Netflix: Οι πέντε καλύτερες πρωτότυπες ταινίες του που είναι αδιανόητο να μην έχεις δει

Αυτές είναι οι πέντε δημοφιλέστερες, αλλά και κορυφαίες πρωτότυπες ταινίες του Netflix, τις οποίες θα πρέπει να δεις - Φιλμ που έχουν βραβευτεί με Όσκαρ, έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις. 

Netflix: Οι πέντε καλύτερες πρωτότυπες ταινίες του που είναι αδιανόητο να μην έχεις δει

1. Ιστορία γάμου (2019)

Google Earth: «Γυρίστε τον χρόνο» 37 χρόνια πίσω - Δείτε τη νέα εφαρμογή Timelapse (vid)

Imdb: 7,9

Υπόθεση: Η “Ιστορία γάμου” ξεκινάει με τους 2 πρωταγωνιστές να αφηγούνται τι είναι αυτό που αγαπούν στον άλλο. Αυτή η καταγραφή των θετικών στοιχείων όμως του καθενός, δεν είναι τίποτα άλλο από μία απέλπιδα προσπάθεια να σωθεί ο γάμος τους με την βοήθεια ενός ειδικού συμβούλου. Η προσπάθεια αυτή δυστυχώς θα πέσει στο κενό. Ο Τσάρλι (Άνταμ Ντράιβερ) είναι ένας σκηνοθέτης σε θέατρα της Νέας Υόρκης. Η Νικόλ(Σκάρλετ Γιόχανσον) είχε φύγει από το Λος Άντζελες και εργαζόταν σαν ηθοποιός στα έργα που ανέβαζε ο Τσάρλι. Μετά το διαζύγιο, η Νικόλ θα ξαναγυρίσει στο Λος Άντζελες για να πρωταγωνιστήσει σε μία τηλεοπτική σειρά. Ενώ είχαν συμφωνήσει σε ένα πολιτισμένο διαζύγιο τα πράγματα θα αρχίσουν να πέρνουν άσχημη τροπή και αυτό είναι κάτι που έχει αρνητικές επιπτώσεις στον γιο τους.

Η ταινία – αν και διαρκεί πάνω από 2 ώρες – δεν κουράζει τον θεατή. Σίγουρα έχουν γίνει λάθη και από τις δύο πλευρές αλλά υπάρχει αγάπη και αλληλοσεβασμός, όσο και αν δοκιμάζεται. Αυτό κάνει τον θεατή να αγωνιά ως το τέλος για το αν θα τα βρουν τελικά οι πρωταγωνιστές της ιστορίας. Οι ερμηνείες είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικές.

2. H Δίκη των 7 του Σικάγο (2020)

Imdb: 7,8

Υπόθεση: Το ιστορικό δικαστικό δράμα ακολουθεί τους «Επτά του Σικάγο», μία ομάδα διαδηλωτών που αντιτίθενται στον πόλεμο του Βιετνάμ και κατηγορείται για συνομωσία κατά του κράτους των ΗΠΑ, καθώς και για την υποκίνηση διαδηλώσεων στο Συνέδριο του Κόμματος των Δημοκρατικών το 1968, που οδήγησαν σε αιματηρές συγκρούσεις με την αστυνομία.

Πρόκειται για την πραγματική, συγκλονιστική ιστορία των επτά αυτών ανθρώπων, που συνέβαλαν με τον τρόπο τους στην λήξη του Πολέμου του Βιετνάμ, πέτυχαν μία τεράστια νίκη για το ανθρωπιστικό κίνημα και έγιναν η έμπνευση για την νέα ταινία του Άαρον Σόρκιν.

3. Ο Ιρλανδός (2019)

Ιmdb: 7,8

Yπόθεση: Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο «I Heard You Paint Houses» του Τσάρλς Μπράντ. Την ιστορία του οργανωμένου εγκλήματος στη μεταπολεμική Αμερική αφηγείται ο Φρανκ Σίραν (Ρόμπερτ Ντε Νίρο) ένας απατεώνας και πληρωμένος δολοφόνος αναφερόμενος και σε ένα από τα μεγαλύτερα άλυτα μυστήρια της Αμερικάνικης ιστορίας, την εξαφάνιση του Τζίμι Χόφα (Αλ Πατσίνο) θρυλικού μεγαλοσυνδικαλιστή. Ο Σίραν ήταν υπαρκτό προσώπου που πέθανε από γηρατειά το 2003 σε ηλικία 83 χρονών.

Παράλληλα εξιστορούνται και σημαντικά γεγονότα της αμερικανικής ιστορίας: η νίκη στην προεδρία του Τζον Κένεντι, η αποτυχημένη απόβαση στην Κούβα, η μετέπειτα δολοφονία του Αμερικανού προέδρου. Στον Ιρλανδό θίγονται τα οικεία θέματα του Σκορσέζε, η πίστη και η προδοσία, οι ενοχές και η κάθαρση, το έγκλημα και η τιμωρία.

4. Ρόμα (2018)

Imdb: 7,7

Yπόθεση: Η μικρή και η μεγάλη ιστορία συναντιούνται στην τελευταία ταινία του Αλφόνσο Κουαρόν, μια αυτοβιογραφική επιστροφή στις αρχές των ’70s. Αντλώντας από την παιδική του ηλικία, ο σκηνοθέτης, που με την ίδια ευαισθησία μπορεί να αφηγηθεί μοντέρνα παραμύθια («Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν»), διαστημικές περιπέτειες («Gravity»), μελλοντολογικά θρίλερ («Τα Παιδιά των Ανθρώπων») και road movies ενηλικίωσης («Θέλω και τη Μαμά σου»), επιστρέφει στη συνοικία Ρόμα της Πόλης του Μεξικού το 1970 και στο σπίτι ενός γιατρού με τέσσερα παιδιά.

5. Oι δύο Πάπες (2019)

Imdb: 7,6

Yπόθεση: Μια ενδόμυχη ματιά στην πιο δραματική μετάβαση εξουσίας των τελευταίων 2000 χρόνων. Απογοητευμένος με την κατεύθυνση της εκκλησίας, ο Καρδινάλιος Bergoglio (Jonathan Pryce) θέλει να αποσυρθεί και ζητά την άδεια απο τον Πάπα Βενέδικτο (Anthony Hopkins), το 2012. Αντί αυτού, ο συνεσταλμένος Πάπας Βενέδικτος που βρίσκεται αντιμέτωπος με ενα σκάνδαλο και αυτοαμφισβήτηση, καλεί τον πιο σκληρό επικριτή και μελλοντικό διάδοχο του στην Ρώμη, για να αποκαλύψει ενα μυστικό που θα προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στα θεμέλια της Καθολικής Εκκλησίας.

Πίσω απο τους τοίχους του Βατικανού, μαίνεται μια μάχη ανάμεσα στην παράδοση και την πρόοδο, την ενοχή και την συγχώρεση, καθώς αυτοί οι δυο πολύ διαφορετικοί άνδρες αντιμετωπίζουν στοιχεία απο το παρελθόν τους, με σκοπό να βρούν κοινό έδαφος και να κτίσουν ενα μέλλον για το ενα δισεκατομμύριο πιστών σε ολόκληρο τον κόσμο. Χρόνια τώρα, ο ανεξάρτητος κινηματογράφος μας έχει χαρίσει αμέτρητα “διαμαντάκια” και αυτή τη φορά το The Two Popes του Netflix είναι μια ταινία εσωτερική, χωρίς πολλά ξεσπάσματα και με δυο ηθοποιούς που παίζουν σε άλλο επίπεδο.