Netflix: Πρεμιέρα για το best seller «Shadow and Bone» - Το νέο Game of Thrones

To best seller μυθιστόρημα «Shadow and Bone», έγινε σειρά στο Netflix - Θυμίζει Game of Thrones - Έκανε πρεμιέρα και έχει κερδίσει τις εντυπώσεις.

Netflix: Πρεμιέρα για το best seller «Shadow and Bone» - Το νέο Game of Thrones

Tα μπεστ σέλερ μυθιστορήματα της Leigh Bardugo ζωντάνεψαν επιτέλους στην οθόνη μέσα από τη νέα σειρά φαντασίας του Netflix "Shadow and Bone" (ελ. Σκιές και Οστά). Η σειρά εστιάζει στην ορφανή χαρτογράφο Alina Starkov (Jessie Mei Li) και στις σκοτεινές δυνάμεις που συνωμοτούν εναντίον της, όταν εξαπολύει μια απερίγραπτη δύναμη που μπορεί να αλλάξει τη μοίρα του διαλυμένου κόσμου της.

Η μεταφορά αυτού του τεράστιου κόσμου στην οθόνη δεν ήταν εύκολο κατόρθωμα. Πριν από την πρεμιέρα της σειράς, ο showrunner, σεναριογράφος και διευθυντής παραγωγής Eric Heisserer, η συγγραφέας και διευθύντρια παραγωγής Bardugo και ο διευθυντής παραγωγής Shawn Levy (21 Laps Entertainment) σχολίασαν τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη διασκευή των βιβλίων, στην επιλογή του καστ για αυτούς τους λατρεμένους ήρωες και για το πώς η σειρά ξεχωρίζει στον χώρο του είδους.

Η Eric Heisserer είπε τα εξής: «Περίπου τρία χρόνια πριν έβαλα ως στόχο για τη νέα χρονιά να διαβάζω περισσότερο για ευχαρίστηση. Ζήτησα από μερικούς φίλους προτάσεις για βιβλία και κάποιος είπε "Θα σου άρεσε Η Συμμορία των Έντεκα από τον Κάρολο Ντίκενς σε ένα φανταστικό περιβάλλον;" Έτσι, καταβρόχθισα το Six of Crows και το απόλαυσα τόσο πολύ που τουίταρα στη Leigh για να την ευχαριστήσω για αυτό το απίστευτο βιβλίο.

Έπειτα, έπεσε στα χέρια μου η πρωτότυπη τριλογία Σκιές και Οστά, και απόλαυσα πραγματικά τη δυναμική ιστορία ενηλικίωσης της νεαρής ηρωίδας. Έναν χρόνο αργότερα, η λογοτεχνική μάνατζες της Leigh επικοινώνησε μαζί μου για να με ενημερώσει ότι το Netflix απέκτησε τα δικαιώματα του Σκιές και Οστά, και πως είχαν δει όλοι το τουίτ μου στη Leigh. Η παρουσίασή μου όμως αφορούσε τη διασκευή όλης της σειράς, των Σκιές και Οστά και Six of Crows. Έτσι, μετά από δύο μήνες, με κάλεσαν από το Netflix για να μου πουν πως είχαν αποκτήσει τα δικαιώματα για τα πάντα».

Τι διαφοροποιεί το Σκιές και Οστά από τις άλλες σειρές του ίδιου είδους; Η Shawn Levy δήλωσε: «Τα βιβλία –και τώρα η σειρά– είναι εμπνευσμένα σε μεγάλο βαθμό από την τσαρική Ρωσία. Δεν είναι μια ιστορική αναπαράσταση, αλλά αντλεί ιδέες από αυτήν τη μοναδική αισθητική.

Θεωρώ πως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε έμπνευση και επιρροές από τον Μεσαίωνα, αλλά θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα έργο του είδους που να είναι, από αισθητική και στιλιστική άποψη, διαφορετικό από ό,τι έχουμε δει. Από τα κοστούμια μέχρι τον σχεδιασμό της παραγωγής και τις ομιλούμενες γλώσσες της σειράς, το Σκιές και Οστά δίνει την αίσθηση κάτι μοναδικά φρέσκου. Η σειρά είναι επίσης έντονα ρομαντική και διανθισμένη με έξυπνο χιούμορ».

Η υπόθεση είναι η εξής: Το Shadow and Bone μας μεταφέρει σε έναν κόσμο που έχει καταστραφεί από πολέμους, εκεί όπου μια ορφανή κοπέλα η Alina Starkov μόλις εξαπέλυσε μια απίστευτη δύναμη που θα μπορούσε να είναι το κλειδί για την απελευθέρωση της χώρας της. Με την τερατώδη απειλή του Shadow Fold να καραδοκεί, η Alina πρέπει να ξεχάσει όσα ήξερε και να εκπαιδευτεί ως μέρος ενός ελιτ στρατού μάγων, γνωστού και ως Grisha. Αλλά καθώς παλεύει να ακονίσει τις δυνάμεις της, διαπιστώνει ότι σύμμαχοι και εχθροί μπορούν να μοιάζουν περισσότερο από όσο νόμιζε, διότι σε αυτόν τον άνισο κόσμο τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Όλα διακυβεύονται στην κόψη του ξυραφιού και στην υπόθεση εμπλέκεται και μια συμμορία εγκληματιών και έτσι θα χρειαστούν περισσότερα από τη μαγεία για να επιβιώσουν