Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Και επίσημα θα είναι η ακριβότερη τηλεοπτική παραγωγή!

Η πολυαναμενόμενη σειρά του Amazon Prime, «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», θα είναι η πιο ακριβή τηλεοπτική παραγωγή στα χρονικά

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Και επίσημα θα είναι η ακριβότερη τηλεοπτική παραγωγή!

Οι φανς του Τόλκιν έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται ψυχολογικά για την επική σειρά του Amazon Prime «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» όταν εκείνη κάνει την πρεμιέρα της λίγο πριν το τέλος του 2021, η οποία θα διαδραματίζεται σε μια περιοχή αλλά και σε μια περίοδο της Μέσης Γης που δεν έχουμε δει ως τώρα στην οθόνη. Και από ό,τι φαίνεται θα είναι και η ακριβότερη παραγωγή που έχει γίνει για τηλεοπτική σειρά μέχρι σήμερα.

Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της σειράς το Amazon Studios και ο Τζεφ Μπέζος είχαν δεσμευτεί πως δεν θα σκεφτούν τα χρήματα, όσο αφορά την παραγωγή της, αλλά κανείς δεν περίμενε πως το κόστος για να γυριστεί μόλις μια σεζόν (από τις δυο που μέχρι στιγμής προγραμματίζονται) να φτάσει τόσο πολύ. Μέχρι σήμερα είχαν ακουστεί διάφορα νούμερα για το πόσο τελικά κόστισε η σειρά, αλλά ο Υπουργός των Οικονομικών και Τουρισμού της Νέας Ζηλανδίας, Στιούαρτ Νας, ήταν εκείνος που επιβεβαίωσε το αστρονομικό ποσό.

«Το μόνο που μπορώ να σας πως είναι πως η Amazon θα ξοδέψει περίπου 650 εκατομμύρια δολάρια Νέας Ζηλανδίας για μια μόλις σεζόν. Αυτό που καταφέραμε μέσω της Amazon, σε σχέση με το μνημόνιο συμφωνίας μας, την βιομηχανία και το πως εκπαιδεύσαμε τους ανθρώπους, το πως θα χρησιμοποιήσουμε όλο αυτό για τον τουρισμό μας αλλά και να αξιοποιήσουμε αρκετά από αυτά που κάνει το στούντιο, είναι φανταστικά», δήλωσε ο Νας.

Με μερικούς γρήγορους υπολογισμούς 650 εκατομμύρια δολάρια Νέας Ζηλανδίας είναι περίπου 465 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής, περίπου όσο κοστίζουν τρεις μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές. Για να τα βάλουμε τα πράγματα σε μια προοπτική, η τριλογία ταινιών του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» του Πίτερ Τζάκσον κόστισε περίπου 281 εκατομμύρια δολάρια για να γυριστεί, ενώ οι «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη» κόστισε 356 εκατομμύρια δολάρια.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας της σειράς, πέρα του ότι θα βγει μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά με όλα όσα διαβάζουμε σίγουρα το λιγότερο που περιμένουμε να δούμε είναι κάτι το φαντασμαγορικά επικό.

Πηγή: flix.gr