Netflix: Oι 5 καλύτερες νεανικές σειρές

Καλοκαίρι, νιάτα, ανεμελιά, έρωτες, ενηλικίωση, περιπέτειες, μυστήρια, αλλά και μαθήματα ζωής - Αυτές είναι οι 5 καλύτερες νεανικές σειρές στο Netflix που κέρδισαν τις εντυπώσεις. 

Netflix: Oι 5 καλύτερες νεανικές σειρές

To Νetflix τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει αρκετά και στις νεανικές σειρές. Παραγωγές από την Αγγλία, την Ισπανία, την Ιταλία και φυσικά από τις ΗΠΑ. Αυτές είναι που ξεχωρίζουν, έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις.

SUMMERTIME (1 σεζόν) - Ιταλία

Υπόθεση: Γυρισμένο αυστηρά στην Ιταλία και εμπνευσμένο από ένα από τα πιο αγαπημένα lovestory, το Summertime είναι η τέλεια σειρά για το καλοκαίρι. Μία δυνατή πρώτη αγάπη ωριμάζει μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού, εξελίσσεται και ξεπερνά τις δυσκολίες. 8 φρέσκα επεισόδια μας αποδεικνύουν ότι τα ετερώνυμα έλκονται και μας ταξιδεύουν στην πιο χαλαρωτική ψηφιακή απόδραση.

OUTER BANKS (1 σεζόν) - ΗΠΑ

Υπόθεση: H σειρά από τις ΗΠΑ, αντλεί το όνομά της από την τοποθεσία που διαδραματίζονται τα γεγονότα στη Βόρεια Καρολίνα. Μία ομάδα αγοριών που έχει μεγαλώσει στο περιθώριο της κοινωνίας ξεκινάει την αναζήτηση ενός μυστήριου θησαυρού. Ο αρχηγός τους παλεύει να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του που μόλις έχει πεθάνει, και στη διαδρομή ερωτεύεται την Sarah, μία κοπέλα με τελείως διαφορετικό background. Μέσα στη λαχτάρα τους για ζωή, αυτά τα νέα παιδιά είναι πρόθυμα να πειραματιστούν με τα πάντα και να ελευθερώσουν τους εαυτούς τους από τους δαίμονες του παρελθόντος. Πλήρες από αδρεναλίνη, το Outer Banks είναι ιδανικό για όσους λατρεύουν τον κίνδυνο.

ELITE (3 σεζόν) - Ισπανία

Υπόθεση: Το ισπανικό Elite είναι μυστηριακό, έχει ανατροπές και έχει μερικούς πολύ δυνατούς συμβολισμούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων περιστρέφονται γύρω από το δίπολο γονιός-παιδί και λειτουργούν σε ένα δεύτερο επίπεδο με αρκετά ιδιαίτερο τρόπο. Ο ερχομός στο σχολείο τριών μαθητών από τα λαϊκά στρώματα της χώρας με υποτροφίες, η ανάπτυξη σχέσεων των πλούσιων γόνων με αυτούς, οι έριδες μεταξύ τους, η ζήλια, ο έρωτας, ο φθόνος. Όλα αυτά έρχονται με τη σειρά, αλλά και μπερδεμένα και στο τέλος μένει ένα πτώμα και αρκετοί ύποπτοι. Στο τέλος της πρώτης σεζόν αποκαλύπτεται ο φυσικός αυτουργός, αλλά μένει ένα τεράστιο cliffhanger.

BABY (3 σεζόν) - Ιταλία

Υπόθεση: Iταλική πρωτότυπη σειρά του Netflix, Baby, που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Eπέστρεψε στο Netflix στις 16 Σεπτεμβρίου, για τρίτη και τελευταία σεζόν, για να αποκαλύψει τα μυστικά και τις αλήθειες όλων των πρωταγωνιστών και των πρωταγωνιστριών της σειράς. Η σειρά ακολουθεί μαθητές σε ένα Λύκειο της Ρώμης, οι οποίοι μεγάλωσαν απότομα, ακολουθώντας δύσκολα μονοπάτια.

Sex Education (2 σεζόν) - Αγγλία

Υπόθεση: Πρόκειται για μια εφηβική σειρά, με πρωταγωνιστές εφήβους, που έρχεται να ταράξει τα νερά της καθημερινότητας σε ό,τι αφορά τη «σεξουαλική αγωγή» κατά την εφηβική ηλικία. Ο κεντρικός ήρωας, Ότις, είναι ένα συνεσταλμένο παιδί, χωρίς πολλές φιλίες και με πλήθος από ανασφάλειες. Η μητέρα του από την άλλη, διακεκριμένη σεξολόγος, δεν διστάζει να τον φέρνει σε δύσκολη θέση με το έντονο ταπεραμέντο της και την τάση της να επεμβαίνει στη σεξουαλική του ζωή. Η εμπειρία, όμως, που έχει αποκτήσει παρακολουθώντας τη μητέρα του – μαζί με ένα απρόσμενο περιστατικό – θα τον βοηθήσουν να αναλάβει τα καθήκοντα συμβούλου σχέσεων στο σχολείο του. Αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη σειρά ενδιαφέρουσα είναι είναι τα διάφορα θέματα ταμπού στα οποία υπεισέρχεται.