Netflix: Επτά σειρές μυστηρίου που θα σας σαγηνεύσουν

Το Netflix έχει αρκετές σειρές μυστηρίου που έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις - Η λίστα με επτά από αυτές, οι οποίες είμαστε σίγουροι πως θα σας σαγηνεύσουν.

Netflix: Επτά σειρές μυστηρίου που θα σας σαγηνεύσουν

Sherlock (4 season)

imdb: 9.1

Με τις τέσσερις σεζόν και τα 13 του επεισόδια, το «Sherlock» του BBC, που προβάλλεται και στο Netflix, δίνει έναν «φρέσκο» τόνο στις χιλιοειπωμένες ιστορίες του συγγραφέα Arthur Conan Doyle για τον εκκεντρικό ντεντέκτιβ, Sherlock Holmes. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τους Benedict Cumberbatch (The Imitation Game) ως ο Sherlock και Martin Freeman (Black Panther) ως ο βοηθός του, John Watson. Μαζί θα λύσουν μπόλικα μυστήρια στο σύγχρονο Λονδίνο, φυσικά με τη βοήθεια της τρομερής ευφυΐας και παρατηρητικότητας του Sherlock.

The Alienist (2 season)

imdb: 7.7

Στα τέλη του 19ου αιώνα και στην πόλη της Νέας Υόρκης, ο ψυχίατρος Δρ. Laszlo Kreizler (Daniel Brühl) και ο εικονογράφος των New York Times, John Μoore (Luke Evans) επιχειρούν να «ξεσκεπάσουν» το μυστήριο γύρω από μια σειρά δολοφονιών εκδιδόμενων αγοριών. Στην έρευνα τους θα συνδράμει η Sara Howard (Dakota Fanning), η πρώτη γυναίκα υπάλληλος του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης. Η σειρά διαθέτει δύο σεζόν και 18 επεισόδια.

Mindhunter (2 season)

imdb: 8.6

Δύο πράκτορες του FBI, ο Holden Ford (Jonathan Groff) και ο Bill Tench (Holt McCallany), μαζί με την ψυχολόγο Wendy Carr (Anna Torv) «τρέχουν» ένα πρόγραμμα στις δεκαετίες του 1970 και 1980, μέσα από το οποίο προσπαθούν να αντιληφθούν τη ψυχολογία των κατά συρροήν δολοφόνων, ώστε να εφαρμόσουν τις γνώσεις αυτές σε τρέχουσες υποθέσεις. Πολλά υπαρκτά πρόσωπα δολοφόνων θα κάνουν την εμφάνιση τους από τη σειρά αυτή και τις δύο σεζόν με τα 19 επεισόδια της.

Dark (3 season)

imdb: 8.8

Μια μικρή Γερμανική πόλη συγκλονίζεται από μία περίεργη εξαφάνιση δύο μικρών παιδιών και σιγά-σιγά ξεδιπλώνεται μια υπερφυσική και τρομαχτική ιστορία, γεμάτη ανατροπές και εκπλήξεις. Με συχνές εναλλαγές μεταξύ των χρονικών περιόδων, η σειρά των τριών σεζόν και 26 επεισοδίων παρουσιάζει διαφορετικούς χαρακτήρες σε διάφορα στάδια της ζωής τους και σε μικρό τηλεοπτικό διάστημα. Στη σειρά πρωταγωνιστεί ο Louis Hofmann.

The Stranger (1 season)

imdb: 7.3

Μια άγνωστη γυναίκα (Hannah John-Kamen) εμφανίζεται στον οικογενειάρχη και δικηγόρο Adam Price (Richard Armitage), αποκαλύπτοντας του ένα μεγάλο μυστικό για τη γυναίκα του. Αυτό φέρνει τα πάνω κάτω στη σχέση τους και ο ίδιος προσπαθεί να ανακαλύψει ποια είναι η αλήθεια. Η συγκεκριμένη ξένη συνηθίζει να αποκαλύπτει μυστικά σε διάφορους και να τους εκβιάζει με αυτά. Στην περίπτωση όμως του Adam, παραδόξως δεν ζητάει τίποτα πίσω σε αντάλλαγμα. Η σειρά διαθέτει μία σεζόν και οχτώ επεισόδια.

The Sinner (4 season)

imdb: 7.9

Μία σειρά με τρεις σεζόν και 24 συνολικά επεισόδια, που εξετάζει τρεις διαφορετικές ιστορίες σε κάθε κύκλο αντίστοιχα, με τον επιθεωρητή Harry Ambrose (Bill Pullman) να πρωταγωνιστεί. Η 1η εστιάζει σε μία γυναίκα με πολλά προβλήματα, την Cora Tannetti και με το ερώτημα να «αιωρείται» για το λόγο που σκότωσε έναν άνδρα. Η 2η αφορά ένα παιδί, τον Julian Walker, που παραδέχεται πως δηλητηρίασε ένα ζευγάρι σε μία πόλη με «σκοτεινά» μυστικά. Στην 3η σεζόν, ο Ambrose διερευνά ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, πίσω από το οποίο κρύβεται κάτι πολύ σοβαρό.

The OA (2 season)

imdb: 7.9

Εφτά χρόνια μετά την εξαφάνιση της, η προηγουμένως τυφλή Prairie Johnson, που αποκαλεί τον εαυτό της «Original Angel-OA», επιστρέφει με ορισμένες μυστηριώδεις δυνάμεις και με την όραση της να έχει επιστρέψει, για να στρατολογήσει πέντε αγνώστους σε μία μυστική αποστολή. Στη σειρά των δύο σεζόν και 16 επεισοδίων πρωταγωνιστεί η Brit Marling.

Πηγή: cityportal