνθρωπος, που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τις ορδές του Αττίλα.

Ο Αέτειος αντιλήφθηκε τις ηγετικές ικανότητες του Αττίλα και συμπέρανε πως ο καλύτερος τρόπος για να τον εμποδίσει να επιτεθεί στη Ρώμη ήταν να... τον κάνει σύμμαχο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Όμως, παρόλο τον αμοιβαίο σεβασμό τους, σύντομα έγινε αντιληπτό ότι μόνο ένας άνδρας θα ήταν ο αδιαφιλονίκητος αυτοκράτορας της οικουμένης.

Έτος: 2001

Διάρκεια: 167 λεπτά

Σκηνοθεσία: Ντικ Λόουρι

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Πάουερς Μπουθ, Ρεγκ Ρότζερς, Πολίν Λιντς, Στίβεν Μπέρκοφ, Τόμι Φλάναγκαν, Τιμ Κάρι.